Copy
Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser
Share
Tweet
Forward

Waarom ontbreken er vogelgegevens in mijn zoekresultaat?


Het Serviceteam krijgt regelmatig vragen over verschillen in resultaten tussen zoeken op de soortgroep vogels en de soorten van de vogelrichtlijn. Dit is geen fout maar een bewuste keuze.

Als u zoekt naar soorten van de Vogelrichtlijn via de zoekcriteria Wet en Beleid - Wnb Vogelrichtlijn dan worden niet alle waarnemingen van vogels binnen die lijst getoond. Behalve een soortenlijst (alle vogels) wordt hierbij namelijk ook gefilterd op het gedragverblijfplaatstelonderwerpen en met welk protocol de waarnemingen ingevoerd zijn. Met name waarnemingen van overvliegende vogels of die ingevoerd zijn als ter plaatse worden niet opgenomen. Wel worden waarnemingen die duiden op territoria, foerageren of rusten opgenomen.
Lees meer

Cursus 'Werken met de NDFF'


Op dinsdag 29 januari 2019 wordt er weer een cursus ‘Werken met de NDFF’ gegeven in Utrecht. Geef je nu op!Tijdens de bijeenkomst komen het (mobiel) invoeren van waarnemingen, de validatie, het inladen van (oude) data, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en natuurlijk het gebruik in de praktijk aan bod. Leer alles over werken met de NDFF, nieuwe toepassingen en handigheidjes. 

Komt 29 januari niet uit? Op 11 april en 8 oktober 2019 geven we weer een cursus.

Locatie en aanmelden
Tijd:      13.30 - 16.00 uur
Locatie: Utrecht

Direct aanmelden

Sovon presenteert Vogelatlas
 

Op 24 november, tijdens haar eigen landelijke dag, presenteerde Sovon Vogelonderzoek Nederland de Vogelatlas. Aan de nieuwe atlas is drie jaar gewerkt door duizenden vrijwilligers.

De Vogelatlas van Nederland toont de veranderingen en laatste stand van zaken omtrent de vogelpopulaties in ons land. Een schitterend naslagwerk met fraaie foto’s, kaartjes en grafieken, waardoor je inzicht krijgt in de actuele verspreiding van broedvogels en wintergasten. In het eerste weekend was de atlas al uitverkocht, de tweede druk wordt eind december verwacht.

Alle kaarten uit de vogelatlas voor 411 soorten zijn ook te bekijken via de Vogelatlas website. Een must have voor zowel de algemene natuurliefhebber als de professioneel geïnteresseerden. Maar het mooiste is natuurlijk om er zelf door heen te bladeren!


Overhandiging eerste exemplaar vogelatlas aan Carola Schouten (Foto: Koos Dansen)

Fijne feestdagen!
 

Het Serviceteam NDFF is van 24 december tot en met 1 januari gesloten. Vanaf 2 januari zijn wij weer bereikbaar op alle werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. De medewerkers van de NDFF wensen u fijne feestdagen!

Agenda


25 december - 3 januari
FLORON Eindejaars Plantenjacht

29 januari
Cursus 'werken met de NDFF'

2 maart
Landelijke Vlinderdag

Meer weten over gegevens uit de NDFF

 
                    
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Het Natuurloket / NDFF
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens
Het Natuurloket / NDFF
Natuurplaza - Mercator III
Toernooiveld 1, 6525 ED
Nijmegen

Storing? Kijk hier

 

uitschrijven

 This email was sent to <<e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Natuurloket / NDFF · Natuurplaza · Toernooiveld 1, 6525 ED · Nijmegen, Gelderland 6525 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp