Copy
Easycratisch Oogsten & Dromen. @spring 2016. 
View this email in your browser

Wow!

Laten we beginnen met niks anders dan 'Wow!' Dat is wat we tegen elkaar zeiden na de eerste powwow-sessies en een fantastische dag bij de Bestuursacademie. 'Wow!' vooral voor jullie. 

Want, zeg nou zelf. Je kan wel leuk iets bedenken en het zelf helemaal te gek vinden, het wordt nóg mooier als de mensen die het ontvangen er ook gelukkig van worden. En dat gebeurde in alle sessies! Daar zijn we ontzettend blij en onder de indruk van. Wow, dus. 

In deze nieuwsbrief [je hoort het al, we zijn opeens een nieuwsbrief begonnen] komen twee soorten Easycraten samen: de mensen die al een powwow of training hebben gehad èn de mensen die op het puntje van hun stoel zitten en binnenkort een powwow training krijgen. 

Dat leek ons allemaal nèt een tikkeltje praktischer - ahum .. easycratischer. ;) 

Wat vind je in de nieuwsbrief? 

  • Een evaluatieformulier voor de afgelopen sessies (uiteraard enkel voor de 'alumni')
  • Nieuwe data & lokaties. 
  • Foto's.
  • Easycratie & overige werkwijzen.
  • Cuble - onze online tool

Tot snel!
Martijn & Annette
EVALUATIE FEEST! 
 
De mensen die bij ons een powwow hebben gevolgd, weten dat we dol zijn op experimenteren! 

Tijdens, halverwege en zeker daarna, is het handig om met de buitenwereld te communiceren over hoe het experiment bevalt. Dat willen we aan jullie vragen!


Daarom vind je HIER een evaluatie formulier. En ook HIER. We vinden het fantastisch als je het voor ons invult! (En Annette is al heel blij als je de super layout even bekijkt! ;)) 

 
NIEUWE DATA EASYCRATIE!

Onze powwow sessies gaan gezellig door! Omdat we merken dat niet alleen wij er blij van worden, maar andere mensen ook. De beste reden dus om te verlengen! 

Op vrijdag 18 maart :
zijn we in Amsterdam bij Amsterdam Connected. Tickets vind je hier. 

Op donderdag 31 maart:
f
ietsen, dansen, wandelen we door Schiedam op de jaarlijkse Jonge Ambtenaren Dag.

Martijn geeft er een inspirerende lezing (75 min) en Annette twee losse workshop sessies over Easycratie en Dragon Dreaming. (75 min)

Op woensdag 6 april :
zijn we in Groningen op een lokatie die ook voor ons nog een verrassing is! Tickets vind je hier. 
E X P E R I M E N T E R E N  kun  je  L E R E N! 
Eén van de belangrijkste ingrediënten om tot nieuwe ontdekkingen te komen is door te experimenteren. En om te experimenteren helpt het als je kan loslaten. Wat zeggen we? Het is nood-zakelijk zelfs. Als je verkrampt, komt er geen magie meer uit je vingers.

Zo zijn wij op het moment flink aan het experimenteren met de 'routeplanner' (nee, het is een methode - nee, het is een model. Wat!? ;)) We willen natuurlijk geen vastgeroest systeem worden! 

Tijdens één van de trainingen kregen we fundamentele feedback op het stappenplan. Niet zozeer over de stappen, maar een '
cirkel' symboliseerde voor een aantal mensen toch een bepaalde 'geslotenheid'. Dus, wat deden wij? We verschoven alle kaartjes en keken er nog eens naar (zie foto). Alles is een kwestie van perspectief.

Dit riep vanzelfsprekend enige verwarring op, want waren wij dan niet helder en zeker van onze zaak? Oh jawel hoor. Wij zijn heel zeker. Is onze methode dan echt zo flexibel? Ja. Dat is het. We zijn aan het onderzoeken (klooien en experimenteren noemen wij dat) welke stappen in het proces essentieel zijn, welke interventies nood-zakelijk en welke route het handigst. En, easycratie zou easycratie niet zijn als we daar niet openlijk in experimenteren!

De mensen die het pilot handboekje al in hun bezit hebben, kennen ondertussen de verschillende leerstijlen van Kolb. Die in acht nemend, weten we ook dat er áltijd feedback zal blijven, omdat nou eenmaal niet alles bij iedereen aan kan sluiten op dezelfde manier. We hebben verschillende voorkeurstijlen en dus ook verschillende 'favorieten' die passen bij ons DNA.

Dit gezegd hebbende willen we meteen een lusje maken naar al die andere prachtige methodieken die er op de wereld bestaan. Wij geloven dat alles verbonden is aan elkaar, dus ook al die methodieken. Is dit erg? Nee joh, natuurlijk niet!

Het is fantastisch dat er steeds nieuwe invalshoeken en inzichten ontstaan. Zodat we als mens mee kunnen bewegen met alle innovatie die om ons heen in sneltreinvaart plaatsvindt! De essentie van het hele verhaal is de mindset die je met je meeneemt in je dagelijks handelen.

Of je nou Scrumt, Dragon dreaming doet, Lean Start Up, Dialoog methodieken, Art of Hosting interventies, of welke werkwijze dan ook aanhangt. Het zijn hulpmiddelen die ten dienste staan van je persoonlijke ontwikkeling en handelen. Ze helpen je om je eigen missie te kunnen leven. Maar ze zijn geen grote waarheden of vastgezette werkelijkheid. Alles beweegt altijd en is Nooit Af! 
H O E   K A N   J E  O N S  B O E K E N? 

'Kunnen we jullie boeken?' vroeg iemand ons laatst. 'Natuurlijk kan je ons boeken!' zeiden wij. 'Hoe dan?' vroeg de mevrouw. Tja, daar had ze een punt. :) 

We hebben bij de start bewust geen digitale landingspagina gemaakt, zodat het experimenterend kon ontstaan. Nu we verder zijn, hebben we deze vraag opgelost! Op dit moment wordt er een extra pagina aan de website van Easycratie toegevoegd, waar we alle ins- en outs opzetten, samen met de toekomstige sessies. 

Tot het daar op staat, kan je ons het beste boeken door:
te bellen of te mailen met ons!
Martijn: 06-21131380 / mail@martijnaslander.nl
Annette: 06-26715406 / annettedolle@gmail.com 
Bij de start van de powwow sessies beloofden we ook een online training. Een heuse online omgeving waar je je eigen easycratische project vorm kan geven! Een goeie tool bestaat hier in Nederland nog niet voor. Maar daar brengt David Veenman verandering in. Hij bedacht Cuble, een online leeromgeving waar blended learning de hoofdtoon voert. 

David kwam langs bij onze powwow en ging samen met Annette aan de slag voor Easycratisch Werken en Organizonderen. Er ontstonden zoveel mooie ideeën - zelfs vanuit de groep (!) - en toen kwamen we opeens een beetje tijd te kort! In maart bouwen we het af en we kijken er nu al naar uit om jullie allemaal de link door te sturen!  
Hadden we al verteld hoe leuk we W E S T H O F F vinden? ;) 

We hebben er onze eerste twee powwow sessies gegeven, dus we weten het zeker! Je kan er koffie drinken, boodschappen doen, lekker werken, vergaderen en je mag zelfs je eigen broodje meenemen als je dat wilt! (wat je he-le-maal niet wilt, want de spulletjes die ze hebben zijn zalig!). 
A M S T E R D A M  C O N N E C T E D.

Onze Amsterdamse powwow (en vast nog véél meer sessies in de toekomst) vindt plaats bij Amsterdam Connected. Een nieuwe, briljante plek aan de Paasheuvelweg (bij het AMC) onder paraplu van S2M. Maar, nog belangrijker, onder aanvoering van Felix Lepoutre, die we nog kennen van toen hij MeetBerlage op de kaart zetten. Fantastische cocreatie plek wordt dit!
Copyright © 2016 Easycratisch Werken., All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp