Copy

Kedves Olvasó!

Mindannyiunkat érintenek az új korlátozások és a járványügyi helyzet romlása, mégis hiszünk abban, hogy a folyamatos újratervezés és az egészségünkért, a szeretteinkért való aggódás közepette még inkább szükségünk van egymásra. Nekünk erőt ad a hónapok óta kitartó érdeklődés az e-Trafó iránt és a sok visszajelzés, amit a köszöneten túl azzal szeretnénk viszonozni, hogy igyekszünk a lehető legérdekesebb és legtartalmasabb alternatívát nyújtani az otthon-idő eltöltésére.

Ma este az egyik legnépszerűbb programunk jelentkezik: a Trafó Galéria Nyitott Műterem-sorozatában Ember Sári képzőművésszel Gadó Flóra kurátor beszélget. A következő hetekben csütörtök esténként 9 órától Németh Ilona, Ladik Katalin, KissPál Szabolcs, Kiss Adrian, Trapp Dominika és Cséfalvay András műtermébe nyerhetünk betekintést, és ismerhetjük meg legfrissebb műveiket, terveiket. Az egyes epizódok a live eseményt követően 24 óráig érhetők el a galéria FB-oldalán.

Holnap, március 5-én egy különleges, a virtuális és a való világ közötti határátlépést tematizáló online előadást mutatunk be az e-Nézőben. Simon Senn svájci médiaművész a VR-szemüvegen keresztüli testcsere morális, identitásbeli és jogi kérdéseit boncolgatja. A Be Arielle F c. livestream csak valós időben tekinthető meg, limitált nézőszámmal, 19 és 21 órától.

Hétfő esténként 7 órakor folytatódik a Táncműhely a Műhely Alapítvány szervezésében: Góbi Rita, Oberfrank Réka várnak a képernyők elé, március 15-én pedig Hód Adrienn és Gryllus Ábris jelentkezik újszerű online táncórával Hangi érzékelés címen.

A keddi Fülbevaló kínálatában március 9-én a Mandaan zenél, 16-án a HunterkronMárcius 30-án az AV Composers programjaként Roskó Mária és Ádám Zsófia (un)limited freedom c. performansz-kiállítása érkezik videós formátumban: installáció ékszerekkel, zenével, vetítéssel és tánccal, Ayumi Toyabe táncos-koreográfus és Bolcsó Bálint zeneszerző közreműködésével.

 

KAPCSOL(ÓD)J BE ONLINE!
 

Március 10-én új sorozatot indítunk, mely a TudásTrambulint váltja. Szerda esténként 8 órától Világhazafiak címen Upor László beszélget olyan művészekkel, akik: "Magyarok. Nem (csak) Magyarországon dolgoznak, nem (mindig) itt élnek. Az egyiknek a szó az eszköze, a másiké a kép, a zene, a mozdulat, a test. Az egyik magánéleti, a másik politikai okból költözött el, az egyik kétlaki, a másik ritkán látogat haza." Az első alkalom vendégei Láng Annamária és Magyar Éva színésznők.

A Trafó online felületein megvalósított e-programjaink - a pénteki esti stream színház kivételével - továbbra ingyenesek és később is visszanézhetők a Facebook-oldalunkon. Az e-Néző sorozat aktuális kínálatában március 12-én rendezi meg a Slam Poetry Budapest Az elmúlt egy évem c. online showcase-t, melyben korábbi slam-bajnokok lépnek fel. A Hodworks Önök kérték! címmel a Még egy online előadást mutatja be újragondolt formában március 19-én, majd a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál extra vetítésével zárjuk a hónapot.

Mindeközben a Lábán Rudolf- és a Halász Péter-díj kuratóriumai meghozták döntésüket, és jövőre összevontan díjazzák majd a 2020-as és 2021-es független előadó-művészeti teljesítményeket. Idén különdíjakat ítéltek oda: Angelus Iván és Lőrinc Katalin táncművészeknek a pedagógiai munkásságukért, a freeSZFE-mozgalomnak az akciósorozatukért. A díjazottaknak gratulálunk! Az ünnepélyes átadót a későbbiekben tartjuk meg, hagyományos módon a Trafóban, amikor már lehet.

Addig is vigyázzunk egymásra és magunkra!

Péntek esti STREAM-ELŐADÁSOK
Lehetséges-e belebújni létező személyek digitális testébe? Kelthet-e valós érzéki tapasztalatot a virtuális nem- és identitásváltás? Milyen morális és pszichés következményei lehetnek a szimulációs játéknak? És végül: mi történik akkor, ha mindezzel az eredeti test tulajdonosa is szembesül?

A Compagnie Simon Senn livestream produkciója csak valós időben tekinthető meg, 19 vagy 21 órától. 14 éven felülieknek ajánljuk.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva (a nézőszám limitált)
Több mint egy év után jelentkezik élő eseménnyel a Slam Poetry Budapest csapata egy rendhagyó showcase keretében. Az online eseményen az elmúlt egy év számukra fontos történéseit, gondolatait, érzéseit szedik szövegbe a slammerek, szabadon asszociálva a témára. 

A fellépők az elmúlt 8 év Slam Poetry országos bajnokai közül kerültek ki:
Bánóczi Bea, Kemény Zsófi, Horváth Kristóf Színész Bob, Basch Péter, Mészáros Péter, Molnár Péter, Sárközi Richárd, Bárány Bence, Pion István, Simon Márton, Gábor Tamás Indiana és DJ Lee n’gum

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
A Hodworks társulata nem egy előadás felvételét streameli, hanem a 2020-ban bemutatott Még egy táncelőadás szereplőgárdája: Jenna Jalonen, Márcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba lép fel a digitális térben. Azt adják elő, amit a közönség kért. A társulat nyílt felhívásban gyűjtötte össze a nézők kéréseit, kérdéseit, amelyekből (egy online közvetített) új adást állítottak össze. A műsort Szabó Veronika vezeti, dramaturg: Szabó-Székely Ármin, rendező: Hód Adrienn.

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
GONDOLAT GENERÁTOR HÍREK
1. Megnyitott a MINDENKIHÁZ, a Gondolat Generátor interaktív közösségi alkotófelülete.
 
A karantén alatt feltérképezett otthoni tereinket találod meg benne. Tipikus tereket, melyek egy kicsit a mieink, de kicsit mindenkié is. Minden héten megnyílik egy új szoba, ahol meghallgathatsz egy személyes emléket vagy élményt, sőt magad is hozzájárulhatsz gondolataiddal a szoba alakulásához. Nézz körül IDE kattintva, fedezd fel a szobákban lévő tárgyakat, aktivitási lehetőségeket, és válj a közösség részévé a saját alkotásoddal!

2. Az Online Mesélő storytelling programsorozat március 29-én 19 órakor folytatódik, témája a MINTÁK. Jelentkezni a gondolatgenerator@trafo.hu címen lehet.

3. ÚJ ALKOTÓPÁLYÁZATOT hirdettünk: LIVING SPACE / ÉLŐ-TÉR címmel

Figyeld meg, milyen személyes tárgyaid vannak. Melyiket használod a legtöbbet? Melyek a legpraktikusabbak? Melyik hasonlít valami másra? Melyiket használod akár nem a rendeltetésének megfelelően? Mit csinálhatnak a tárgyak, amikor nem látod őket?
 
Küldj egy max. 2 perces videót egy asztalon játszódó jelenetről, amiben a tárgyaid a főszereplők, azokkal bábozol. A kamera előtt megmozdulhat, életre kelhet, akár tombolhat egy koncerten a bornyitó, elfáradhat a kenyérsütő, épülhet egy ház használt zsepiből, alakját vagy színét változtathatja a tea, megváltozhat a tér, de a szerszámok jellemét is bemutathatjátok. 
 
Határidő: 2021. március 26. éjfél

A teljes pályázati kiírás, bővebb infók: ITT 

 
16. Lábán Rudolf-díj és 3. Halász Péter-díj
A független magyar előadó-művészek elismerésére alapított két szakmai díjról döntöttek a kuratóriumok, a járványügyi helyzetre és a 2020-as csonka színházi évadra való tekintettel rendhagyó módon. Idén csak különdíjakat ítélnek oda: a kortárstánc alkotókat elismerő Lábán Rudolf-díj esetében Angelus Iván és Lőrinc Katalin táncművészeket tüntetik ki pedagógiai munkásságukért, a színházi teljesítményeket méltató Halász Péter-díjnál pedig a freeSZFE-akciósorozatot.

A közlemény - benne a szakmai indoklásokkal - IDE kattintva olvasható.
E-MŰSORNAPTÁR
letölthető ITT a weboldalunkról
Hírlevél továbbküldése Hírlevél továbbküldése
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp