Copy
GreenWish Nieuwsbrief: Maart 2016
Bekijk deze nieuwsbrief in jouw browser

Werken met Maatschappelijk Initiatief


We nemen je in deze nieuwsbrief mee in de praktijk van alledag, waarin samenwerking met  initiatiefnemers gewoner wordt en we  steeds beter leren wat werkt en wat niet. Wil je de beste ervaringen horen en delen met andere initiatiefnemers, initiatiefknooppunten, ambtenaren en raadsleden, noteer dan 26 mei alvast in je agenda. Als je geïnteresseerd bent in trends, dan hebben we nog een tip. We schrijven hierover een serie blogs via het platform Voor de Wereld van Morgen. De eerste verscheen deze week. Er volgen er nog zes.


Veel leesplezier!

GreenWish Team

Duurzame Dinsdag - meer veranderkracht


Meld je duurzame initiatief aan, vóór 15 juni, voor Duurzame Dinsdag! Met nieuwe samenwerkingspartners en sponsoren heeft Duurzame Dinsdag extra power gekregen. Veranderkracht. Initiatieven worden verder gebracht met prijzen en media-aandacht en door hen te koppelen aan bedrijven, politiek, financiers en overheden. Het ministerie van IenM heeft zich nauw verbonden aan Duurzame Dinsdag en zoekt - samen met GreenWish - actief de samenwerking met duurzame initiatieven. 
Op 19 april is daarvoor een eerste MatchMakingMarkt tussen initiatieven en rijksambtenaren. GreenWish analyseert alle initiatieven die zijn ingediend voor 15 juni. Deze analyse wordt gepresenteerd op 6 september, Duurzame Dinsdag.

Trends: over de voorspellende waarde van initiatieven


Nieuwe initiatieven zijn vaak een voorbode van een ontwikkeling die later gangbaar wordt. Ze geven ons een kijkje in de toekomst. ASN Voor de Wereld van Morgen vroeg ons om eens terug te kijken in de achteruitkijkspiegel. Welke trends kon je eigenlijk al zien aankomen? En hoe hebben zij ontwikkelingen aangejaagd en mede in gang gezet bij overheid en bedrijfsleven? We maken in april en mei een reeks in zeven delen. Op 5 april verscheen ons eerste blog: over plastic. Lees hem hier >> 
De komende weken kun je elke dinsdag een trendblog van onze hand lezen.

Save the date: 26 mei
Werken met Maatschappelijk initiatief

 
Wil jij meer weten over: Meer succesvolle maatschappelijke initiatieven, hoe doe je dat? Hoe gaan mensen en organisaties makkelijker samenwerken?

Kom proeven van de beste sessies uit een aantal leerkringen en meet-ups over dit thema van het laatste half jaar: omooc Werken met maatschappelijk initiatief, GreenWish Academie voor Knooppunten en WUR Samenspel burgerinitiatieven en gemeenten. Deze bijeenkomst is bedoeld voor gemeenten, initiatiefknooppunten en iedereen die maatschappelijk initiatief wil versnellen.  
Kom op 26 mei naar Spring House in Amsterdam.

Rijswijk geeft ruimte aan initiatieven

EmpoweringPeople Rijswijk is van start. Een project waarin Rijswijk zich voorbereidt om een stad te worden waarin je gemakkelijk ideeën kunt realiseren. Aan de hand van vijf initiatieven wordt gekeken:

  • Hoe kunnen initiatieven vinden wat ze nodig hebben?
  • Wat kan de gemeente doen om hen van dienst te zijn?
  • En wat kan de gemeente leren van initiatieven in de stad, zowel voor haar beleid, als voor haar manier van werken?
Rijswijk zit nu in het netwerk van gemeenten die met EmpoweringPeople kijkt in de spiegel van de stad.
Wat voor een 'Change Maker' ben jij? Jouw ideeën voor duurzaamheid, kan HET IDEE zijn voor een grote verandering!

Geef jouw idee een podium in politiek van Den Haag www.duurzamedinsdag.nl 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 GreenWish, All rights reserved.


Meld je af van deze mailingslijst    Werk je inschrijfvoorkeuren bij 

Email Marketing Powered by Mailchimp