Copy

Kedves Olvasó!

Köszönjük a türelmet és a rengeteg biztatást, amit az elmúlt hetekben, hónapokban tőletek kaptunk. Bár még mindig nem tudjuk, mikor és milyen feltételekkel kezdhetjük el szervezni és meghirdetni a következő évadunkat, a budapesti kijárási korlátozás fokozatos feloldása lehetővé teszi számunkra, hogy kárpótoljuk a március 12-től elmaradt, illetve a június végéig elmaradó előadásaink jegyvásárlóit.

Mielőtt részletezzük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat, beszámolunk az aktualitásainkról. Május 29-én, ma este 18 órától online formában rendezzük meg az ¿ALFA? alkotói pályázat eredményhirdetését, melyre több mint 100 pályamű érkezett. A zsűri tagjai előzetesen megküldték videón az elemzéseiket, ezeket láthatod "élőben" a Facebook-eseménynél, és ekkor nyílik meg a nyertes művek online kiállítása is a honlapunkon, IDE kattintva.

Május 30-án 20 órakor utolsó alkalmához érkezik a Take a Seat! online Trafó-estek sorozat, ami azt jelenti, hogy 10 héten keresztül szolgáltattunk exkluzív trafós programot a veszélyhelyzet időszaka alatti otthonmaradáshoz. Streameltünk kortárs táncokat, koncerteket, színházi előadásokat, amihez nemcsak lefejlesztettük a nagytermünk virtuális mását, hanem 3D-és verzióban tovább is fejlesztettük. Ha még nem láttad, kattints IDE, és barangold be a Trafó új tereit, egyelőre digitális formában.

A szombat esti záró eseményen AV Composers címmel a Let_it_Be art agency által szerkesztett, idén 5 éves smART!XTRA programsorozatunk jubileumi 50. részét láthatjátok a Take a Seat! színpadán: három olyan live-setet teszünk elérhetővé 24 órára, melyek az online térben is élvezhetők. Az eseményt május 31-én 20 órától egy videós Aftertalk követi majd az alkotókkal.

KAPCSOL(ÓD)J BE OTTHON!

Május 31-én, vasárnap 17 órától Nők a színpadon címmel folytatódik új sorozatunk, a Dollár Papa Talks - vasárnapi csevej, melynek befejező részét - Férfiak a színpadon fókusszal  - egy héttel később, június 7-én követheted LIVE a Facebook-oldalunkon. A beszélgetések csak rövid ideig nézhetők vissza, ezért érdemes beírni a naptárba, ha szeretnél csatlakozni.

Végül örömmel adunk hírt arról, hogy május 20-án startolt és július 1-ig tart a 2020Solidarity elnevezésű kampány, a Trafó Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület közös akciója, egy nemzetközi összefogás részeként. A szolidaritás projekthez több mint 50 világszerte ismert művész ajánlott fel plakátokat, melyek megvásárlásával helyi szervezeteket és kulturális helyszíneket támogathatunk. Itthon 18 különböző plakát vásárolható meg, a befolyó összeg felét az FKSE működésére, másik felét pedig a Trafó Galéria jövő évi kiállításaira és programjaira felkért hazai képzőművészek tiszteletdíjára fordítjuk.

Mi már nagyon várjuk a kezdést, de #addigamíg újra találkozunk, kíváncsiak vagyunk a véleményedre: online kérdőívünk segítségével szeretnénk felmérni, te hogyan látod a Trafót és a színházi jövőt. Mert reményeink szerint hamarosan indulhatunk #visszaajövőbe.

PROGRAMOK online
Május 29. péntek 18 óra

Gondolat Generátor edukációs műhelyünk online díjátadóján bemutatásra kerülnek ¿ALFA alkotópályázat díjnyertes művei, és fény derül arra is, hogy a zsűri értékelése szerint kik vihetik haza értékes nyereményeinket. 

A zsűri tagjai:
Veiszer Alinda - riporter, televíziós szerkesztő-műsorvezető
Turai Katalin Ráhel - szociológus, gender-kutató és oktató
Dömölky Dániel - fotográfus, vizuális művész
Mélyi József - művészettörténész, kritikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója

A nyertes alkotások a színházi évad indulásakor kiállításra kerülnek a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató és a Rácskert falain, valamint május 29-től megtekinthetők ezen a linken a weboldalunkon.
Audiovizuális kompozíciók. Valós és virtuális dimenziók összekapcsolása. Képi és zenei interakciók, egyedi és absztrakt képi formanyelvek.

CLOSE DISTANCE - Mákó Rozi sound designer és Mákó Bori médiaművész közös alkotása az önkéntes karantén időszakában születő, a fizikai távolság határait virtuálisan áthidaló, egymás munkáira reflektáló audiovizuális kompozíció. Egy megzenésített digitális festmény és egy megfestett elektronikus zenemű találkozása az éterben. 

POST_II - Gryllus Ábris videóinstallációja - csakúgy mint a sorozat első része - az „utó-állapot” helyzetével foglalkozik koreográfiai, zenei és videós eszközök segítségével. Az elmúlás mibenlétét vizsgálja emberi és nem emberi, cyber, digitális és poszthumán kontextusban.

PERPLEX - Mikolai Martin és Kitzinger Gábor közös videóinstallációja egy valós idejű, hangra reagáló, generatív vizualizáció és audiokompozíció dokumentációja. 

HOL? 
Lépj be a www.takeaseat.hu oldalra, és foglalj (egy) helyet! Ha telt házba érkezel, keresd a pótszéket.

MIKOR?
Május 30-án, szombat este 20 órától - másnap 20 óráig. Beszélgetés az alkotókkal: május 31-én 20 órakor.

ADOMÁNY
A program ingyenes, ám az alkotók köszönettel fogadnak minden támogatást - például egy teljes árú jegy (3200 Ft) vagy egy diákjegy (2600 Ft) értékében - az aktuális eseményben feltüntetett bankszámla-számon.
A nőkről, és így a férfiakról való gondolkodás is meghatározó eleme a Dollár Papa Gyermekei társulat alkotói folyamatainak és az azokban létrejövő párbeszédeknek.

„Mindehhez szorosan kapcsolódik az intimitás kérdése is, amely sajnálatos módon különösen aktuális kérdés lesz nemcsak a színházak, hanem az egész világ újranyitását követően” – nyilatkozta Ördög Tamás társulatvezető, akinek ötletére közös szervezésünkben megvalósul a háromalkalmas vasárnapi beszélgetéssorozat.

Az állandó résztvevő, Kiss Végh-Emőke mellett – aki szintén a társulat alapítótagja – május 31-én a beszélgetőtársak Láng Annamária és Terhes Sándor, június 7-én pedig Schmied Zoltán és Major Erik lesznek.

A beszélgetések az eseményjelleg megőrzésének érdekében csak az adott időpontban érhetők el. A LIVE a társulat vagy a Trafó Facebook-oldalán követhető.
KÉRDŐÍV
Online kérdőívünk segítségével szeretnénk felkészülni arra, hogyan folytassuk, amikor már folytatni lehet. Szeretnénk felmérni, ti hogy látjátok, ha látjátok már, mire vágytok, mire vártok. A válaszadás sokat jelent nekünk, előre is köszönjük a segítséged! Kattints IDE a kitöltéshez.
TRAFÓ BLOG
Kelemen Patrik táncművész interjújával véget ért az 5+1 kérdéses #maradjotthon sorozatunk, melyben a Trafóhoz köthető alkotókat kérdeztünk a karantén időszakáról. Bánki Gergely és Kiss Diána Magdolna videós formában válaszoltak, a többiek mini-videót küldtek a szövegek mellé. Májusban rajtuk kívül Kálmán Eszter, Téri Gáspár, Zoletnik Sophie, Vas Imre és Orth Péter alkotókkal beszélgettünk.

Az interjúk IDE kattintva érhetők el.

2020SOLIDARITY KAMPÁNY

július 1-ig
Vásárolj világhírű képzőművészek plakátjaiból, támogatva a Trafó Galéria és az FKSE közös akcióját!

A két intézmény együtt csatlakozott ahhoz, a szolidaritáson alapuló nemzetközi képzőművészeti kezdeményezéshez, melyet Wolfgang Tillmans, Turner-díjas német fotográfus és az általa létrehozott Between Bridges alapítvány szervez azzal a céllal, hogy támogassa a COVID-19 krízis nyomán nehéz helyzetbe került művészeket, kulturális helyeket, közösségi projekteket és kiadványokat. A kampányhoz New Yorktól Hongkongig, Bulgáriától Lengyelországig számos kisebb klub, magazin, intézmény és művészeti szervezet csatlakozott.

A neves képzőművészek – köztük Marlene Dumas, Jeff Koons, Pierre Huyghe, Andreas Gursky, Wolfgang Tillmans, Luc Tuymans és Thomas Ruff –, által felajánlott plakátokból Magyarországon 18 vásárolható meg, melyek darabszáma nem limitált, viszont csak az akció ideje alatt elérhető. 

A közös kampánnyal reményeink szerint sikerül felhívni a figyelmet egy szélesebb körű, a hazai képzőművészeti szervezetek és intézmények közötti összefogás fontosságára is.

A plakátok, a vásárlás menete és minden egyéb információ elérhető IDE kattintva.

Tájékoztatás a jegyvisszaváltásról
Személyesen
2020. június 2-től június 30-ig, hétköznapokon 10-13 óra és 14-18 óra között a Trafó jegypénztárában. (1094 Budapest, Liliom utca 41.)

Online
A jegy.hu aloldalán, szintén 2020. június 2 és 30. között.

Mindkét esetben a következő opciók közül lehet választani:

1. A megvásárolt jegyek beváltása szabad felhasználású utalványra, melyek a 2020/21-es évad során bármely előadásnál felhasználhatók lesznek online és személyesen egyaránt, az utalvány értékhatáráig. Számos elmaradt előadásunk esetében folyik az egyeztetés új időpontokról, így ezt az opciót ajánljuk azoknak, akik továbbra is tervezik a programon való részvételt, valamint azoknak is, akik az évad bármely más programjára kíváncsiak. ITT található ízelítő a tervezett külföldi fellépőkről. Az elmaradt előadások új időpontjairól - kérésre - értesítést küldünk e-mailben.

2. A megvásárolt jegyek árának visszaigénylése. Jegyértékesítő rendszerünk üzemeltetője (Interticket Kft.) olyan nagyszámú elmaradt/elmaradó rendezvényt kezel, hogy az ügyintézés, a kérések teljesítése több hetet is igénybe vehet. A jegyek árának visszatérítése így - az online felületen történő igénylés esetében - a nyilatkozási határidőt követően 30, de akár 60 nap is lehet. Június 2. és 30. között személyesen, a Trafó jegypénztárában nincs további várakozási idő.

3. Sokan jelezték felénk, hogy a #neváltsvisszajegyet mozgalom mellett állnak, és a Trafó rendkívül hálás minden felajánlásért. Azt tervezzük, hogy az így megmaradó összeget a veszélyhelyzet idején munka nélkül maradt munkatársaink - többek között a technikusok, jegyszedők, teremőrök - díjazására fordítjuk. Ha így döntesz, kérjük nyilatkozz szándékodról 2020. június 2. és 30. között a jegy.hu aloldalán, vagy a jegypenztar@trafo.hu címre küldött e-mailben. Köszönjük!

Az érintett előadások listája ezen a linken található.

A 2019/20-as évadra szóló Trafó-bérletek érvényességét 2020. december 31-ig meghosszabbítjuk.

Ha a fentiekben nem adtunk választ minden kérdésedre a visszaváltással kapcsolatban, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a jegypenztar@trafo.hu címen.

Az elmaradt előadásokra váltott jegyekkel kapcsolatos rendelkezésre 2020. június 30-ig van lehetőség.
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp