Copy

Kedves Olvasó!

Június 26-án az Orczy kertben megtartott társulati évadbúcsúztatónk keretében hivatalosan is lezártuk az évadot, amely – Barda Beáta ügyvezetőnk szavait idézve – a Trafó 22 éves történetének legnehezebb időszaka volt. Méltatta a csapat helytállását, mi pedig most újra megköszönjük minden nézőnknek és követőnknek a szeptembertől június végéig kitartó érdeklődést, biztatást, figyelmet. Különösen köszönjük a járványhelyzet idején tanúsított megértést, és hálásak vagyunk a vissza nem váltott jegyek árának felajánlásáért. Az elmaradt előadások jegyeiről való rendelkezés lehetősége június 30-án lezárult, ám terveink szerint ősszel biztosítunk majd egy rövidebb pótidőszakot.

És most következzen a statisztika. A Trafó 2019/2020-as évadában a nagyteremben, a klubban és a stúdióban összesen 246 előadást tartottunk meg színház, tánc, újcirkusz, koncert, filmvetítés, smART!XTRA, performansz műfajokban, továbbá szerveztünk beszélgetéseket, közönségtalálkozókat, különórákat, edukációs foglalkozásokat és tárlatvezetéseket. 13 hazai premiert tartottunk, 13 külföldi produkciót láttunk vendégül, 2 nemzetközi koprodukciót valósítottunk meg, valamint 6 koncert estünknek volt külföldi fellépője. Bekapcsolódtunk több fesztivál programjába (CAFe Budapest, Verzió, Átlátszó Hang, UH Fest, Electrify), és több fesztivált/sorozatot szerveztünk partnereinkkel közösen (dunaPart5, Close Reading, [D]open your move, Mozgóképes egyetemi szakok kisfilmjei, Táncmaraton, Mi a tánc?). Összesen 28.422 fő váltott jegyet a programjainkra. A koronavírus miatt 83 előadásunk maradt el, ebből 7 magyar premier. A karantén idején elindítottuk a Take a Seat! online sorozatot, a szombat esténként vetített 10 előadást több mint 7000 néző tekintette meg.

Gondolat Generátor edukációs műhelyünk 11 előadáshoz szervezett Nézőpontot, 4 tánchoz Táncrahangolót, 3 alkalommal kiállításokhoz kapcsolódó KépzetKépzőt. 2 alkotói és 1 táncos videó pályázatot írtak ki (az ALFA-pályázat díjazott munkáit lásd ITT), 8 storytelling Mesélő estet tartottak, ebből 3-at online. Hetente zajlott a Mindenkitörténet és a Csatlakozó, utóbbi munkáját idén online kiadvány formában összegezték ITT. Februárban nemzetközi összművészeti-nevelési konferenciát szerveztek, a karantén alatt pedig 9 otthonos kihívást tettek közzé a közösségi oldalukon.

A Trafó Galériában 4 kiállítás valósult meg, az utolsó online formában. Kurátoraink számos kísérőprogramot szerveztek: 6 performanszt/-előadást, több tárlatvezetést, 3 online vetítést és 7 olvasókört. A kiállítások és rendezvények rekordszámú látogatót vonzottak, a valós térben több mint 3200 főt. Ma éjfélig tart a 2020Solidarity elnevezésű plakátvásárlási kampány, amellyel a galéria és az FKSE munkáját támogathatod.

KAPCSOL(ÓD)J VISSZA!

Mindeközben folyamatosan zajlottak a Trafó átépítési munkálatai, és májusban megtörtént az átadás-átvétel. Örömmel jelentjük be, hogy az új évadban kibővített és felújított terekkel várunk: új kávézóval, tágasabb előcsarnokkal, ruhatárral és akadálymentesített mosdókkal. 

A járványhelyzet miatti korlátozások fokozatos feloldása és a jelenleg érvényben lévő rendelkezések lehetővé teszik számunkra, hogy meghirdessük évadkezdő műsorunkat. Mától, azaz július 1-től honlapunkon elérhető a szeptemberi program és elindult az online jegyértékesítés. Az elmaradt magyar premierek közül szeptember 8-án és 9-én az Elfriede Jelinek drámájából készülő Árnyék (Eurüdiké mondja) előadást mutatjuk be, 10-én Tóth Kinga Írmagok performanszát, 14-én és 15-én a Freak Fusion Restlesslegs című újcirkusz előadását, 20-án pedig a Látta című slam poetry estet. Nyitóelőadásként szeptember 4-én és 5-én jön a TÁP Színház Menedék című bemutatója, 22-én és 23-án a Dollár Papa Gyermekei mutat be új produkciót Kelet címmel. 25-én és 26-án a holland sztárkoreográfus, Arno Schuitemaker érkezik, ezúttal az If You Could See Me Now táncelőadással. Repertoár előadásaink közül szeptemberben újra műsoron a CAGE és Frankestein-terv.

A programok listája folyamatosan bővül, érdemes már most válogatni és online megváltani a jegyeket. Jegyárat nem emeltünk, a bérleteket pedig tavalyi áron tesszük elérhetővé a nyári hónapok alatt!

A Trafó 23. évadában is változatos, sokszínű és minőségi kortárs programmal várunk, Vissza a jövőbe / Back to the Future mottóval. Addig is szép nyarat és jó pihenést kívánunk!

KIEMELT PROGRAMOK
Magyarországi ősbemutató

A TÁP Színház az Utas és holdvilág után új darabbal jelentkezik és nyitja meg a Trafó pandémia utáni szezonját. Mindjárt a virtuális jövőbe ugrunk, merész vízió tárul elénk egy sor erkölcsi kérdéssel. A darab a közeljövőben játszódik, amikor is a globalizáció hatásai már teljesen átformálták a világot. A természet kipusztult, a növények luxuscikknek számítanak, mindent beborít a városok szürkesége. A társadalom színtere az online világ, ahol mindenki anonim avatárként van jelen.

Jennifer Hailey kortárs amerikai drámaíró The Nether (Alvilág) c. darabját 2013-ban mutatták be Kaliforniában, elnyerte a Susan Smith Blackburn-díjat, és még abban az évben műsorára tűzte a londoni Royal Court. 

Magyarországon most először kerül színre: Vajdai Vilmos rendezésében, Hód Adrienn koreográfiájával, Schlanger András, Józsa Bettina, Terhes Sándor, Vitárius Orsolya, Lestyán Attila közreműködésével.

 
Online jegyvásárlás: IDE kattintva
Magyarországi ősbemutató

A Nobel-díjas osztrák írónő, Elfriede Jelinek Eurüdikéje népszerű popzenész férje árnyékaként éleslátással és iróniával küszködik, és küzd meg a női szerepből is fakadó komplexusaival. A szerző kiemeli Orpheusz és Eurüdiké mítoszát az antik környezetből, és kibontja mindazt, amit az alvilágba szállás, felemelkedés és újra mélybe zuhanás közben Eurüdiké gondolhat, érezhet. A történet fordított tragédiaként a feleség halálával indul, és az árnyék megszületésével ér véget.

Az ősbemutatón Monteverdi operája és egy balettelőadás fogta közre a monodrámát, előadásunkban Pető Kata Eurüdikéjének szózuhatagával dialógusba lép a zene és a tánc, hat Orpheusz: a Freakin’ Disco együttes négy tagja, Kákonyi Árpád zeneszerző és Gergye Krisztián táncos-koreográfus személyében.

Írta: Elfriede Jelinek / Fordította: Halasi Zoltán / Rendező: Porogi Dorka / Megvalósul a Staféta Program keretében.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva


 
ŐSBEMUTATÓ

Az előadás a Tamperei Egyetem Re-Connect / Re-Collect - Crossing the Divides through Memories of Cold War Childhoods elnevezésű projekt keretein belül valósul meg, annak összegyűjtött emlékei ihlették. A nemzetközi, több szakterületet felölelő kutatás posztszocialista és volt hidegháborús országok gyerekkori emlékeit vizsgálja. Célja, hogy párbeszédet létesítsen azok között, akiket a többszörös – geopolitikai, gazdasági, generációs és kulturális – határok elválasztottak egymástól, és amely határok, habár más formában, de ma is élnek.

Írta: Bíró Bence, Kiss-Végh Emőke, Ördög Tamás / Játsszák: Georgita Máté Dezső, Kiss-Végh Emőke, Kövesi Zsombor e.h., Ördög Tamás, Rába Roland, Stork Natasa, Terhes Sándor, Urbanovits Krisztina / Dramaturg: Bíró Bence / Jelmeztervező: Kiss Tibor - Je Suis Belle / Rendező: Ördög Tamás

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
A Dance Europe szakmai lap Hollandia egyik vezető koreográfusának, a német Tanz magazin pedig az egyik legígéretesebb koreográfusnak nevezte Arno Schuitemakert, aki 2020-ban immár harmadszor érkezik a Trafóba. A nálunk is bemutatott I Will Wait For You és a While We Strive után a trilógia befejező részét hozza el hozzánk, az If You Could See Me Now-t.

A színpad üres terében három, folyamatos mozgásban lévő alakot látunk. Ritmikus, ismétlődő mozgásuk által táncuk egyre energikusabb lesz, új utakat talál, izgalmas és változékony kifejeződéseket. A tér kitágul, feloldódik és elmozdul. Az idő összehúzódik, majd átalakul. Az eksztázistól a zűrzavarig, a semmiből való építkezéstől a szétbomlásig jutunk.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
TRAFÓ BLOG
Legfrissebb cikkünkben azokat a hazai alkotókat - Porogi Dorkát, Molnár G. Nórát, Simkó Beatrixet, Zoletnik Sophie-t, Téri Gáspárt és Góbi Ritát - kérdeztük, akiknek a járványhelyzet miatt az elmúlt hónapokban elmaradt a trafós premierjük, hogy hogyan és milyen próbaszakaszban élték meg a leállást. A bemutatókat a következő évadra (újra)terveztük. IDE kattintva olvasható.
KÉRDŐÍV
Online kérdőívünk segítségével szeretnénk felmérni, ti hogy látjátok, mire vágytok, mire vártok a következő évadban. A válaszadás sokat jelent nekünk, előre is köszönjük a segítséged! Kattints IDE a kitöltéshez.

JEGYINFÓ
Az augusztusi pénztárnyitásig kizárólag az online jegyvásárlásunk üzemel. Válts jegyet kezelési költség nélkül a trafo.jegy.hu oldalon!

Bankkártyával és MasterCard Mobile Payment opciót választva is lehet fizetni. A különböző kedvezményes jegyek vásárlása (pl. diák, nyugdíjas), illetve a kultúrautalványok érvényesítése csak személyesen, a Trafó jegypénztárban lehetséges, az újranyitás után. Bővebb információk ITT érhetők el.

Többalkalmas egyéni és páros bérleteinket a tavalyi áron kínáljuk a nyári hónapokban. Váltsd meg online, IDE kattintva.
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp