Copy
View this email in your browser

Wij zijn bereikbaar tijdens de feestdagen!

Bij Stichting Borderline weten we als geen ander dat mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen worstelen met de feestdagen en zich alleen voelen. Helaas kunnen we daar niets aan veranderen maar we willen wel zeggen dat we aan jullie denken en dat het lotgenotencotact van Stichting Borderline in de kerstvakantie doorgaat op het nieuwe telefoonnummer: 088-5054348. Ga naar onze website voor de precieze openingstijden.

‘Feestdagen’

'Er is een tijd geweest waarin de feestdagen voor mij een regelrechte hel waren. Iedereen was vrolijk en blij, maar die gevoelens waren bij mij ver te zoeken. Sterker nog, ik voelde een gigantische afkeer tegen alles waar de feestdagen voor staan. Om dat kenbaar te maken zette ik in mijn pubertijd Eminem op. Scheldend en tierend vulde hij mijn slaapkamer terwijl hij de meest verschrikkelijke dingen met zijn ex-vrouw uithaalde. Vooral mijn moeder deed ik daar pijn mee...' Klik hier om de volledige column van Anika te lezen.

Patrick en Joni stellen zich voor

De afgelopen tijd zijn er verschillende nieuwe vrijwilligers bij onze stichting begonnen en daar zijn we ontzettend blij mee. Natuurlijk willen zij zich ook aan jullie voorstellen. Deze maand zijn vrijwilligers Patrick en Joni aan de beurt. Lees meer...

‘Mijn strijd’ (deel 5)

In deze meerdelige columnserie vertelt onze Yezzie over het moederschap in combinatie met psychische stoornissen. In deze vijfde column gaat ze dieper in op haar innerlijke strijd, de druk van de maatschappij en goede voornemens. Klik hier om de volledige column van Yezzie te lezen.

WINACTIE!

Vanwege de feestdagen hebben we weer een mooie winactie! Wil jij kans maken op de dvd ‘Over de Grens’, een cabaretvoorstelling over borderline, waarin creatief, sensitief en vol humor de persoonlijkheidsstoornis wordt benaderd? Zet dan je reactie op ons Instagram- of Facebookbericht dat over deze actie gaat. We zullen de drie winnaars op maandag 10 januari 2022 bekendmaken. Succes! Klik hier voor de winactie.

De borderline bioscoop

Onze nieuwe redacteur Patrick dook de archieven in en maakte een mooie lijst van films en series waar borderline een rol in speelt. Gezien de huidige lockdown én kerstvakantie misschien een ideetje om je eens verder te verdiepen in deze persoonlijkheidsstoornis. Of zoals Patrick het zelf zegt: ‘Kiezen voor wat introspectie, inkeer en overpeinzing.’ Lees meer...

Nieuwe webinars!

Vanwege de coronamaatregelen was er dit jaar wederom geen landelijke bijeenkomst, maar wel hebben wij twee webinars online gezet en een interview met de bijzonder hoogleraar Persoonlijkheidsstoornissen Erasmus Universiteit Rotterdam, Karin Slotema. Zij werd geïnterviewd door onze voorzitter Hans de Jong. Klik hier om een kijkje te nemen.

TW: 'Border & Line'

Oud-verslaggever Jaap van Deurzen schreef een indringende column over de webinars die hij onlangs voorzat bij Stichting Borderline. Sommige fragmenten uit deze column zijn heftig om te lezen. Bedenk van tevoren of je dat aankunt. ‘Dit verhaal gaat over het gesprek dat ik voerde met vier dappere vrouwen en hun naasten die vertellen hoe het is om te leven met borderline,’ aldus Jaap. Klik hier om het volledige column van Jaap te lezen.

Steun ons
Twitter
Facebook
Website
Link
Copyright © 2021 Stichting Borderline, All rights reserved.