Copy


INZICH-T van de maand februari
 

NUTTELOOS

Ken je dat? Je staat 's morgens fris op en na een paar minuten begint het te duizelen in je hoofd van de plannen die je voor die dag hebt. Je voelt je goed en hebt er zin in.
Hm, eerst maar even ontbijten. Oh ja, even de mail zien, die moet ik nog bellen en oh ja, wat eten we vanavond? Kom op, eerste even een plan maken nou! Jee zeg, ik zal eerst even die was opvouwen of nee, ik zal die stapel even uitzoeken, gut zeg, is die rekening nou nog niet betaald? Hallo, een plan, weet je nog?! Jahaa, straks!

Zo kan een veelbelovende dag eindigen in een dag vol plannen en geen één doel is gehaald. Je bent ontmoedigd, teleurgesteld en misschien ook boos en verdrietig. Je probeert jezelf nog moed in te spreken, joh, je was ook best moe, je hoeft niet altijd goed bezig te zijn... maar at the end... Het was een nutteloze, waardeloze dag! 

Is dat ook zo? Is een dag die zo verloopt nutteloos? Doe je er dan nog toe? Lever je dan nog een bijdrage?

Stel je voor dat je deze werkelijkheid eens van een andere kant bekijkt. Wat ging er vooraf aan deze dag waarin alles onzinnig leek? Heb je veel geleverd? Ben je blij en gelukkig met hoe de dingen lopen in je werk? In je relatie? Met jezelf? Doe je de dingen die jij graag doet? Of heb je zelf geen plan en laat je je dagen invullen door je kinderen, je baas of het toeval? Welke stemmen hebben de overhand in jouw hoofd de laatste tijd? Zijn die positief of negatief? Zijn het berichten over hoe fijn je leven is en hoe leuk jij eigenlijk bent? Of zijn het woorden als, jij kunt ook niks goed doen, zeker weer niet opgelet, je moet niet denken dat, stel je niet zo aan, loser...…

Of vanuit nog een andere kant: als jij iets of iemand ziet die je lief of mooi vindt, kun je daar dan meteen ook bij denken dat datgene of diegene nutteloos of waardeloos is? Nee, dat lukt niet zo goed, toch? Die gedachte komt niet eens in je op!
Hoe zou het voor jou zijn als je jezelf eens lief en mooi en aardig vindt? Als jij jezelf met liefdevolle en open blik benadert en vergevingsgezind bent naar jezelf. Als je in bovengenoemde dag jezelf eens in de armen neemt en zegt, goh, wat heb je eigenlijk nodig, wat scheelt eraan? Wat zou je goed doen? Waar heb jij nu zin in? 

Ik zou zeggen, probeer het eens een paar dagen uit, dat lief zijn naar jezelf. Lukt het je? Merk je verschil? In hoe nutteloos en waardeloos je je kunt voelen? Of misschien op een ander vlak? Nog een tip: vraag eens aan een huisgenoot wat hij/zij vindt van jouw waarde die dag, dan zul je versteld staan.
Als je hier een onverwerkte laag tegen komt ben je natuurlijk van harte welkom om die laag eens te onderzoeken. Want wat blijft zitten gaat rotten en belemmert ons potentieel.

Agenda:
10 februari lezing Inzich-t in ADHD

28 februari start van de training "in je dak uit je dak", gun jezelf die kans en geef je op!

7 maart sta ik op het congres ADHDVrouw met info over voeding

15 maart opstellingsdag met het thema ADHD en ADD

Voer voor ADHD:
Inmiddels wordt de invloed van voeding op ons welbevinden, ook met ADHD en ADD, steeds duidelijker. Er zijn zelfs onderzoekers die de voeding als oorzaak zien voor o.a. ADHD en ADD. Als jij je wel eens afvraagt of dit bij jou misschien zo is, klik dan eens hier
Aanmelden voor de nieuwsbrief "Voer voor ADHD" kan hier.

ADHD/ADD Training:
Soms is het fijn als je je dingen met anderen kunt delen. De ander ook als spiegel kunt gebruiken en in de veiligheid van de groep kunt leren over jezelf. In de training "In je dak, uit je dak" krijg je veel handvatten om je leven makkelijker en fijner te maken. Je leert op vier niveau's: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Al deze lagen zijn in ons vertegenwoordigd en vragen aandacht. Zo ontstaat meer contact met jezelf en acceptatie van wie jij bent. Je bent zoveel meer dan ADHD of ADD.
Klik hier voor alle informatie.
Werkruimte te huur:
Met twee collega's gebruik ik mijn praktijkruimte aan de Kleine Geertekerkhof 1. Het is mogelijk om deze ruimte te huren voor de komende maanden op maandagavond en dinsdag ochtend of -middag. Ook is incidenteel een ander dagdeel mogelijk, vraag gewoon wat mogelijk is. De ruimte is geschikt voor kleine groepen en individuele sessies. Wanneer je hiervoor interesse hebt kun je mij mailen op info@inzich-t.nl.


Copyright © 2015 Coachingbureau INZICH-T, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp