Copy

Kedves Olvasó!

Az aktuális járványhelyzetnek megfelelő óvintézkedések betartása mellett - amiért újra köszönetet mondunk minden látogatónknak - novemberben is folytatódik a trafós premier-dömping, egy külföldi produkciót is várunk, valamint műsorra kerülnek régen látott, vagy korábban éppen csak bemutatott előadások. Ezekből ajánlunk most egy (levél)csokorra valót.

Nov. 4-én mutatja be 999 c. előadását a Trafóklubban A Vadász Esélye nevű színházi alkotóközösség és a Szerb Antal Színház. A közösségi alkotás útján, saját ötletekből, szövegekből és improvizatív fizikai tréning által megvalósuló projekt a klímaválság témáját dolgozza fel.

Szintén a klubban kerül sor nov. 29-én a SajátSzínház Mindennek ellenére? c. szociodrámájának ősbemutatójára, amely egy színházi társasjáték. Az Éljen soká Regina! c. projekttel ismertté vált alkotóközösség ezúttal is dokumentumokon alapuló részvételi alkotást hoz létre a mélyszegénységről. Az est első felében A helytállás dilemmáiról c. Zoom-filmet nézhetjük meg, ezt követi egy többórás szociodráma-foglalkozás a játszók és a nézők részvételével.

A Trafóklubban nov. 17-én újra műsoron lesz a Knut Hamsun regénye alapján készült Éhség c. előadás, nov. 23-án pedig utoljára látható itt a KV Társulat Médeia c. előadása. A Stúdióba ezen a napon visszatér Somló Dávid Listening Club c. hangperformansz-sorozata, majd nov. 29-én Fülöp László és Cuhorka Emese duója mutatja be itt a Szabadulóművészek c. új táncprodukcióját.

 

KAPCSOL(ÓD)J BE!
 

A Nagyteremben nov. 19-én és 20-án ősbemutatót tart a PanoDráma Kár, hogy rák - zenés terhességi és rákparák hepienddel, avagy always look on the bright side of life címmel. A verbatim módszerről ismert dokumentarista színházi műhely ezúttal is egy, az élet ihlette darabot állít színre.

November az újcirkusz hónapja is a Trafóban: 25-én és 26-án Grotesque Gymnastics mutatja be A kudarc anatómiája c. előadást, mely egy artista fizikai és lelki sérülésének története. Nov. 12-13-án pedig a Freak Fusion boncolgatja a zuhanás témáját és a gravitáció (cirkuszi) jelenségét a fightinGravity c. produkcióban.

A Nagyterembe nov. 5-6-án visszatér a Proton Színház Szégyen c. előadása, melynek főszereplője Zsótér Sándor, aki a nemrég bemutatott Kárpáti-Stork-Zsótér: A nagy kapituláció c. előadásban is látható lesz nov. 15-én. A HODWORKS-től a Pirkad (nov. 2.) és a Sunday (nov. 3.) lesz újra műsoron, utóbbi előtt Bemelegítő ráhangoló foglalkozással.

A limitált nézőszámok miatt továbbra is érdemes előre, online jegyet váltani az előadásainkra. Azt javasoljuk, hogy figyeld a honlapunkat és a FB-oldalunkat, ahol közzétesszük az esetleges változásokat.

SZÍNHÁZI BEMUTATÓ
A szó szerinti dokumentumdrámáiról ismert alkotócsapat ezúttal csak részben dolgozik verbatim forrásokból, az új darabot a PanoDráma tíz éve együtt dolgozó dramaturgjai most szerzőkként jegyzik. Az előadást az alapító rákbetegsége inspirálta. 

2017. május 13-án egy vendégjátékról hazafele tartva Lengyel Annával együtt utazott a vonaton a csapat színésznője, aki épp terhessége harmadik hónapjának elején járt, míg Annának két hete volt az első műtétig. A két állapot nyilvánvaló ellentéteit és korántsem evidens párhuzamait látva ekkor fogalmazódott meg a rendezőben a darab kiinduló gondolata. A novemberi ősbemutatóra ettől a pillanattól kezdve készül az alkotócsapat. 

 
Szereplők: Bartsch Kata, Dobra Mara, Kövesi Zsombor e.h., Lengyel Tamás, Szamosi Zsófia, Ördög Tamás, Urbanovits Krisztina

Szövegkönyv: Hárs Anna és Merényi Anna / Dalszövegek: Merényi Anna / Zenei vezető: Furák Péter / Koreográfia: Hód Adrienn / Videó- és hangtervező: Fancsikai Péter / Jelmeztervező: Pattantyus Dóra / Dramaturg: Hárs Anna / Társrendező: Ördög Tamás / Koncepció és rendező: Lengyel Anna

 
Online jegyvásárlás: IDE kattintva
 
ÚJCIRKUSZ BEMUTATÓ
Az előadás a kudarcban rejlő lehetőségeket és a hozzá fűződő viszonyunkat fejtegeti az újcirkusz nyelvén. Egy 35 éves artista nő önvallomásán alapszik, egy diktafonra mondott dokumentumszövegen. A történet a fizikai és a lelki sérülések története. Egy önvallomás, egy kórkép.

Szereplők: Kudlák Eszter, Bardóczy Ilka, Takács Lacek, Téri Gáspár, György Tibor
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin / Konzulens: Zsigó Anna / Rendező: Téri Gáspár / Producer: SÍN Művészeti Központ

PLUSZ PROGRAMOK
Nov. 9-én 19.30-tól ehhez az előadáshoz kapcsolódik a Gondolat Generátor MESÉLŐ c. storytelling foglalkozása. A nov. 26-i előadás után pedig NÉZŐPONT közönség-össze-találkozót tartunk.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
KÜLFÖLDI TÁNC
A darab, amitől felrobbant a Facebook.

Silvia Gribaudi olasz koreográfus bőséges humorral és mély empátiával emeli az emberi tökéletlenséget kliséktől és külsőségektől mentes művészetté. A Zeusz lányait – Aglaia a ragyogás, Euphroszüné az öröm és Thaleia a virágzás istennője – ábrázoló A három grácia (Antonio Canova, 1812-1817) szoborcsoportból inspirálódva három profi férfi táncos és a rendező együtt keresik a báj szó jelentését. Tánccal és beszéddel, de legfőképp könnyedséggel tárja fel a darab az emberi természet velejét, melyben férfi és nő találkozik, szerepektől mentesen. 

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
TÁNC&TECH
NOV. 9. 19:00

A ZIGGURAT Project fő fókuszában az olyan interdiszciplináris térérzékeny előadások állnak, melyek a kortárstáncot és más művészeti ágakat kapcsolnak össze. A dupla esten két darabot láthatunk a mozgás és a technológia ötvözésével.

Somló Dávid Mandala c. előadása egyszerre közösségi koreográfia, a résztvevőt átölelő hangkompozíció és bensőséges meditáció egy üres színházi térben.

A ZIGGURAT Project Légszükséglet c. produkcióját a szabadtüdős merülés inspirálta és az interaktív technológia segíti: fény szenzorokra reagáló LED lámpák, viselhető elektronika, interaktív fény és hang design.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva

PLUSZ PROGRAM
Nov. 8-án 17 órától STELLA tánc&tech szakmai konferenciát szervezünk a Trafóklubban. A visegrádi régióból érkező művészek esettanulmányait hallhatjuk a mozgás és az új technológiák ötvözéséről, majd lesz egy kerekasztal-beszélgetés a tánc&tech együttműködések közönségfejlesztő és innovációs lehetőségeiről. Az esemény ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott. Követhető élőben vagy Zoom-on. Bővebb infó: IDE kattintva.
AV COMPOSERS
NOV. 13. 18:00 - 21:00
NOV. 14. 17:00 - 21:00

 
Roskó Mária ékszertervező és Ádám Zsófia képzőművész közös installációja egy olyan térbeli idomokból és ékszer-eszközökből épített képzeletbeli vidékre kalauzol, melynek egyes tájegységei egy improvizált táncetűd helyszínévé avatódnak. Az (un)limited freedom című performansz-kiállítás tárgyait Ayumi Toyabe táncos-koreográfus mozdulatsorai és Bolcsó Bálint zeneszerző videóra rögzített kompozíciója kelti életre.

A program a megadott időpontokban folyamatosan látogatható. 

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
KONCERT
Urban Rites: NOV. 7. 20:00

Rituális-pszichedelikus transz-zenék a magyar underground két formabontó zenekarától: a Dorota a tavalyi év legjobb lemezei közé sorolt anyagát, a Solar The Monkot kiterjesztett felállásban fejtegeti tovább, míg a különleges hangolásokkal és hangzásokkal operáló Decolonize Your Mind Society a frissen megjelent lemezük felemelő világával teszi felejthetetlenné a minden szempontból tudatátalakító estét.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
TRAFÓ GALÉRIA
Perlaki Márton: Puha sarkok - kiállításmegnyitó: OKT. 30.
 
Perlaki Márton fotóriporterként, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán végzett. A The Room magazin alapítója és képszerkesztője volt. Jelölték a FOAM (Foto Museum Amsterdam) nemzetközileg elismert fotós díjára, a Paul Huf Award-ra és beválogatták a múzeum Foam Talent elnevezésű programjába, 2015 legtehetségesebb fiatal fotóművészei közé.

A Puha sarkok c. önálló kiállítása az elmúlt években készült fotókból, nagyméretű krétarajzokból, absztrakt fotogramokból és luminogramokból álló nagyobb műegyüttes első bemutatása.

Látogatható: 2020. okt. 31-től dec. 6-ig.

Bővebb infó és nyitva tartás: IDE kattintva


PLUSZ PROGRAM
Nov. 1-én 17 órától Perlaki Márton tart tárlatvezetést a kiállításon.

MŰSORNAPTÁR
letölthető ITT a weboldalunkról
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp