Copy

Kedves Olvasó!

Szeptember 4-én, pénteken a TÁP Színház: A Menedék című közéleti sci-fi utópiájának bemutatójával, valamint a Trafó Galéria új kiállításának megnyitójával elindul a Trafó 23. évada - 145 nap után újranyitunk! 

Az elmúlt hónapokban azon dolgoztunk, hogy a megváltozott körülmények között is minél teljesebb programot tudjuk biztosítani, illetve hogy az újranyitás biztonságos feltételek mellett történhessen meg. A Trafó is csatlakozott a budapesti színházak COVID-19 összefogásához, és kidolgoztuk a saját járványügyi óvintézkedéseinket - a nézők, a művészek és munkatársaink egészségének védelme érdekében.

A Trafó teljes területén kötelezővé tesszük a maszk használatát. Biztosítjuk a kézfertőtlenítést, növeljük a takarítás gyakoriságát, az épület teljes légcserés szellőztetését fokozottan működtetjük. Limitáljuk a nagytermi előadások nézőszámát, nézőtereinket legkésőbb 20 perccel a kezdés előtt nyitjuk, koncertjeinket ültetős formában rendezzük meg. A bankkártyás fizetést és az online jegyvásárlást javasoljuk - az e-ticketet nem szükséges kinyomtatni, elég a visszaigazoló e-mailben kapott Pdf-jegy kódját felmutatni telefonon. (A teljes közlemény: IDE kattintva érhető el.) Előre is köszönjük a megértést és közreműködést!

KAPCSOL(ÓD)J VISSZA!
 

Örömmel jelentjük be: megnyitott új kávézónk, a Trafik, és a 20/21-es évadot már a felújított, kibővített terekben kezdjük meg. Tágasabb előcsarnokkal, új ruhatárral, kibővített és akadálymentes mosdókkal, valamint zöld(ebb) környezettel várunk. Az átépítés és a belső dizájn tervezésénél egyaránt fontos volt a környezettudatosság: a szelektív hulladékgyűjtés mellett tetőkertet, valamint növényekkel teli enteriőrt is kialakítottunk. Nézd meg, milyen lett a Trafik - térj be hozzánk napközben, vagy előadások előtt és után!

Havi műsorunk nyomtatható formában letölthető a weboldalról, programunk pedig folyamatosan bővül. Elsősorban a hazai társulatok előadásait hirdetjük meg, a külföldiekkel óvatosabbak vagyunk. Szeptemberben 7 magyar premiert tartunk, 2 koncertet szervezünk, 1 új kiállítást nyitunk és 1 külföldi tánctársulatot várunk. Hírlevelünkben most a következő hetek kínálatából válogatunk. Válaszd ki: melyik a te programod?

Ne feledd, ha még nem rendelkeztél az elmaradt előadások jegyeiről, szeptember 6-ig megteheted (infók a hírlevél alján).

Folyamatosan nyomon követjük a járványhelyzet alakulását, ennek függvényében szabályaink, illetve programunk is változhat. Aktuális híreinket itt, a weboldalon és a Facebook-oldalunkon is közzétesszük. Találkozzunk újra, biztonságosan, a megújult Trafóban. Vigyáz(z)unk egymásra, visszavárunk!

SZÍNHÁZI BEMUTATÓK
TÁP Színház / Jennifer Haley: A Menedék - SZEPT. 4-5. 19.00 

A történet a közeljövőben játszódik, amikor a globalizáció hatásai már teljesen átformálták a világot. A természet kipusztult, mindent beborít a városok szürkesége. A társadalom színtere az online világ, ahol mindenki anonim avatárként van jelen. De vajon hol húzódik a határ a virtuális tér és a valóság között? Bűn-e a következmények nélküli világban elkövetett bűntény?

A pedofília és a virtuális visszaélések erkölcsi kérdéseit is boncolgató kortárs amerikai darab először kerül színre Magyarországon. Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk. Rendező: Vajdai Vilmos, koreográfus: Hód Adrienn, szereplők: Hajduk Károly, Józsa Bettina, Terhes Sándor, Vitárius Orsolya, Lestyán Attila.

 
Online jegyvásárlás: IDE kattintva
 
Elfriede Jelinek: Árnyék (Eurüdiké mondja) - SZEPT. 8-9. 20.00

A Nobel-díjas osztrák írónő kiemeli Orpheusz és Eurüdiké mítoszát az antik környezetből, és 21. századi történetként értelmezi újra. Főszereplője Eurüdiké, aki népszerű popzenész férje árnyékaként éleslátással és iróniával küszködik, és küzd meg a női szerepből is fakadó komplexusaival.

Porogi Dorka rendezésében a Magyarországon először látható monodráma összművészeti előadásként valósul meg. Pető Kata Eurüdikéjének szózuhatagával dialógusba lép a zene és a tánc, hat Orpheusz: a Freakin’ Disco együttes négy tagja, Kákonyi Árpád zeneszerző és Gergye Krisztián táncos-koreográfus személyében. Fordító: Halasi Zoltán.

Megvalósul a Staféta Program keretében. / Fotó: Gulyás Dóra / Porogi Dorka ruhája: Ómama Antik

Online jegyvásárlás: IDE kattintva

A szept. 9-i előadás után Lengyel Anna dramaturg, műfordító beszélget az alkotókkal. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
ÚJCIRKUSZ PREMIER
Freak Fusion: Restlesslegs - SZEPT. 14-15. 20:00

Nyugtalanok vagyunk, tenni akarunk, részt venni mindenben, számítani, bizonyítani magunknak és a környezetünknek, hogy szépek, okosak és egyediek vagyunk. Nyugtalan a testünk, a lábunk, mászni, pörögni, ugrálni akarunk. Öt alkotó az újcirkusz nyelvén meséli el személyes kapcsolatát ezzel a belső erővel. Egyetlen kötél köti össze őket, amelynek segítségével folyamatosan felfelé törekednek.

Előadók, alkotók: Csuzi MártonDaniel RelleGaia SantuccioLennart PaarZoletnik Zsófia / Fény: Galkó Janka / Fotó: Nemesházi Péter

Online jegyvásárlás: IDE kattintva

A szept. 15-i előadás után NÉZŐPONT címen kötetlen beszélgetést, közönségtalálkozót tart edukációs műhelyünk, a Gondolat Generátor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
BARABÁS LŐRINC LIVE ACT
Hang és Fény koncert - SZEPT. 19. 20:00

Barabás Lőrinc a tavalyi algorhythms című szólólemeze óta is aktívan írja az új szerzeményeket, melyekben a dominánsabb, akusztikus zongora hangzás is megjelent. A loopolásra épülő zene meditatív hatása mellett a különböző hangeffektusok, hangminták, a trombita szokatlan zajai és a '80-as éveket idéző szintetizátorhangok markáns zenei élménnyé állnak össze.

A kiváló zenész ezúttal egyedül szólaltatja meg szerzeményeit, trombitával, billentyűkön, laptoppal és loop stationnel. A koncert gerincét a még meg nem jelentetett művek adják, de néhány régebbi szerzemény és a rá jellemző szabad improvizációs futamok is hallhatók lesznek. 

Online jegyvásárlás: IDE kattintva
ÚJRA MŰSORON
Frenák Pál Társulat: CAGE - a Radikal Dance közreműködésével
SZEPT. 17-18. 20:00

 
Az új generációs társulás első előadásában vizionális perspektívába helyezi korunk társadalmi, szociológiai és politikai kórképeit, megidézve egy általuk vágyott, de nem megélt illuzórikus kor nosztalgiáját. A felvillanó, erős emocionális emlékképek kijátszása és megélése a megfelelés kényszere nélkül kerül színpadra, a fiatal generáció alkotóinak szabad értelmezésében.

Koncepció, rendezés: FrenAK
Koreográfia: Radikal Dance, résztvevői: Esterházy Fanni, Eoin MacDonncha, Maurer Milán, Anibal dos Santos.


Online jegyvásárlás: IDE kattintva

TRAFÓ GALÉRIA
Mögöttes hangok zaja - SZEPT. 5 - OKT. 18.
 
Új kiállításunk a hangoknak és a figyelem egy olyan fajtájának ad teret, mely a felületeken átszűrődő mögöttes rétegekre irányul. Ez a fajta figyelem az, ami a hallást és a hallgatást megkülönbözteti egymástól, ami a hallott és a kihallott információkat különválasztja, ami teret enged az elfedett igazságoknak és elrejtett szándékoknak.

Kiállító művészek: Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Štětina, Imogen Stidworthy / Kurátor: Szalai Borbála

Bővebb infó: IDE kattintva

Látogatható minden nap 16 órától 19 óráig, nagytermi előadásnapokon 22 óráig. A belépés díjtalan, ám itt is kérjük a járványügyi óvintézkedések betartását. A hétfő szünnap.
JEGYINFÓ
Azon kedves nézőinknek, akik lemaradtak a júniusi jegyvisszaváltásról, szeptember 6-ig ismét lehetővé tesszük a tavalyi évadban elmaradt előadások jegyeinek visszavételét, vagy cseréjét az alábbiak szerint:

Személyesen: hétköznapokon 16-20 óra között, nagytermi előadásnapokon 16-19 óra között a Trafó jegypénztárában (1094 Bp., Liliom utca 41.)

Online: a jegypenztar@trafo.hu e-mail címen keresztül.

A választható opciókról, valamint a visszaváltás, illetve csere menetéről kollégáink a jegypenztar@trafo.hu címen, vagy nyitva tartási időben a +36 1 215-1600 telefonszámon adnak tájékoztatást.

A 2019/20-as évadra szóló Trafó-bérletek érvényességét 2020. december 31-ig meghosszabbítottuk.

Az elmaradt előadásokra váltott jegyekkel kapcsolatos rendelkezésre 2020. szeptember 6. után nincs lehetőség.
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Írj nekünk: jegypenztar@trafo.hu


This email was sent to <<emailcímed>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafo House of Contemporary Arts · Liliom u. 41. · Budapest, H 1094 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp