Copy
Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser
Share
Tweet
Forward

150 miljoen waarnemingen in de NDFF!


De Nationale Databank Flora en Fauna bevat sinds begin september meer dan 150 miljoen gevalideerde waarnemingen! Dit is een mooie mijlpaal. Drie jaar nadat we de 100 miljoen gevalideerde waarnemingen haalden, zijn we nu alweer de helft verder. Dit ongelofelijke aantal hebben we samen bereikt met een heleboel vrijwilligers en organisaties zoals provincies, waterschappen, terrein beherende organisaties, soortenorganisaties, waarneming.nl en vele anderen die deze data hebben aangeleverd. Wij als NDFF willen al deze mensen en organisaties hartelijk bedanken voor de steun en medewerking. Op naar de 200 miljoen!

Alertsysteem


In opdracht van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de NDFF een alertsysteem ontwikkeld voor het vroegtijdig signaleren van (invasieve) exoten. Gebruikers kunnen straks een gebied selecteren waarin zij één of meerdere soorten (in eerste instantie van de Unielijst Exoten) willen monitoren. Wanneer een waarneming van de betreffende soort wordt ingevoerd, ontvangt de gebruiker hier een melding van. Zo kunnen handhavers in een vroeg stadium actie ondernemen om verdere verspreiding tegen te gaan. Op dit moment wordt het systeem intern getest en zal het later dit jaar beschikbaar komen. Wij houden jullie op de hoogte!

Cursus 'Werken met de NDFF'


Op dinsdag 8 oktober 2019 wordt er weer een cursus ‘Werken met de NDFF’ gegeven in Utrecht. Er zijn nog een paar plekken vrij dus geef je nu op!Tijdens de bijeenkomst komen het (mobiel) invoeren van waarnemingen, de validatie, het inladen van (oude) data, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en natuurlijk het gebruik in de praktijk aan bod. Leer alles over werken met de NDFF, nieuwe toepassingen en handigheidjes. 

Komt 8 oktober niet uit? In 2020 geven we weer drie keer een cursus op de volgende data:

dinsdagmiddag 4 februari
donderdagmiddag 9 april
dinsdagmiddag 3 november

Tijd:      13.30 - 16.00 uur
Locatie: Utrecht

Direct aanmelden

Even voorstellen....
Mijn naam is Sanne Olink. Ik ben per 1 augustus begonnen als coördinator bedrijfsprocessen. Ik ben opgegroeid in Enschede en voor mijn studie verhuisd naar Nijmegen, hier woon ik inmiddels al meer dan 10 jaar met veel plezier. In mijn vrije tijd doe ik graag aan zaalvoetballen, beachtennissen, “slechte” tv-programma’s kijken, wintersporten en wandelen. Ik hou wel van een sportieve uitdaging, zo heb ik in de zomer van 2018 gewandeld van München naar Venetië, een echte aanrader!
Ik heb hiervoor 6 jaar bij Planon (softwareleverancier van facility management) gewerkt en heb er heel veel zin in om nu binnen de NDFF voornamelijk met processen aan de slag te kunnen!

Agenda


27 september
Cursus snoeien voor biodiversiteit

2 oktober
Natuurtop 2019

10-12 oktober
Herp Symposia: Venomous snakes as flagship species

12 oktober
Landelijke uilendag

12 november
BIJ12 Kennissymposium Natuurdata

30 november
Landelijke dag Sovon

14 december
FLORON dag

Meer weten over gegevens uit de NDFF

 
                    
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2019 Het Natuurloket / NDFF
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens
Het Natuurloket / NDFF
Natuurplaza - Mercator III
Toernooiveld 1, 6525 ED
Nijmegen

Storing? Kijk hier

 

uitschrijven

 This email was sent to <<e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Natuurloket / NDFF · Natuurplaza · Toernooiveld 1, 6525 ED · Nijmegen, Gelderland 6525 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp