Copy

Kedves Olvasó!

Örömmel tájékoztatunk, hogy megtörtént az új épületrészek átadása, és szinte az összes, szeptemberre tervezett bemutatónkat és előadásunkat meg tudtuk tartani. Köszönjük látogatóink fegyelmezett együttműködését a járványügyi óvintézkedések betartásában. Továbbra is azon dolgozunk, hogy egymás egészségét védve biztonságosan üzemeljünk, ezért az elmúlt hónapban a nagytermi előadásainkon minden 3. széket üresen hagytunk, a klub- és stúdiós létszámot csökkentettük, koncertjeinket ültetős formában rendezzük meg, és továbbra is kötelező a maszk viselése az épület teljes területén, az előadások alatt is.

Mivel limitáljuk a nézőszámot, az online jegyvásárlást ajánljuk - bankkártyával, közvetlenül a trafo.jegy.hu oldalon -, még akkor is, ha aznap döntöd el, hogy jönnél. Azt tapasztaljuk, hogy nézőink 20%-a előadás előtt, a helyszínen szeretne jegyet vásárolni, az előzetesen telt házassá váló produkciókra viszont ezt már nem tudjuk biztosítani, valamint elkerülhetetlen a pénzárban való várakozás és torlódás is. Az online jegyet nem szükséges kinyomtatni, elég érintés mentesen bemutatni telefonon a nézőtéri kollégáknál. Nézőtereinket továbbra is korábban, legalább 20 perccel a kezdés előtt nyitjuk. (A teljes közlemény: IDE kattintva érhető el.)

Az erős szeptemberi kezdés után hasonlóan gazdag októberi programot kínálunk. Három hazai ősbemutatót tartunk és három külföldi produkció érkezik hozzánk.

Október 1-2-án Fekete Ádám Haloktatás, márványprotézissel c. darabja kerül színre, mely egy személyes érintettségű történet az alkotóra jellemző sajátos stílusban és humorral elmesélve, a betegség-gyógyulás témakörében. A rehabilitációs intézetben játszódó darabot Fekete Ádám ezúttal nem csak írta és rendezi az SZFE frissen végzett fizikai színházi rendezőosztályának, hanem ezúttal szerepel is benne. Okt. 7-én Kárpáti Péter író-rendező jelentkezik új produkcióval: A nagy kapituláció Pilinszky Beszélgetések Sheryl Suttonnal c. könyvéből ihletődve Zsótér Sándor színész-rendező (a Tanár) és Stork Natasa színésznő (a tanítvány) közötti beszélgetésen alapszik, és miközben "fedőszavakkal" mesélnek benne szakmai- és magánéletről, elmosódnak a határok valóság és fikció közöt. Okt. 14-15-én a közéleti témák iránt elkötelezett KV Társulat mutatja be új, a nők elleni erőszak témájában készülő Pofon c. előadását Kovács D. Dániel rendezésében. (A második előadás után Nézőpont közönség-összetalálkozót tartunk.)

KAPCSOL(ÓD)J BE!
 

Ha október, akkor CAFe Budapest fesztivál, melynek programjában idén két produkcióval vagyunk jelen. Újra visszatér a Trafóba a népszerű svájci dokumentarista színház, a Rimini Protokoll, ezúttal Stefan Kaegi és Dominic Huber Hagyaték - személytelen történetek c. előadásával. Az okt. 15-től 18-ig, naponta 3-3 turnusban megtekinthető, élő szereplők nélküli, különleges és érzékeny előadás témája az elmúlás. Ugyanezeken a napokon a klubban egy interaktív, svájci-magyar nemzetközi projektet is bemutatunk: Rubi Anna és Eirini Sourgiadaki Üdv a fedélzeten! c. játékos hajókirándulás szimulációját.

Okt. 25-én egy műfajilag nehezen besorolható extra produkció érkezik Franciaországból: Franck Vigroux Flesh c. elektronikus opera víziója, melyben a látvány mellett nagy szerepelt kap a tánc, a szöveg és a filmes elemek is.

S hogy mi mindennel várunk még? Okt. 4-én lesz az évad első Mesélő storytelling foglalkozása, kiindulópontja a Kutyaportéka c. előadás. Okt. 3-4-én AV Composers néven folytatódik Gryllus Ábris és Molnár Csaba POST II c. videóinstallációjával az art&tech sorozatunk, melynek Trafó Shopja a Budapest Design Weeken debütál. 10-én folytatódik a Mi a tánc? dokufilm-sorozat, és újra látható Jenna Jalonen és Simkó Beatrix Long time no seec. táncelőadása. Okt. 12-én újra műsoron Pass Andrea Családi tűzfészek c. előadása, hó végén a Dollár Papa Gyermekei Apácája az OSZMI-ban. Okt. 3-án 10 éves születésnapot ünnepel nálunk az Amoeba Band, 31-én pedig a Mabon Dawud Republic pezsdíti fel a hangulatot.

Szeretettel várunk!

SZÍNHÁZI BEMUTATÓK
Fekete Ádám: Haloktatás, márványprotézissel - OKT. 1-2. 20.00 
 
rehabilitációs segédanyag a vizigót kosárlabdacsapat tolmácsolásában

Minden fiatalember életében eljön az idő, amikor úgy érzi: most már igazán el kell kezdenie halakat oktatni. Ezután még jó pár év megy el tobzódó tétlenséggel és jelzőtűzszerű meneküléssel. A Haloktatás, márványprotézissel című oktatói segédanyag egy olyan világban segít eligazodni, ami… hát igen. Nézzenek körül! Látják benne magukat? Identitás kerestetik! Jelige: hajrá, vizigótok.

Szereplők: Barna Lilla, Fekete Ádám, Fekete Gábor, Gyulai-Zékány István, Hojsza Henrietta, Kotormán Ábel, Molnár G. Nóra, Laboda Kornél, Ténai Petra, Vadász Krisztina Viktória / Látványát tervezi: Molnár Anna / A rendezőnek segít: Garádi Gréti / Írja és rendezi: Fekete Ádám

Megvalósul a Staféta Program keretében.

 
Online jegyvásárlás: IDE kattintva
 
OKT. 7. 20.00

Stork Natasa fölkeresi a lakásán Zsótér tanár urat. Csokit meg pisztáciát hoz, és egy könyvet, melyben Pilinszky János beszélget Sheryl Suttonnal.

Színészek: Stork Natasa és Zsótér Sándor / Zene, hangtechnika: Csizmás András / Látvány: Veronika Keresztesová / Fény: Dézsi Kata / Dramaturg: Zsigó Anna / Rendező: Kárpáti Péter

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
KÜLFÖLDI ELŐADÁSOK
OKT. 15-16-17-18.

A Nachlass (Hagyaték) nyolc kortárs példán keresztül mutatja meg azt, mi is a hagyaték. Az egyes emberek életéből, hogyan áll össze közös örökségünk? Milyen történeti pillanatok lehetnek fontosak a 21. században az utókor számára? Mit hagyunk azoknak, akiket szeretünk, és mit a társadalomnak, amelyben éltünk? Hangok, képek, tárgyak vezetik el a látogatót létezésünk határához.

A Rimini Protokoll alkotócsapat svájci tagja, Stefan Kaegi alapos kutató- és előkészítő munka után kiválasztott nyolc olyan személyt, akik ugyan különböző okokból, de úgy döntöttek, hogy el(ő)készítik saját életükből való távozásukat. Dominic Huber látványtervezővel építettek 8 fülkét, melyekben a kiválasztott nyolcak elmesélik, mit szeretnének, ha fennmaradna utánuk.

Megvalósul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a BFTK-val közös programként.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva

Az okt. 16-i 19.30-as előadás után NÉZŐPONT címen kötetlen beszélgetést, közönségtalálkozót tart edukációs műhelyünk, a Gondolat Generátor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
OKT. 25. 20.00

Egy autó kicsúszik az útról, furcsa és vad dimenzióba süllyed, eltemetve az időben. A néző szeme előtt fokozatosan tárul fel az a hely, ahol a valódi és az irreális összeolvad.

J. G. Ballard angol regényíró (a Karambol és A nap birodalma szerzője) világából és Franck Vigroux zeneszerző-rendező közúti balesethez kapcsolódó személyes tapasztalatából merítve a Flesh a sokkot követő pillanatot tárja fel. Vigroux és alkotópartnerei szenzációs vizualitással, elektronikus opera formájában mesélik el egy autóbaleset megrázó történetét. Az előadás gerincét a zene, a vetítés, a narratíva és annak metafizikai dimenziója alkotja.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
TÁNC
Simkó Beatrix - Jenna Jalonen: Long time no see - OKT. 10. 20:00

Az előadás kiindulópontja egy finn és egy magyar táncos-koreográfus barátságából és szakmai együttműködéséből fakad. Jenna Jalonen és Simkó Beatrix - különböző kreatív területeken dolgozó alkotókkal együttműködésben - a nyelvrokonság és a közös gyökerek, az európaiság és az összetartozás, az izoláltság és a kommunikáció kérdésköreihez kapcsolódó tematikákat helyezi performatív helyzetbe a tánc nyelvén, nonverbális gesztusok és kulturális mozgásminták összekapcsolásával.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
KONCERT
OKT. 3. 20:00

Magyarország legfoglalkoztatottabb underground zenekara, az Amoeba Band idén 10 éves, ezt ünnepeljük ezen az estén.

A Trafóban rendszeresen megrendezésre kerülő Országos Slam Poetry Bajnokság döntőjének kísérő zenekara először ad önálló koncertet a Nagyteremben. Hazánk első számú funk-soul-brokenbeat-zenekara az elmúlt évtized legjobb dalai mellett a készülő nagylemezéből is mutat ízelítőt.

Előzenekar a The Hybrid Drummer, a koncert vendégei Ponza és Balek MC lesznek.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva

TRAFÓ GALÉRIA
Mögöttes hangok zaja - kurátori tárlatvezetés: OKT. 9. és 16.
 
Új kiállításunk a hangoknak és a figyelem egy olyan fajtájának ad teret, amely a felületeken átszűrődő mögöttes rétegekre irányul. Ez a fajta figyelem az, ami a hallást és a hallgatást megkülönbözteti egymástól, ami a hallott és a kihallott információkat különválasztja, ami teret enged az elfedett igazságoknak és elrejtett szándékoknak.

Kiállító művészek: Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Štětina, Imogen Stidworthy, Kurátor: Szalai Borbála

Bővebb infó: IDE kattintva

Középiskolás és egyetemi csoportok számára elérhető Gondolat Generátor műhelyünk KERETKÉPZŐ galéria-foglalkozása. Jelentkezni a gondolatgenerator@trafo.hu címen lehet.

 
TRAFÓ BLOG
"Mit keres egy dizájner a színházban?"

Kovács Andi kurátorral beszélgettünk az október 3-án és 4-én debütáló új audiovizuális sorozat, az AV Composers kapcsán, mely az elmúlt 5 év alatt 50 prezentációs kiadást és számos interaktív installációt jegyzett smART! XTRA-estek továbbgondolása.

Elsőként Gryllus Ábris és Molnár Csaba karantén alatt készített POST_II videóinstallációját nézhetjük meg ezen a két napon az új, konténer épületrészünk Kabin névre keresztelt kistermében.

Az interjú IDE kattintva olvasható.
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp