Copy
Ha nem látod a hírlevelet, kattints ide.

Nyitott Műterem
A Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozata


A Trafó Kortárs Művészetek Háza e-Trafó elnevezésű online programsorozata minden hétköznapra digitális platformokon elérhető programokat kínál; többek között live seteket, online táncórákat, webinarokat, beszélgetéseket és speciális online előadásokat.

A programsorozat részeként a Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozatot indított, a beszélgetések minden csütörtökön 21 órától tekinthetőek meg. Az esti élő beszélgetések során kurátorok és szakírók kalauzolásával nyerhetünk betekintést egy-egy képzőművész műtermébe, és ismerhetjük meg legfrissebb műveiket és terveiket. Következő alkalommal, december 10-én Csákány István düsseldorfi műtermébe látogatunk el Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora vezetésével. A beszélgetést a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni, az online műteremlátogatás végén pedig ugyanitt várjuk a kérdéseket.

A következő alkalmak során Bukta Imre mezőszemerei műtermében vezet körbe minket Fenyvesi Áron kurátor. A 2021-es évet Perlaki Mártonnal indítjuk, aki londoni műterméből a Puha sarkok című szóló kiállításának anyagáról is beszél majd. Ezt követően pedig Gróf Ferenc párizsi, Keresztesi Botond budapesti, Katarina Šević berlini műtermében mesél majd legújabb műveiről.

A sorozat további alkalmai:
2020.12.17. 21:00 Bukta Imre | beszélgetőtárs: Fenyvesi Áron
2021.01.07. 21:00 Perlaki Márton | beszélgetőtárs: Petrányi Zsolt
2021.01.14. 21:00 Gróf Ferenc | beszélgetőtárs: Szalai Borbála
2021.01.21. 21:00 Keresztesi Botond | beszélgetőtárs: Miklósvölgyi Zsolt
2021.01.28. 21:00 Katarina Šević | beszélgetőtárs: Somogyi Hajnalka

Csákány István 1978-ban született Sepsiszentgyörgyön, jelenleg Düsseldorfban él. 2006-ban fejezte be a Magyar Képzőművészeti Egyetemet, 2009 és 2012 között Derkovits ösztöndíjas volt. 2012-ben monumentális installációja (Ghost Keeping) szerepelt a kasseli Documentán. Csoportos kiállításokon szerepelt többek között a temesvéri Art Encounters Biennálén, az indiai Kochi-Muziris Biennálén, az OFF-Biennále Budapesten, a maastrichti Bonnefantenmuseum-ban és a Marres - House for Contemporary Cultureben, a luxemburgi MUDAM-ban, a belgrádi Kortárs Művészeti Múzeumban (MoCAB), a Prágai Biennálén, a Ludwig Múzeumban, a krakkói Bunkier Sztukiban, a prágai Meetfactoryben, valamint a bécsi Krinzinger Projekte és a berlini Plan B Galéria kiállításain. Művei megtalálhatóak a maastrichti Bonnefantenmuseum, a MUDAM Luxembourg, a budapesti Ludwig Múzeum, valamint a dunaújvárosi ICA-D – Kortárs Művészeti Intézet gyűjteményében. 2009-ben az Aviva-díj jelöltje, 2010-ben elnyerte az AICA, a Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége Magyar Tagozata – Év képzőművésze díját a Ludwig Múzeumban bemutatott Bernsteinzimmer című alkotásáért, egy szobaméretű barkácsműhely installációjáért, amelyben minden tárgy aprólékos munkával fából van kifaragva. A Trafó Galériában több csoportos kiállításon szerepelt (Tömérdek, Kedves festő, fessél nekem... szívvel és értelemmel, Vákuumzaj), Dioráma című egyéni kiállítása 2014-ben volt látható a Trafó Galériában.

Szobrait, installációit, emlékműveit egyszerre jellemzi a konceptuális megközelítés, a meglepő anyaghasználat és a kézműves-igényességű megmunkálás. Munkáját folyamatosan visszatérő elemek, témák, anyagok, szimbólumok teszik folyamatosan önmagára is reflektáló, önmagából építkező életművé.

trafo.hu/kiseroprogramok/openstudios_csakany

Megjelent Perlaki Márton Puha sarkok című kiállításának katalógusa

Örömmel jelentjük, hogy elkészült Perlaki Márton Puha sarkok című kiállításának katalógusa. A Oui Non Editions kiadásában megjelent fotókönyvben Jiří Ptáček cseh kurátor és kritikus szövege, valamint Szalai Borbála kurátori bevezetője is olvasható. A könyvet az újranyitást követően lehet majd megvásárolni a Trafó Galériában, de már jelenleg is kapható az ISBN könyv+galériában, valamint online, a Oui Non Editions weboldalán. Ezen kívül a Trafó pénztárában megvásárolható a kiállítás alkalmából készült plakát is.

A kiállítást 2021. január 17-ig meghosszabbítottuk és bízunk benne, hogy mielőbb újranyithatjuk!
Trafó Kortárs Művészetek Háza  //  Trafó Galéria
1094 Budapest, Liliom utca 41.   //   t: +36 1 456-2040   //  gallery@trafo.hu   //  
www.trafo.hu
>>> A Trafó Galéria zárva tart <<<
A járvánnyal kapcsolatos kormányrendelet értelmében a Trafó Galéria 2020. november 11-től 2021. január 11-ig nem látogatható. Köszönjük a megértésüket, reméljük, hamarosan újra találkozhatunk!


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp