Copy

Nieuwsbrief Kenniscentrum Herbestemming Noord 01-2015

View this email in your browser
Nieuwsbrief #1

Eerste nieuwsbrief Herbestemming Noord
Leegstaand karakteristiek pand? Meld het bij Herbestemming Noord

Sinds vorige week is de vernieuwde website van Herbestemming Noord en het telefoonnummer 0800-ERFGOED actief. Ook zijn er drie informatiefolders gepubliceerd met daarin informatie over herbestemmen voor professionals, pandzoekers en pandaanbieders. Bekijk hier onze folders:

 

 

Daarnaast doet Herbestemming Noord hierbij een oproep aan iedereen die een karakteristiek leegstand pand kent/bezit of op zoek is naar een karakteristiek pand. Meld uw vraag of het pand (gratis) bij ons aan door te bellen naar 0800-ERFGOED, te mailen naar info@herbestemmingnoord.nl of via onze website: www.herbestemmingnoord.nl/panden.  

Subsidieregeling okt/nov: wees op tijd met uw aanmelding!

 

Voor haalbaarheidsonderzoeken en wind- en waterdicht regeling
 

Van 1 oktober t/m 30 november is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Er wordt € 1,7 miljoen beschikbaar gesteld voor haalbaarheidsonderzoeken en € 0,7 miljoen voor het wind- en waterdicht maken van monumenten. In aanmerking komen zowel rijks- als gemeentelijke monumenten als ook beeldbepalende gebouwen.

 

Het Kenniscentrum Herbestemming Noord is gespecialiseerd in het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en kan u ondersteunen bij het aanvragen van subsidie. Ook voor vragen over de subsidieregeling kunt u bij ons terecht. Bel gratis 0800-ERFGOED om te informeren wat Herbestemming Noord voor u kan betekenen. Klik hier voor het sturen van een e-mail.

Symposium Ter Apel

 

Hebben monumenten in de periferie wel een toekomst?

 

Op vrijdag 30 oktober wordt in het Klooster Ter Apel het Symposium ‘Van Dorpshuis tot Kanjerklooster’ georganiseerd.

 

Gelegen vlakbij de Duitse grens en ver van de stad Groningen, is Ter Apel volgens sommigen een uithoek. Toch trekt het Klooster na het Groninger Museum de meeste museumbezoekers van de provincie Groningen: 30.000 tot 35.000 per jaar.

 

Helaas is dat aantal niet voldoende om alle kosten voor behoud en beheer te kunnen financieren. Hoogste tijd dus om goed na te denken of er wel een toekomst voor dit onvervangbare monument is. 

En dat in de context van alle monumenten in krimpgebieden die op de rand van hun bestaansrecht balanceren. Van Zeeuws-Vlaanderen tot Twente en van Limburg tot Friesland, stellen we ons de vraag: Hebben monumenten in de periferie wel een toekomst?

 

Bekijk hier de uitnodiging voor meer informatie over het symposium.

Bel 0800 - ERFGOED of ga naar www.herbestemmingnoord.nl.

Tweet


unsubscribe from this list    update subscription preferences