Copy

 

Maart 2015.
Nieuw: Silver Portrait Store Amsterdam!
 
Fotografenduo Barend van Herpe  en Annemarie van der Heijden (dutchphotography.nl) blaast nieuw leven in unieke negentiende-eeuwse fotografietechniek voor portretten
Foto's van jezelf; niet zo bijzonder meer, een selfie is immers zo gemaakt. Maar stel dat er iets unieks van gemaakt kan worden? Een portret waarop je lijkt weggelopen uit 1850, maar toch jezelf bent?
Het fotografenduo neemt je in hun Silver Portrait Store letterlijk mee terug in de tijd, want ze gebruiken de bijzondere negentiende-eeuwse Wet Plate Collodion techniek voor hun portretten.

Eén uniek portret, ter plaatse bedacht, gemaakt en ontwikkeld
Een aluminium plaat waar lichtgevoelige lagen overheen worden gegoten, gaat in een grote ouderwetse camera obscura. Voor de afbeelding moet er enkele seconden worden stilgezeten.
Het hoofd wordt in de juiste houding gehouden door een speciale steun, terwijl Barend en Annemarie compositie en licht optimaliseren. Alles gaat met aandacht en precisie - weer eens iets anders dan tien keer klikken en deleten.
Daarna ondergaat de plaat in de doka diverse handelingen en langzaam verschijnt in een wonderlijk proces je portret. De kleuren zijn die van vroeger, de ogen zijn intens, de lijnen van het gezicht scherp en het gedeelte eromheen vervaagt geleidelijk. Precies zoals toen, maar met gezichten van nu.

De Silver Portrait Store is de eerste Wet Plate Collodion portretwinkel in Nederland
In het lieflijke pandje, waar het allemaal plaatsvindt, op de Utrechtsedwarsstraat, zorgen Barend en Annemarie voor een warme en huiselijke sfeer. Ze zijn zeker geen onbekenden in de fotografie, ze werken al 20 jaar samen en voerden vele nationale en internationale commerciele en redaktionele opdrachten uit. Naast dat voelden ze echter de drang om weer terug te grijpen op de essentie van het maken van een portret.
De twee stellen je snel op je gemak in hun winkel/studio en leggen met passie alles over het proces uit. Dat wat geweest is, komt eigenlijk altijd weer terug. Zo dus ook in wereld van de fotografie.
Een afspraak maken voor deze unieke ervaring kan maar is niet nodig. 
Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op. 
De Silver Portrait Store is open op do. 11-20u, vr. 11-18u, za. 11-18u (andere dagen op afspraak).


Bernard


Tessel


Leah


Arnoud


Jacky


Olivier


Peter


Saskia


Max


James


Marrah, Gea en Peter

Citaten van klanten:

Jezelf zien zoals je bent en toch ook weer niet: anders, tijdlozer, scherper.
Dat is meer dan vakmanschap.
Kees-Jan
 
Het begint met een relaxte atmosfeer, want die heb je wel nodig als je stil moet zitten met een stalen tang in je nek.
Iets dat je alleen nog maar kent van plaatjes van 1850.
Wat je krijgt is een unieke ervaring vanaf de belichting, die ene opname (!), tot en met het ontwikkelingsproces in een heuse doka: zilverbromide op een gezwarte aluminium plaat. Dan in de fixeer doemt je kop op….
Het resultaat: een prachtig sfeervol beeld uit vervlogen tijden, omdat je er de rust voor nam.
Roel
 
Annemarie en Barend verwelkomen je in hun intieme studio.
Samen creëren zij een huiselijke sfeer waarin vakmanschap en vertrouwen centraal staat.
Verwondering is je deel wanneer je in de donkere kamer (ja, ja…ook daar nemen ze je mee naar toe) je portret tot leven ziet komen.
Een bezoek aan de Silver Portrait Store is een avontuur dat op je netvlies blijft staan.
Frank en Caroline
 
Adres:
Silver Portrait Store
Utrechtsedwarsstraat 87
1017 WD Amsterdam
06 55163365
SiteContact - Facebook

Copyright © 2015 Dutchphotography.nl. All rights reserved.