Copy


INZICH-T van de maand
Augustus

 

Beschikbaar

Tijdens mijn vakantie was ik op een zeer stille plek in het zuiden van de Jura. Op de 'camping' waren we met twee of vier tentjes op een heel weiland. In de omgeving niets meer te zien dan een Gite die in het weekend wat mensen trok. Om die Gite heen liepen wat paarden, ezels, kippen, ganzen en koeien. De weg naar de camping eindigt ook bij de camping. Au bout du monde!In al deze stilte is ook geen WiFi en amper telefoonbereik. 
Je snapt, dat geeft een extra dimensie aan het verblijf in deze stille omgeving. Geen afleiding, geen bereikbaarheid, geen beschikbaarheid, behalve voor elkaar en .... jezelf.
Dat is in het begin natuurlijk wennen. Afkicken van altijd bereikbaar zijn, het rumoer om je heen, het alsmaar onderbroken worden als je al in een stil moment bent. Moet ik niet nog iemand bellen?

Op een gegeven moment realiseer je je die stilte. Die dringt langzaamaan tot je door. Je luistert naar heel andere dingen. De stilte manifesteert zich in de wind en het geluid van de dieren. Als die hun mond houden, hoor je jezelf. 
Het wordt gaandeweg duidelijker dat je voor jezelf niet meer zo beschikbaar was. Dat je vaak en ruim beschikbaar bent voor anderen, maar er weinig ruimte over blijft voor jezelf. Juist in die stilte komt er ook een milde toon in de beschikbaarheid voor jezelf. Een prettig vertoeven, jij zo samen met de stilte. 

 In de drie weken van mijn vakantie heb ik mijn mail niet gelezen en geen whatsapp gezien. Ik kan het je aanraden. Natuurlijk is er de dwingende ongerustheid even, wat als iemand me nodig heeft, of een nieuwe client meld zich aan en hoort niets terug. Dat kan ik toch niet maken? Jawel hoor, dat kan en mag wel. Het is maar een idee dat je altijd beschikbaar moet zijn voor de ander. Zelfs als ZZP'er mag je af en toe onbereikbaar zijn en beschikbaar voor jezelf. Liefdevol en vriendelijk zijn met jezelf. Misschien juist wel een harde noodzaak om in balans te blijven met jezelf. Zo word je weer bekend met jezelf en kom je thuis bij jezelf. Een waardevolle en onmisbare basis. 

Mocht jij de beschikbaarheid voor jezelf in je eigen hart even kwijt zijn, ben je van harte welkom om eens te onderzoeken wat er voor je speelt.
 


Hartegroet! Ineke Gorter       

FAMILIEOPSTELLINGEN:
Er is altijd de mogelijkheid om een familieopstelling te plannen op aanvraag. Er zijn wel enkele data gepland met als thema ADHD en ADD, maar schroom niet je eigen vraag in te brengen. Lees hier meer.
LEZING: Inzich-t in ADHD en ADD
Als je met mij wilt kennismaken en eens wilt horen hoe ik tegen ADD en ADHD aankijk, geef je dan op voor de lezing van dinsdag 1 september, om 19:30 in mijn praktijkruimte in Utrecht. Op 22 september bij de Hooiberg in Leersum.
Aanmelden: info@inzich-t.nl
CURSUS:
In je dak, uit je dak, voor volwassenen met ADD en ADHD. Op 3 oktober start er weer een nieuwe cursus van 10 dagdelen.
Soms is het fijn als je je dingen met anderen kunt delen. De ander ook als spiegel kunt gebruiken en in de veiligheid van de groep kunt leren over jezelf. Je krijgt veel handvatten om je leven makkelijker en fijner te maken. Je leert op vier niveau's: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.  
 


Copyright © 2015 Coachingbureau INZICH-T, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp