Copy
Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward

Goed nieuws voor de NDFF!
 

Begin november hadden we goed nieuws te melden. Wellicht heeft u het al gelezen op de website van BIJ12 of via sociale media. We zijn er zo blij mee dat we het nog een keer in de nieuwsbrief zetten zodat iedereen het kan lezen!

Goed nieuws voor de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF): de gezamenlijke provincies en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben ingestemd met het transitieplan voor de NDFF. Samen hebben ze de intentie uitgesproken om te investeren in het duurzaam borgen van de beheerorganisatie en de vernieuwing van de techniek van dit natuurinformatiesysteem.

In de komende jaren wordt de databank omgebouwd naar een vrij toegankelijke datavoorziening. Dit betekent dat gevalideerde gegevens over waar welke soorten voorkomen door iedereen kunnen worden geraadpleegd. Locaties van zeer zeldzame of kwetsbare soorten komen niet in detail beschikbaar om hun veiligheid te kunnen blijven garanderen.

Na voltooiing van de transitie van de databank zal het beheer structureel worden gefinancierd door overheidspartijen en zijn de abonnementen gestopt. In de komende periode worden nadere afspraken gemaakt over de aansturing, het onderbrengen van de organisatie bij BIJ12 en de technische verbeterslagen van het systeem.

NDFF als natuurregister
Ook start een traject om de NDFF als Natuurregister op te nemen in de wet; als één van de belangrijke gegevensbestanden die noodzakelijk zijn voor de onderbouwing van de uitvoering van het natuurbeleid en –beheer, en voor de uitvoering van de wettelijke taken vanuit de Wet natuurbescherming en de Omgevingswet.
Ernst Raaphorst van het Hoogheemraadschap van Delfland maakte dit enthousiaste filmpje over zijn werk waarin hij regelmatig de NDFF en Snapp de Exoot gebruikt.

Cursus 'Werken met de NDFF'


Vanwege de genomen maatregelen omtrent de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) kan de cursus in Utrecht niet doorgaan. In plaats daarvan bieden wij de cursus online aan via Microsoft Teams. Volgende week is de eerste van dit jaar, op donderdag 28 januari, er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Tijdens de cursus komen het (mobiel) invoeren van waarnemingen, de validatie, het inladen van (oude) data, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en natuurlijk het gebruik in de praktijk aan bod. Aan het einde van de uitleg zal er een mogelijkheid zijn tot het stellen van vragen. Zonder toegang tot de NDFF is de cursus niet zinvol.

Op 23 maart, 30 september & 30 november zijn de overige cursusdagen gepland.Voor aanmelding graag een bericht sturen naar: serviceteamNDFF@natuurloket.nl o.v.v. de gewenste datum. U ontvangt dan verdere informatie.

Even voorstellen.... 
 

Aangenaam! Ik ben Mathijs Vos en sinds 1 januari 2020 werk ik in het beheerteam van de NDFF. Een leuke uitdaging met een leuke groep collega's! Buiten werktijd ben ik te vinden in een radiostudio waar ik een programma presenteer en werk als 'inspreekstem' en vormgever. Daarnaast wandel ik graag door het bos, of tijdens vakanties door de bergen (een dag niet gewandeld is een dag niet geleefd). Mijn landschapsfotografie-hobby combineer ik daar graag mee. Ik ben nu 5 jaar werkzaam als software-ontwikkelaar en kijk uit naar alle nieuwe kennis en ervaringen die ik bij de NDFF ga opdoen!

Agenda


29-30 januari
Nationale Tuinvogeltelling

13-14 februari
Mollentelling 2021

Woensdag 21 april
Symposium Basiskwaliteit natuur

Vrijdag 23 april
Symposium 'Samen voor natuur'

8-16 mei
Vogelweek

11 & 12 mei / 7 & 13 juli
Cursus dagvlinders herkennen

Meer weten over gegevens uit de NDFF

 
                    
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2021 Het Natuurloket / NDFF
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens
Het Natuurloket / NDFF
Natuurplaza - Mercator III
Toernooiveld 1, 6525 ED
Nijmegen

Storing? Kijk hier

 

uitschrijven

 This email was sent to <<e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Natuurloket / NDFF · Natuurplaza · Toernooiveld 1, 6525 ED · Nijmegen, Gelderland 6525 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp