Copy

Kedves Olvasó!

Második hírlevelünket küldjük, ami azt jelenti, hogy lassan két hónapja nem találkoztunk. Köszönjük, hogy ebben az időszakban is kitartasz mellettünk: figyelemmel kíséred a tevékenységünket, nézed az online programjainkat, olvasod a blogot, játszol velünk a Facebookon, ellátogattál a galéria online kiállítására, részt veszel a digitális térbe költöztetett storytelling-esten, alkotói pályaművet készítesz, támogatod a munkánkat, biztató üzeneteket írsz, lájkolsz, kommentelsz, megosztod a tartalmainkat, adományt küldesz, nem kéred vissza a jegyek árát, vagy éppen aggódva érdeklődsz a megváltott jegyekkel kapcsolatban, illetve csak a hogylétünkről vagy a jövőnkről kérdezel. Minden gesztus felértékelődik ebben a helyzetben, amiért hálásak vagyunk.

Igyekszünk megszolgálni a bizalmat, és a jelenre koncentrálva minél értékesebb kortárs művészeti tartalmat szolgáltatni, hogy ezzel is hozzájáruljuk az otthon-idő eltöltéséhez. A március végén indított szombati Take a Seat! - online Trafó estek sikert arattak. Közel 5000 látogatónkból kialakult egy ezerfős törzsközönség, amely rendszeresen visszatér virtuális nézőterünkre, ahol a premiertől számítva 24 óráig lehet megtekinteni olyan trafós produkciókat, amelyek nem elérhetők más videómegosztókon. Májusban Mundruczó Kornél Winterreise-rendezésével folytatjuk a sorozatot, jön Kelemen Kristóftól a Megfigyelők, Molnár Csaba Eclipse táncelőadása, a Freakin' Disco december végi koncertje, majd a smART! XTRA 50., ünnepi különkiadása.

Még nem tudjuk, mikor nyithatunk újra. Azt viszont igen, hogy befejeződtek az átalakítási munkálatok, és az üzembe helyezési engedélyt is megkaptuk. Új terekkel várunk majd tehát a Trafóban, reményeink szerint hamarosan. Addig is készítettünk néhány 360 fokos fotót, amelyek segítségével megmutatjuk, hogyan néz ki most a Ház, a jól ismert terek és a vadonatújak. Kollégáinktól kértünk emlékeket, s ezekkel együtt tesszük közzé a képeket a Facebook-oldalunkon - kattints, ha kíváncsi vagy "virtuális túránkra".

KAPCSOL(ÓD)J BE OTTHON!

#addigamíg élőben nem találkozhatunk, a Trafó-blogon is kínálunk új tartalmakat: az 5+1 kérdéses #maradjotthon-interjúkban független alkotókat kérdezünk a karantén időszakáról, valamint személyes kedvencekkel zenei listákat is ajánlunk.

Miközben tervezgetjük a következő évadot, egyéb "láthatatlan" munkákat is végzünk, amiről szeretnénk hírt adni. Rendszereztük a régi plakátokat és előadásanyagokat, ezekből online adatbázis, kutatható Trafó-archívum készül. Emellett előkészítettük, kutatásokat végeztünk, ez alapján pedig meghívtunk hazai független művészeket egy EU-s projektbe, amelyben 9 ország 12 különböző szervezete vesz részt, köztük mi is. A Liberty-projekt olyan kulcsszavak mentén fut, mint a szabadság, migráció, függetlenség, a menekültek kulturális integrációja, európai identitás és az új technológia hatásai. Terveink szerint a trafós összművészeti eseményre 2021 tavaszán kerül sor.

A héten ünnepeljük a Tánc Világnapját. Ennek kapcsán a küldjük a Gondolat Generátor edukációs műhelyünk felhívás-üzenetét - a videóban a Trafóhoz köthető táncosok, koreográfusok, szakemberek működtek közre.

Nyissunk ablakot (együtt) a világra, és vigyázzunk egymásra!

#addigamíg #maradjotthon
PROGRAMOK online
Take a Seat! - online Trafó-estek - szombat esténként 20 órától

Jártál már a virtuális nézőterünkön, ahol kiválaszthatod a székedet, körbenézhetsz a teremben, majd a szombat esti online premier időpontjától számított 24 órán belül bármikor megnézheted a trafós programot?

Májusban 5 estén át várunk az alábbi előadásokkal és koncerttel:


Mundruczó Kornél – Proton Színház – Óbudai Danubia Zenekar: Winterreise
Kelemen Kristóf: Megfigyelők
Molnár Csaba: Eclipse
Freakin’ Disco: Monstre
smART! XTRA 50: AV COMPOSERS (lásd külön ajánlónkat)

HOL? 
Lépj be a www.takeaseat.hu oldalra, és foglalj (egy) helyet! Ha telt házba érkezel, keresd a pótszéket.

MIKOR?
Szombat esténként 20 órától - másnap 20 óráig. Későket  is módunkban áll beengedni. (Minden alkalomra új helyet kell foglalni.)

ADOMÁNY
A program ingyenes, azonban az alkotók köszönettel fogadnak minden támogatást - például egy teljes árú jegy (3200 Ft) vagy egy diákjegy (2600 Ft) értékében - az aktuális eseményben feltüntetett bankszámla-számon.

 
Mesélő online storytelling foglalkozás - 2020. május 11. 18:00

A Mesélő egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők történeteket oszthatnak meg egymással. A foglalkozás vezetői színházi játékokkal segítenek beindítani a fantáziát, a történetek felidézését és kifejezését.

A program most rendhagyó formában, egy zárt online csoportban valósul meg, és a KERETEK témájához kapcsolódik. A résztvevők emlékeket és történeteket idézhetnek fel és oszthatnak meg egymással (pl. írás, zene, kép, hangfelvétel formájában), hogy a végén mindenki összeállíthassa saját digitális installációját.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Előzetes jelentkezés a gondolatgenerator@trafo.hu email-címen.

 
smART! XTRA 50: AV COMPOSERS - 2020. május 30. 20:00 - május 31. 20.00

Audiovizuális kompozíciók. Valós és virtuális dimenziók összekapcsolása. Képi és zenei interakciók, egyedi és absztrakt képi formanyelvek.

A 2015 és 2020 között havonta jelentkező smART! XTRA sorozat 50. befejező része és a Trafó megújuló smART!-programjának egyik új formátuma rendhagyó módon debütál a Take a seat! nézőterén. A Loop Gallery egykori kirakat galériájában bemutatott Perplex (S Olbricht - Kitzinger Gábor), illetve a karanténlét heteiben született Close Distance c. (Mákó Rozi - Mákó Bori) és POST_II (Gryllus Ábris - Molnár Csaba - Nagy Marcell) két új videóinstallációt nézhetik meg az érdeklődők.

Adományoddal a Farbwechsel Records kiadót támogathatod.

 
¿ALFA? ALKOTÓI PÁLYÁZAT

Meghosszabbítva: május 10-ig!
Május 10-én éjfélig várjuk az egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan küldhető képeket a férfiasság szerepköreire fókuszáló alkotói pályázatra. A kiírás ITT olvasható.

A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli, tagjai: Veiszer Alinda riporter, televíziós szerkesztő-műsorvezető, Turai Katalin Ráhel szociológus, genderkutató és oktató, Dömölky Dániel fotográfus, vizuális művész és Mélyi József művészettörténész, kritikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója.

Az eredményhirdetéssel egybekötött online kiállításmegnyitóra május 29-én 18.00-tól kerül sor a Trafó és a GG honlapjának felületén.

A nyertes alkotásokat a veszélyhelyzet feloldása után kiállítjuk a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató, a Rácskert, valamint a Trafó Kávézójának falain. Addig pedig megjelennek a Trafó és az említett szórakozóhelyek online csatornáin.
TRAFÓ BLOG
Szervezőink közül ezúttal Benedek Nóra mesélt a filmes programokról: IDE kattintva olvasható.

5+1 kérdéses #maradjotthon interjúinkban a karantén időszakáról kérdezzük a Trafóhoz köthető alkotókat. Simkó Beatrix táncos, koreográfus mellett eddig Kovács Emese, Boross Martin, Esterházy Fanni, Urbanovits Krisztina és Maurer Milán gondolatait olvashatjátok - a sorozat folytatódik májusban is. Elérhető: IDE kattintva. 

Az interjúkhoz #addigamíg házi videók is kapcsolódnak, ezeket külön is meg lehet nézni a Youtube-csatornánkon.
Zenei válogatásokkal is szeretnénk hozzájárulni a tartalmas időtöltéséhez. Megkértük Somló Dávid zeneszerzőt, Varga Istvánt, a Trafó zenei programfelelősét, valamint Mélyi József művészettörténészt, hogy készítsenek listát a kedvenceikről.

"A Freakin Disco-t a legutóbbi Bánkitó Fesztiválon láttam élőben először, teljesen magával ragadott, ahogy az egyébként zseniális jazz-zenészek játszanak elektronikus zenét" - ajánlja a zenekart kollégánk, a május 23-i stream-program apropóján is.

A listák IDE kattintva érhetők el.

TRAFÓ GALÉRIA online
Nemrég ért véget Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė RYXPER1126AE című kiállítása, amelyet online lehetett megtekinteni. A művészekkel készült videó-interjút ajánljuk figyelmetekbe - ahogyan a korábbi alkotókkal készülteket is, visszatekintésként az évadra. Elérhetők a Trafó Galéria YT-csatornáján és Insta-oldalán. 
1% támogatás - 100% kortárs művészet
 
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp