Copy


Inzich-t van april
 

DE SABOTEUR

Je loopt in het leven aan tegen leuke en minder leuke zaken. Ja toch?
Sommige zijn zo leuk dat je ze elke dag wel zou willen hebben of doen, andere verwens je en doe je alles voor om ervan af te komen.

Met dat ik dit opschrijf weet ik ook dat het niet klopt. Iets in ons maakt soms dat we voor de dingen die we zo graag verlangen niets doen, althans niet dat wat structureel bijdraagt aan het bereiken ervan. En andersom, wat we niet willen, weten we elke keer weer tóch weer voor elkaar te krijgen.

Wat we dan vervolgens doen is ons als slachtoffer gedragen, “Zie je wel, ik kan er niets aan doen? Denk je dat ik dit zo wil?” We verliezen ons misschien in verslavingen of woede en creëren zo de self fulfilling prophecy.

Maar diep in ons hart of ziel, als we eerlijk durven zijn, durven te voelen, durven te kijken, durven te luisteren, weten we wel dat we niet dát doen of laten wat werkelijk dienend is aan het leven dat we willen. Dat zullen we niet zo makkelijk toegeven, want daarvoor schamen we ons of is de pijn te groot. Wat we wel doen is onszelf er om afwijzen, met keiharde oordelen hakken we onszelf de pan in.

Als onze saboteur echter te sterk is, zullen we überhaupt niet weten dat we deze mechanismen hanteren. Het blijft in ons onbewuste, in de schaduw, zodat we ons veilig wanen. Diep in ons verborgen blijft ook de pijn bestaan die ten grondslag ligt aan dit sabotagemechanisme. Door het herhalende gedrag houden we ook de pijn in herinnering. Die willen we niet opnieuw beleven, dus beschermen we onszelf, zo menen we. Zo is de cirkel rond en blijft je 'aanlopen' tegen de dingen die niet lukken, zelfdestructie een feit.

         


Wat te doen? 

Als je verder wilt komen zul je soms eerst achterom moeten kijken.
Probeer eens heel voorzichtig jezelf de vraag te stellen of er sprake zou kunnen zijn van een terugkerend thema in je leven. Dat toegeven is een eerste stap. Kijk er naar zonder zelfafwijzing en zonder er meteen van af te willen.

Dan kun je, heel vriendelijk en oordeel-loos!, eens voelen waar dat mee te maken zou kunnen hebben. Welk voordeel levert het op als je de dingen die je graag wilt, toch niet doet? Welk risico vermijd je zo? Wat heeft gemaakt dat het zo hard nodig is om jezelf terug te houden in het bereiken van kracht, succes en gezondheid? Wat was er (ooit) belangrijker dan dat? Ga niet te snel, wil het niet ineens oplossen, het deel van jou wat je halve leven in de schaduw is verbleven, komt niet in een uurtje onderzoek naar buiten. Het is te kwetsbaar. Creëer veiligheid en liefde. Ik gun iedereen de dag dat er voldoende bedding, inzicht en veiligheid is, zodat je de pijn echt kunt onderzoeken.

Als je wel wilt maar niet helemaal durft of niet zo goed weet hoe ben je hiervoor natuurlijk bij mij van harte welkom. In mijn aanbod zit voldoende diversiteit om iets passends te vinden, zie hier onder.
Het nieuwe aanbod "En nu ik!" schuif ik door naar het najaar. Wel heb ik een aantal data gekozen om familieopstellingen met ADHD en ADD als thema te houden, met open inschrijving. Tevens zijn er weer een paar lezingen gepland...

Voel je vrij om deze mail door te sturen naar mensen die het zouden kunnen gebruiken.
 

=========================================================================
ADHD en ADD:
- Training: Nieuwe data 2014: 24 mei start de training "In je dak, uit je dak" voor volwassenen met ADD en ADHD. Lees  hier enkele reacties van deelnemers.
 Wanneer je zelf een groep van tenminste 4 deelnemers kunt samenstellen, kan natuurlijk ook in overleg eigen data en plaats gekozen worden.

- Lezingen: mijn lezing Inzicht in ADHD en ADD geef ik:
op 7 mei in Kerk Avezaath bij LifeJoy 
op 20 september in Strijen op ADHD-markt
op 14 oktober in Spiritueel Cafe Arnhem.
- Familieopstellingen: themaopstellingen ADHD en ADD:
Wat heeft jouw familie-dynamiek te maken met jouw AD(H)D? Een familieopstelling hierover kan informatie naar boven brengen waardoor je anders met je AD(H)D kunt omgaan.
Data: 8 juni, 16 september en 14 december.
- Jaargroep: Alle oud-cursisten kunnen deelnemen aan de doorgaande jaargroep, zo kun je je blijven verdiepen.
 Data in 2014: 15 maart, 17 mei en 19 juli in Utrecht
- Herhaling: Voor alle oud-cursisten is het overigens mogelijk om de training nogmaals bij te wonen om een verdieping te maken of om een volgend aspect te onderzoeken. Hiervoor krijg je 25% korting op de prijs. Stuur je mail naar info@inzich-t.nl als je hiervoor voelt. Als jij als oud-cursist een nieuwe deelnemer aanlevert, en zelf ook nog een keer mee doet, betaal je zelf slechts de onkosten van 100 euro. Leuker kan ik het niet maken!

PERSOONLIJKE BEGELEIDING:
Uiteraard ben je van harte welkom, ook zonder dat je ADD of ADHD hebt, voor een counselingtraject. 
Ook bij INZICH-T is er de mogelijkheid om begeleiding via het internet te krijgen. Zowel Skype, mail, chat als telefoon (vaste lijn) is mogelijk. Lees hier verder.


FAMILIEOPSTELLINGEN:
Je kunt bij INZICH-T een Familieopstelling doen op aanvraag. Als er zich 2 vraagstellers hebben gemeld, dan organiseer ik in samenspraak een datum, tijdstip en lokatie. Op dit moment is er één aanvraag binnen, dus al je wilt...Lees hier meer....
Wil je mij ook op Twitter volgen, klik dan hier. Of op Facebook, klik dan hier. En uiteraard kun je me ook gewoon bellen of mailen: info@inzich-t.nl en 06-28642905

 

 Copyright © 2014 Coachingbureau INZICH-T, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp