Copy
E-mail brief met het laatste nieuws voor alle woonbootbewoners in Amsterdam Noord 
Nieuwsbrief Woonbotencomite Zijkanaal i en omstreken   

Van de redactie

Hoera, we hebben een nieuwe opmaak! Het werd tijd om de voorkant van de oude gele krant los te laten. En ook de website ziet er opgefrist uit. Heb je ook een mooie foto van je ark? Stuur hem naar de redactie.
In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van perikelen rondom baggeren, leges en liggelden. 
Bovendien nodigen wij je ook graag uit voor de nieuwjaarsborrel, krijg je een kijkje aan boord bij Cocky en Ad van Rijn en blikken we terug op de intocht van Sinterklaas vorige maand. En we vragen je mee te denken over WBK 40 jaar!
Aangezien dit de laatste nieuwsbrief van dit jaar is; alvast een fijne kerst en een spetterend 2014!!
 

Baggeren en beschoeiing
Zoals je in de vorige nieuwsbrief kon lezen heeft het WBK een raadsadres geschreven over de beschoeiingen en het baggeren.
Op 30 oktober jl. heeft de Stadsdeelraad besloten dat het Dagelijks Bestuur het raadsadres van het WBK zal beantwoorden. Lees hier de brief over de afhandelingsprocedure. De uitspraak wordt over 6 weken verwacht.


Sinterklaas
Op zaterdag 16 november klonken al de eerste stoomboottoeters rond 9uur30 over Zijkanaal i. Het zal dan ook niemand ontgaan zijn dat de Sint weer in het land was. Ondanks de heftige discussie of Pieten nou zwart of gekleurd moeten zijn waren de Pieten nog 'gewoon' zwart.
Maar de boventoon van de intocht was vooral vrolijkheid.Geen verhoging liggeld
Mededeling. In de Precarioverordening 2014 is opgenomen dat het liggeld voor woonschepen niet wordt verhoogd. Het liggeld blijft 6 euro per vierkante meter per jaar.

WBK 40 jaar
Volgend jaar april bestaat het WBK 40 jaar. Reden voor een spetterend feest. Het WBK stelt er wat geld voor beschikbaar en nodigt iedereen uit mee te denken over de invulling. Heb je zin in een feestje, wil je iets doen of heb je goede ideeen? Meld je aan bij Elise Kaandorp en Marcel Kuijer. Mail naar wbkonline@gmail.com

Verhoging leges
Op 4 november jl. heeft het WBK per mail aan de Commissie Middelen van het stadsdeel verzocht, om niet akkoord te gaan met buiten proportionele verhogingen voor woonboten in de Legesverordening 2014. Een nieuwe ligplaatsvergunning gaat van 221 euro naar 513 euro. De vervangingsvergunning van 426,00 euro naar 563, euro. Verbouwingsvergunning van 255,00 euro naar 563,00 euro (klik hier voor de brief)
3 november jl. is door het WBK ingesproken bij de Commissie Middelen tegen de wijzigingen maar ook omdat het overschrijven van de ligplaatsvergunning van de een op de andere partner bij overlijden straks 513 euro betaald moet worden. Klik hier voor de inspreektekst.
De wijzigingen/verhogingen voor de ligplaatsvergunningen gaan door. Wel is gewijzigd dat in geval van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of notarieel samenlevingscontract en de vergunning op naam staat van één van de twee partners en deze komt te overlijden, de vergunning kosteloos wordt overgeschreven naar de overgebleven partner (zie bijlage van het stadsdeel).
                         

Nieuwjaarsborrel
Nu de kou zijn intrede weer heeft gedaan, is het weer hoogtijd voor een warme winterborrel. Deze borrel, voor een ieder die wil, staat gepland op zondag 5 januari 2014! We kunnen dan weer met zijn alle terugblikken op afgelopen jaar en even bijkomen van de nieuwjaarsnacht. De nieuwjaarsborrel zal plaatsvinden bij de ark van Nico en Brigitte Duikersloot, Landsmeerderdijk 72; 1035PX. Aanvang is vanaf 16.00 uur en het zal zo ongeveer duren tot 20.00 uur. Er is soep, broodjes en gluhwein. We vragen van ieder een bijdrage van 7,50 euro. Laat even weten of je komt! Mail naar wbkonline@gmail.com 


Bericht van Schellingwoude en Durgerdam
ombudsman keurt optreden RVOB af
Het rijks vastgoed- en ontwikkelingsbedrijf RVOB legde de bootbewoners in 2011 plotseling een huurverhoging op tot wel meer dan 300% voor hun ligplaats.
De Nationale Ombudsman verklaarde deze herfst de ingediende klachten over het RVOB optreden gegrond en noemde het optreden van RVOB onbehoorlijk.
Het RVOB wordt ook verweten in haar prijsstelling absoluut niet transparant te zijn.
Lees verder


Aan boord bij… Cocky en Ad van Rijn
De inmiddels 42 jaar getrouwde Cocky en Ad van Rijn zijn in 2002 aan de Buiksloterdijk, op ons zijkanaal, komen wonen. Voor die tijd woonde het tweetal met hun kinderen her en der door Amsterdam. De laatste jaren, voordat zij intrek namen op hun ark, woonden zij in een luxe woning aan het Waterlandplein.
Toen Ad en Cocky op een gure winterdag in 2001 naar een woonark kwamen kijken op Zijkanaal I waren ze direct verkocht. “Ondanks dat er zo’n naar scherp windje waaide, het regende en dat het ook nog eens enorm koud was, dachten wij: “Hier willen wij wonen!” vertelt Cocky. “Maar helaas werd deze ark al aan een ander verkocht.”. Ad had zijn hart verloren aan ons zijkanaal en liet het er niet bij zitten. Hij besloot dezelfde week nog samen met een van zijn drie dochters bij diverse arken briefjes in de brievenbus te stoppen, waarmee hij interesse liet blijken in eventuele overname van die woonarken.
Lees verder


Het is weer vetbollentijd!
De winter staat voor de deur. Met het lokken van vogels wordt het wel weer gezellig buiten. Als je nu vetbollen en voersilo’s ophangt kan je straks op 18 en 19 januari tijdens de nationale tuinvogeltelling weer veel vogels verwachten. Houdt om te oefenen nu alvast eens een lijstje bij. Via www.vogeltelling.nl van de vogelbescherming kun je je vast inschrijven. Dat is natuurlijk gratis en je krijgt ook toegang tot een paar handige webpagina’s om vast te oefenen!
Als je een vogelhuisje in je tuin hebt hangen dan is het nu ook een goede tijd om hem eens van binnen schoon te maken. Dat hoeft niet met water en zeep, gewoon even het oude nest eruit vegen en klaar. Komt er nooit een vogel in de kast? Kijk dan of hij niet te laag hangt. Is de opening wel gericht op noorden of (noord)oosten? Kunnen vogels er vrij in en uitvliegen? Probeer eens een andere plek en wellicht heb je volgend jaar wel een huisje vol vrolijke gasten.

Voor vetbollen kun je tegenwoordig van die handige beschermkooien kopen. Hierdoor zijn ze niet na een half uur verdwenen door een hongerige kraai of ekster!


 
Contact informatie

Handige telefoonnummers

WBK-vergadering:
woensdag 5 februari
20.00 uur
Clubhuis Thalassa
Papaverweg 24

Huis en Hypotheek

Zorgt voor rust en zekerheid door
onafhankelijk hypotheekadvies!
drijvende woning verzekering
ABC Arkenbouw
Droomt u er ook van uw eigen ark te bouwen?
www.arkenbouw.nl
Polhuis financiele diensten
Polhuis Financiele Diensten
Tevens aan-en verkoopbegeleiding
geen courtage, maar vaste lage tarieven!
www.polhuisfd.nl

LBM Almere
Lasbedrijf en waterwerken
www.lbm-almere.nl of bel vrijblijvend 06-29256879 
Makelaardij Wirtz-Visser
Onmisbaar bij de aan-en verkoop van woonboten
www.wirtz-visser.nl
Beekhoven bikes
500m2 Fietsplezier voor jong en oud
Vanaf nu op Draaierweg 16
www.beekhovenbikes.nl
Berging, onderhoud, sleepwerk
Buiksloterdijk 431
1034 ZA Amsterdam
tel: 020-6329412
        06-51452276
AWN makelaar
Bemiddeling bij aan- en verkoop, financieringen, taxatie en bouwbegeleiding
www.awn.nl
Capaan & Falkeisen
Scheepsmakelaardij
Taxaties, maritiem advies, makelaardij
Beëdigd taxateurs
www.cafa.nl
Scheepswerf Stella Maris
W.F. Breurken
Klaprozenweg 69
1032 KK Amsterdam
tel: 020-6362508
Rijschool van Gulik
Voor al uw rijbewijzen
Plejadenplein 44
1033 VL Amsterdam
020-6314757
www.rijschoolvangulik.nl
SEDW

Uw droom... uw ark...   
uw partner
www.spruytarkenbouw.nl

pk waterbouw

PK waterbouw

Hei- en baggerwerk, slepen en duwen, bergingswerk.
Voor elke klus hebben we een oplossing. 
www.pkwaterbouw.nl

Voor ouderhoud en service aan uw motor-, zeilboot of sloep
www.mobielejachtservice.nl

Copyright © 2013 Woonbotenkomitee Amsterdam Noord, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp