Copy


INZICH-T van de maand mei
 

Alle stemmen in je hoofd...


In het gesprek voor de opstelling geeft ze aan het niet te weten. Ze weet niet welke elementen er in de opstelling gezet moeten worden, welke er werkelijk toe doen. Want het is een kakofonie van stemmen die allemaal gelijk hebben, of tenminste, een goeie reden hebben om juist dát te willen zeggen.De begeleider stelt voor om voor al die stemmen afzonderlijk iemand als representant te kiezen.
Wat een kudde mensen! Een eindeloos gedoe, rumoer, onrust en chaos werd meteen zichtbaar. Onmogelijk om zo, met al die stemmen, een besluit te nemen, een richting te kiezen, een doel na te streven, te voelen wat goed is voor haar, te weten wat de volgende stap is, zichtbaar te hebben wat haar bijdrage is, wat haar missie is, welke waarde van het grootste belang is.

Ze kijkt er naar en moet lachen. Dit kent ze. Zo gaat het altijd. Maar het raakt ook, want zo gaat het dus altijd. Dat er onrust is, het niet weten, doodmoe.Als ze zelf in de opstelling gaat staan wordt de beweging zichtbaar. Alle stemmen wil ze aandacht geven, maar het zijn er teveel. Het wordt teveel. Het stokt. Ook de adem. De loyaliteit aan vader komt voorbij. Het stokt.
Pas als ze alle stemmen vanuit haar positie recht in de ogen kijkt, in stilte en rust kijkt, komt er samenhang. Daar is duidelijk moed voor nodig. Want kijken, écht kijken, doet ook voelen, beseffen, de pijn, van wat het gemis is, wat het verlangen is, waar de choen wringt. Daar is tijd en rust voor nodig en tenminste empathie met het Zelf.
 

                  Zo ontstaat de rust, de stemmen voelen zich gezien en de buitenwereld kan weer aanhaken, ze wordt weer zichtbaar, Zij wordt zichtbaar.

                   

 

=========================================================================

ADHD en ADD:
- Familieopstellingen rond het thema ADD en ADHD:
    Zondag 15 juni van 12:30 tot 17:30 uur
    Dinsdag 16 september van 19:00 tot 22:30 uur
    Zondag 14 december van 12:30 tot 17:30 uur
    Meteen aanmelden? info@inzich-t.nl

- Lezing Inzich-t in ADHD en ADD:
Extra ingelaste datum: op 24 juni in Utrecht. Lees hier meer over deze lezing. Meld je aan via mail of telefoon: info@inzich-t.nl of 06-28642905


- In het najaar start weer de training "In je dak, uit je dak" voor volwassenen met ADD en ADHD. Lees hier eens enkele reacties van deelnemers. Exacte datum volgt maar aanmelden kan al. 
Wanneer je zelf een groep van tenminste 6 deelnemers kunt samenstellen, kan natuurlijk ook in overleg eigen data en plaats gekozen worden.
        

PERSOONLIJKE BEGELEIDING:
Uiteraard ben je van harte welkom, ook zonder dat je ADD of ADHD hebt, voor een counselingtraject. 
Ook bij INZICH-T is er de mogelijkheid om begeleiding via het internet te krijgen. Zowel Skype, mail, chat als telefoon (vaste lijn) is mogelijk. Lees hier verder.


FAMILIEOPSTELLINGEN:
Je kunt altijd bij INZICH-T een Familieopstelling doen, met elk thema dat jou bezig houdt. Dit geschiedt op aanvraag, dus meld je aan en we prikken samen een datum. 
Lees
hier meer....


Wil je mij ook op Twitter volgen, klik dan hier. Of op Facebook, klik dan hierEn uiteraard kun je me ook gewoon bellen of mailen: info@inzich-t.nl en 06-28642905

   Met hartegroet!      Ineke Gorter  

 Copyright © 2014 Coachingbureau INZICH-T, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp