Copy
Beste <<Voornaam>>,

Je kent die uitspraak wel: “Google is je vriend!”
  • Als je iets wilt weten;
  • Als je je website wil optimaliseren…
  • etc. etc. etc.
Google is vaak je eerste stap. Maar Google is je vriend niet. Tenminste, niet altijd! Ik vertel je waarom én geef je twee tips.

Google is je vriend (niet)

Google wil geld verdienen

Logisch, want het is een bedrijf en geen liefdadigheidsinstelling. Daarom vertellen zij webmasters en website-eigenaren welke dingen zij moeten doen die het beste te werken voor Google. Dit zijn niet per definitie dezelfde dingen die goed zijn voor jou!

Wanneer je de aanbevelingen van Google volgt, worden jouw webpagina’s keurig geïndexeerd door Google. Maar dat betekent niet dat jouw website beter vindbaar is dan die van je concurrenten. En daar gaat zoekmachineoptimalisatie over!

Google misleidt

Een simpel voorbeeld: Google zegt bijvoorbeeld dat ze JavaScript tot op zekere hoogte kunnen indexeren en renderen. Dat is waar. Dat betekent echter niet dat JavaScript-pagina's hoog in de zoekresultaten eindigen. Het betekent ook niet dat Google de volledige inhoud van de webpagina's kan indexeren.

Google publiceert wel vaker zeer vage uitspraken. Als je niet 100% zeker bent dat iets geen negatieve invloed heeft op je ranking, doe het dan niet. Maak daarom liever geen websites die afhankelijk zijn van JavaScript.


Tip van René: Houd het simpel

Het is eenvoudiger om goede resultaten met je SEO te behalen met ongecompliceerde websites. JavaScript-websites met voorrang kunnen werken, maar je loopt er ook een risico mee. Want wat als het niet werkt?

Links omleiden (of redirecten) kan werken, maar waarom zou je niet direct de juiste links gebruiken? En in plaats van no-follow links op je website, kun je er ook voor kiezen om niet naar die pagina’s te linken.
Een minder complexe website scoort niet alleen beter; hij is ook eenvoudiger te beheren!


Tip van René: Start bij de basis en gebruik de juiste hulpmiddelen

Zorg dat je basisstrategie voor SEO op orde is voor je alles op alles zet om de nieuwste SEO-truc toe te passen. Zorg voor de juiste title-tags op je website, verbeter de linkstructuur en optimaliseer de inhoud van je pagina’s. Met de juiste hulpmiddelen werk je daarbij efficiënt.

Conclusie

Meestal kan het geen kwaad om het advies van Google te volgen. Je moet echter méér doen dan als je beter wilt scoren dan je concurrenten…

Tip voor jouw website?

Wil jij een bonustip van me ontvangen? Exclusief voor jouw eigen website. Laat dan je gegevens achter via mijn contactpagina en je ontvangt volgende week een exclusieve tip van mij! Dit aanbod geldt alléén deze week! 

Heb je een webshop of wil je er een opzetten? Lees dan ook vooral de tips uit het volgende artikel even.
 

6 SEO tips voor je webshop


Elke dag starten er nieuwe webshops en de concurrentie is moordend. Je webshop staat online, maar je bent nog niet direct vindbaar. Lees daarom dit artikel helemaal en krijg zes superhandige SEO tips om je webshop of webwinkel hoger in Google te krijgen. 


Hartelijke groet,
René Greve


Deventer
 
Copyright © 2019 Rene Greve Internet Marketing, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp