Copy

Kedves Olvasó!

Áprilisban az eddigieknél is sűrűbb nézni- és hallgatni valót kínálunk az e-Trafó felületein, hogy aztán május elején elbúcsúzzunk az online programoktól. Az évad végére különleges, a járványügyi szabályoknak megfelelően kültéren megvalósuló előadásokkal, zenei és képzőművészeti projektekkel készülünk.

Ha eddig lemaradtál az e-Trafó tematikus programjairól, most még pótolhatod. Hétfő esténként továbbra is várnak a Táncműhely online táncórái, minden kedden 21 órától a Fülbevaló: Csizmás András és Notsoga live actjei, DR. Panda DJ setje, majd Nagy Ágoston [Binaura] Songlines c. kísérleti játéka, mely az improvizáció, a generatív képalkotás, a grafikus zenei notációk és a nem szokványos tudásmegosztás területeire fókuszál. Április 27-én a Darkness is Falling Through Darkness c. audiovizuális élménnyel várunk az AV Composers szerkesztésében: Lichter Péter a Fagyott május c. filmjéből remixelt absztrakt erdőfolyamot, melynek képszövevényében Horváth Ádám Márton a hosszú erdei séták hangulatát ragadja meg különböző zenei motívumokkal és hangokkal.  

Szerdánként 19 órától Világhazafiak, interurbán Upor Lászlóval. Áprilisi vendégeink: Antal Csaba díszlettervező, Rév Marcell operatőr, Bodó Viktor és Kovalik Balázs rendezők, Derdák András kulturális szervező és Orsós László Jakab forgatókönyvíró lesznek.

Trafó Galéria Nyitott Műterem-sorozatában csütörtök esténként 21 órától Kiss Adrian, Trapp Dominika, Cséfalvay András, Fodor János, Bak Imre és Ladik Katalin műtermébe és munkásságába nyerhetünk betekintést. Az egyes epizódok a live eseményt követően 24 óráig érhetők el a galéria FB-oldalán.

 

KAPCSOL(ÓD)J BE ONLINE!
 

Ha április, akkor Budapesti Tavaszi Fesztivál, melyet idén 41. alkalommal rendeznek meg április 9. és 18. között, ezúttal online. A Trafó TÁNCCAL kapcsolódik a programhoz: Yoann Bourgeois Celui qui tombe / Talpon maradni c. előadásával, valamint egy 2 részes tánctörténeti eseménnyel. Az Egyszer volt... - kortárs tánc Magyarországon az 1980-as években 1. részében Fuchs Lívia tánctörténész tart előadást, a 2. részben Péter Petra, a Budapest Kortárstánc Főiskola oktatója beszélget a korszak néhány fontos résztvevőjével és formálójával: Angelus Ivánnal, Árvai Györggyel, Berger Gyulával, Goda Gáborral, Nagy Józseffel és Szabó Györggyel.

A Magyar Költészet Napját Székely Rozi és Szabados Luca Lassított baleset #kolteszetnapja c. projektével ünnepeljük: április 11-től 4 napon keresztül kortárs költők - Falcsik Mari, Győrfi Kata, Kabai Lóránt, Tolvaj Zoltán - egy-egy versét adják elő, és a Facebook-oldalunkon lesz követhető.

E-trafós programjaink - a pénteki esti stream színház kivételével - továbbra ingyenesek és később is visszanézhetők. Az e-Néző sorozat aktuális kínálatában április 2-án In memoriam Tar Sándor címmel bemutatjuk Nagy Dénes Lágy eső c. filmjét és a Forte Társulat A te országod c. fizikai színházi előadását, április 9-én jön Bourgeois tánc-cirkusza, 23-án pedig a Sajátszínházból kinőtt Szívhangok társulat Mindennek ellenére?! c. online kutatószínházi projektje a helytállásról.

Kellemes húsvétot kívánunk!

Péntek esti STREAM-ELŐADÁSOK
A tragikus sorsú író, Tar Sándor a magyar mélyvilág leghitelesebb ismerője. Hősei a történelem számkivetettjei, akik egész életükben építették a szocializmust, hogy aztán magukra maradjanak, s a rendszerváltásba végképp belerokkanjanak.

Nagy Dénes: Lágy eső (2013) 28 ’ - film

A Cannes-ban is bemutatott kisfilm az azonos című Tar-novella adaptációja, mely amatőr szereplőkkel a gazdasági és érzelmi szegénység kettősségét vizsgálja.
 
Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod (2015) - 110’ - előadás filmen

A nyers, realisztikus eseményeket költői víziókká oldó előadás Horváth Csaba rendezésében a Forte Társulat kreatív energiája és radikális színpadi eszköztára révén olyan erővel rántja be a nézőt a mindenkori alul lévők világába, hogy hatása alól nehezen szabadulhatunk.

Szereplők: Andrássy Máté, Fehér László, Földeáki Nóra, Horkay Barnabás, Kádas József, Krisztik Csaba, Kurta Niké, Nagy Norbert, Novkov Máté, Pallag Márton, Zsigmond Emőke.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
A Talpon maradni különböző előadó-művészeti műfajok izgalmas és nagyszabású keveréke: cirkuszi és táncmotívumok egyaránt vannak benne. A hat szereplő drámai kihívással néz szembe: játékterük, egy instabil felület, kibillenni látszik a lábuk alól, ám ők mintha nem engedelmeskednének a gravitáció törvényeinek.

Az egyén itt csak akkor maradhat életben, ha a csoport túléli, így Bourgeois hat táncosa – akár az  emberiség – paradox erővel és szépséggel reagál a dinamikus ellenerőre, a végeredmény pedig gerincbizsergető. 

Koncepció, színpadra állítás, rendezés: Yoann Bourgeois

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
"Társulatunk roma nőkből és férfiakból, egészségügyi dolgozókból, segítőkből és aktivistákból áll. A helytállás hétköznapi drámáival foglalkozunk. Történeteinkkel megerősítjük egymást, hogy nehéz helyzeteket is túléltünk már, voltak és vannak túlélési stratégiáink. Ugyanakkor a jelenlegi, szélsőségesen kiélezett helyzetben azt kutatjuk, hogy mi lehet a magányos hősökön túl. Mik lehetnek a helytállás kollektív formái? Online színházi kutatóműhelyünkre olyanokat várunk, akik vagy tudják erre a választ, vagy pedig szívesen keresik velünk együtt."

Sajátszínházból kinőtt Szívhangok alkotóközösséget a Trafóban 2017-ben bemutatott Éljen soká Regina! c. előadás szereplőgárdája, egészségügyi dolgozók és nőket segítő civil szervezetek képviselői alapították.

A CSAK VALÓS IDŐBEN, limitált nézőszámmal követhető kutatószínházi eseményre nézőnek és aktív résztvevőnek (max. 15 fő) is be lehet majd jelentkezni.


Online jegyvásárlás: IDE kattintva
Jenna Jalonen és Horváth Nóra háromfelvonásos online estjében betekintést nyerhetünk az általuk alapított Collective Dope művészeti és programszervezői tevékenységébe is.

 1.  Best of [D]OPEN YOUR MOVE 2019 - a táncpárpaj legjobb pillanatai
 ½. Interjú Jennával és Nórával 
 2.  Dope ‘I just wish to help you’ -  táncfilm

A kollektíva első közös táncelőadásának karaktereiben egyszerre van jelen a gyermeki kíváncsiság és a kísérletezési vágy. A darab párhuzamot von a kilátástalanság, az érdektelenség, az egymástól való elidegenedés, a droghasználat, a konvenciók és a szabadságvágy, valamint az extrém és szélsőséges fizikai aktivitások között.

Alkotók, előadók: Jenna Jalonen, Horváth Nóra / Videófelvétel, vágás: Ofner Gergely / Zene: Gryllus Ábris / Fénytervező: Mervel Miklós 


Online jegyvásárlás: hamarosan
GONDOLAT GENERÁTOR HÍREK
1. Elindult a Willany Leó improvizációs táncszínházzal közös AnyBodies c. kihívássorozat a TikTokon. Nézd meg a már meglévő kihívásokat és tarts velünk: IDE kattintva. Premier április 29-én, a tánc világnapján!

2. Az Online Mesélő storytelling programsorozat április 20-án 19 órakor folytatódik, témája az ELENGEDÉS. Jelentkezni a gondolatgenerator@trafo.hu címen lehet.

3. LIVING SPACE / ÉLŐ-TÉR kisfilmes alkotópályázat: meghosszabítva április 9-ig!

Online díjátadó és kiállításmegnyitó április 30-án 18 órakor: ITT
 
A teljes pályázati kiírás, bővebb infók: IDE  kattintva.
E-MŰSORNAPTÁR
letölthető ITT a weboldalunkról
Hírlevél továbbküldése Hírlevél továbbküldése
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp