TVM nieuws - Maart 2019

Komt u ook naar de jaarlijkse TVM-ledenbijeenkomst?

Op woensdag 17 april vindt in evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk de ledenbijeenkomst van de Coöperatie TVM U.A. plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Afdelingsvergadering Logistiek en Transport gehouden. Aan de Tafel spreken Arjan Bos (voorzitter Bestuur) en Martin Duvivier (voorzitter Raad van Commissarissen) onder meer over de resultaten van 2018, de ontwikkelingen binnen TVM en de ontwikkelingen in de branche. Met het programma willen we aanwezigen inspireren. Zo zal Rutger van Zuidam (eigenaar Dutchchain) u meenemen in de wereld van blockchain. TVM doet mee aan grootste hackathon ter wereld en behandelt het vraagstuk ‘Future of Cargo Insurance’. Rutger vertelt tijdens de ledenbijeenkomst meer over het vraagstuk en de hackathon. Ook is er voldoende tijd om gezellig te netwerken en te genieten van een lekker hapje en drankje. Leden hebben inmiddels persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

Graag zien we u op 17 april!  

 

Blijf scherp op fake carriers

In het verleden hebben we al vaker gewaarschuwd rondom de praktijken van ‘fake carriers’. Deze problemen blijven actueel. Jaarlijks gaat er zo’n 8,3 miljard euro omzet verloren aan transportdiefstallen.

Het komt regelmatig voor dat malafide partijen op online-vrachtuitwisselingsplatforms opdrachten aannemen en (laten) afhalen met de bedoeling om die ergens anders af te leveren dan wordt gevraagd. Deze ‘fake carriers’ worden steeds inventiever en kapen websites, e-mailadressen en accounts om toegang te krijgen, met het doel opdrachten weg te kapen. Wilt u meer weten over hoe u een fake carrier kunt vermijden? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

 

Cybercrime ligt altijd op de loer

Het risico op een cyberincident of datalek ligt elke dag bij elk bedrijf, groot of klein, op de loer. Het is daarom belangrijk dat u zorgt voor een goede beveiliging tegen online-aanvallen. Snelle en deskundige actie kan vaak de schade beperken of zelfs voorkomen. Deskundige hulp is helaas niet altijd aanwezig bij de eigen ict-afdeling. TVM biedt via Chubb een volledige Cyberverzekering aan. Een belangrijk voordeel van deze cyberpolis is dat deze 24/7 hulp en ondersteuning biedt als er zich een incident voordoet. 
 

Meer weten over Cyberverzekering