Copy

Kedves Olvasó!

A járványhelyzet miatt bevezetett újabb korlátozások a november 11-től december végéig meghirdetett előadásaink elhagyására és az évad újratervezésére késztettek bennünket. Megkezdtünk a jegyek visszaváltását, ami online partnerük leterheltsége miatt hosszabb időbe telhet, ezért köszönjük a türelmet. A jegyekről dec. 15-ig lehet rendelkezni (a részleteket ld. IDE kattintva).

Az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy egy olyan online programsorozatot hozzunk létre, amely minden hétköznapra tartalmas nézni- és hallgatnivalót kínál az otthoni szabadidő eltöltéséhez. A normál működésünkhöz hasonlóan több műfajban hirdetünk programot, tematikus rendszerben. Mivel fontosnak tartjuk a járványügyi óvintézkedések betartását, ügyeltünk arra, hogy minél kevesebb kontaktussal járó, többségében valós időben, a résztvevők által közvetített programok szülessenek, amelyek a Trafó digitális csatornáin könnyen elérhetőek.

Örömmel jelentjük be, hogy ma, nov. 26-án 21 órakor a Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozatának első FB-live-jával elindul az e-Trafó!

Az első stream-premier
re pedig holnap, nov. 27-én 20 órakor kerül sor: a Grotesque Gymnastics újcirkusz társulat A kudarc anatómiája c. előadásának "avantgárd cirkuszi realtime dokumentumreality-kísérletét" közvetítjük a weboldalunkon. (A korábban megváltott jegyek és a Trafó bérletek az online bemutatóra is beválthatók.)

KAPCSOL(ÓD)J BE ONLINE!
 

S hogy mi mindennel várunk még? Hétfő esténként hétindító táncórákkal a Táncműhely sorozatban. Keddenként zenei és audiovizuális programokkal a Fülbevaló sorozatban. Szerdánként a TudásTrambulin webinar-sorozattal, minden csütörtök este a Nyitott Műteremmel, péntek esténként pedig az e-Néző sorozatban olyan színházi előadások online bemutatóival, amelyek kifejezett online médiumra jöttek létre, vagy átalakított formában valósulnak meg. (A részleteket ld. lejjebb.) A Gondolat Generátor Mesélő c. storytelling foglalkozásai is online folytatódnak, zárt csoportban: dec. 3-án 19 órától az üresség témájához kapcsolódóan.

A pénteki stream-előadásokat leszámítva minden programunk ingyenes, azonban a legtöbbjük csak valós időben, illetve néhány óráig elérhető. Ezért érdemes feliratkozni az eseményekre vagy beírni az emlékeztetőt, hogy ne maradj le róluk.

Az e-műsort első körben december 20-ig hirdetjük meg, és terveink szerint januárban folytatjuk.

#addigamíg újra nem nyithatunk, #maradjotthon, ha teheted, és e-trafózz velünk!

HÉTFŐ 17h: TÁNCÓRA
A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel helyet ad különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így lesz ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívtuk a nálunk is oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg a tánckedvelőkkel. 

Ha korábban már eljátszottál a gondolattal, hogy csatlakozz egy órához, azonban ez eddig nem valósult meg, vagy ha régi növendék vagy, szeretettel várunk az online programsorozaton. Követhető élőben, a Trafó Facebook-oldalán. Csatlakozz az eseményhez ITT!

2020.11.30. 19:00 - Grecsó Zoltán: Lágy és dinamikus
2020.12.07. 19:00 - Keresztes Patrik: Rikflow Basics
2020.12.14. 19:00 - Bakó Gábor: Művészeti színpadi jazztánc

A program ingyenes.
 
KEDD 21h: HALLGATNIVALÓ
A kedd esti Fülbevaló programsorozat változatos műfajokban kínál zenei és audiovizuális élményeket. Első alkalommal, dec. 1-én Lengyel Ákos "Papa" Live Actjét követhetjük élőben a Tilos Rádió stúdiójából, ahol a magyar elektronikus zenei underground szcénából ismert dj műsort is vezet, aki nem mellesleg a Trafó technikai munkatársa.

A folytatásban lesznek koncert-live-ok, kiadói klipajánlók és performansszal egybekötött live setek, olyan ismert alkotó-előadók közreműködésével, mint Lázár Gábor, Bartha Máté, Bartha Márk, Papp Norbert és a MΣO CULPA (Heim Roland).

A program ingyenes, csatlakozz az eseményhez ITT!
SZERDA 17h: WEBINAR
Szerda esténként a TudásTrambulin online Különórát követhetitek dec. 2-ától. A 3-3 részes webinar-sorozatban a 20. századi tánc-, színház-, zene-, performansz- és képzőművészet történetéről hallhatunk előadásokat Kricsfalusi Beatrix irodalom- és színháztörténész, Molnár Szabolcs zenetörténész és Rényi András művészettörténész közreműködésével.

Fókuszba kerülnek a tér, az idő, a test és a jövőnarratívák kérdései, a társműfajok közötti kitekintéssel. A minikurzusok a Trafó előadásainak értelmezéséhez is segítségül szolgálhatnak.

2020. dec. 2. 17:00
Molnár Szabolcs zenetörténész első előadásának témája Stravinsky örök klasszikusa, a Tavaszi áldozat. Fókuszban a zenemű mellett a karmester, valamint a test és a zene kapcsolata, illetve egy különös fogalom, az afro-kubizmus.


A program ingyenes, csatlakozz az eseményhez ITT!
CSÜTÖRTÖK 21h: MŰTEREMLÁTOGATÁS
A csütörtök esti élő beszélgetések során kurátorok és szakírók kalauzolásával nyerhetünk betekintést egy-egy képzőművész műtermébe, és ismerhetjük meg legfrissebb műveiket és terveiket. Első alkalommal, nov. 26-án az Amszterdamban tanult fiatal képzőművész, Ulbert Ádám stúdiójába látogatunk el Molnár Ráhel Anna művészeti író vezetésével.

A következő alkalmak során Csörgő Attila varsói, Csákány István düsseldorfi és Bukta Imre mezőszemerei műtermében vezet körbe minket. A beszélgetéseket a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni, az online műteremlátogatások végén pedig ugyanitt várjuk a művészeknek feltett kérdéseket.


A program ingyenes, csatlakozz az eseményhez ITT!
PÉNTEK 20h: STREAM-ELŐADÁS
Nem közvetítünk színházi térben létező előadásokat. Olyan produkciókat mutatunk be, amelyek kifejezetten online médiumra születtek, vagy ott alakulnak újra. Azért és azzal a tudattal készültek, hogy a néző egy képernyő előtt ül. Visszanézni pedig nem lehet, csak akkor történik, amikor van: élő. 

A nov. 27-i Grotesque Gymnastics online újcirkusz bemutató, A kudarc anatómiája egy artistanő önvallomásán, a fizikai és a lelki sérülések történetén alapszik, és a kudarcban rejlő lehetőségeket fejtegeti. Előadják: Kudlák Eszter, Bardóczy Ilka, Takács Lacek, Téri Gáspár, György Tibor, zenész: Csizmás András, rendező: Téri Gáspár, producer: SÍN Művészeti Központ.

Dec. 4-én 20 órától Oliver Zahn rendező Óda a felejtéshez – második rész című projektjében berlini otthonában ül és a számítógépe megosztott képernyőjén mesél a felejtésről. A kitelepített kelet-európai német család leszármazottja meg akarja érteni, miért tud alig valamit a családtörténetéről. Személyes kutatási projekt, amely egy archív hangfelvétel segítségével világít rá a felejtés technikáira. Angol nyelven!

A Dollár Papa Gyermekei társulat Otthon c. előadásának teljesen újragondolt, otthoni különkiadását mutatjuk be dec. 11-én - a dogmafilmek stílusában. Gábor Sára Kutyaportéka – kisvárosi kórkép című előadásának riport- és dogmafilmes eszközökkel újraalkotott változatát pedig dec. 18-án mutatjuk be Barcsai Bálint rendezésében.

A péntek esti e-Néző sorozat előadásai jegykötelesek és csak valós időben nézhetők! 

A stream elérhetősége a megváltott jegyen található.
AZ ÉN ÜGYEM - alkotópályázati felhívás
Határidő: 2021. január 5. éjfél

A Gondolat Generátor műhely pályázatot hirdet a Soharóza – Halas Dóra – Nagy Fruzsina – Bartha Márk – Fekete Ádám: Az Ügy című előadás kapcsán.

Mi a te ügyed? Milyen társadalmi vagy személyes ügyek foglalkoztatnak? Miről beszélnél szívesen? 
Hogy nézne ki egy ruhadarab, kiegészítő vagy akár egy teljes öltözék, ami az ügy lényegét ragadja meg?

A pályázatra bárki jelentkezhet a fenti kérdésekről szóló, egyénileg vagy csoportosan készített A3-as méretű ruhatervvel és az azt bemutató féloldalas leírással. 

A munkákat szakértő zsűri értékeli, az eredményhirdetés és kiállításmegnyitó a tervek szerint január 29-én lesz a Trafóban.

Teljes pályázati kiírás: IDE kattintva
E-MŰSORNAPTÁR
letölthető ITT a weboldalunkról
JEGYVISSZAVÁLTÁS
A november 11. és december 11. között elmaradt előadásokra megváltott jegyekről 2020. december 15-ig lehet rendelkezni. A december 12-31 között elmaradó nagytermi előadások jegyvásárlói december 16. és 2021. január 15. között nyilatkozhatnak.

Bővebb infó: IDE kattintva
Az elmaradó előadások listája elérhető ITT.
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp