Copy
View this email in your browser

Terugkoppeling Peiling Architectuurstijlen Rijksstraatweg 125

Tijdens de startbijeenkomst op 25 november presenteerden we diverse architectuurstijlen. Wij vroegen u via een online peiling om aan te geven naar welke beelden uw voorkeur uitgaat als het gaat om de locatie Rijksstraatweg 125. En daar gaf u in groten getale gehoor aan: de peiling is 140 keer ingevuld. Graag delen we met u de resultaten en lichten we het vervolg toe.

Voorkeur architectuurstijlen
De peiling laat zien dat de waardering voor de afzonderlijke beelden per persoon sterk verschilt.
Wat de een prachtig vindt, is voor de ander geen aanrader. Smaken verschillen, dat blijkt ook hier maar weer. Wel zijn er duidelijk twee architectonische stijlen die het meest aanspreken, zo blijkt uit de zes onderstaande foto's die gemiddeld de meeste waardering krijgen.
 
De beelden die we romantisch & historiserend zouden kunnen noemen, spreken het meest tot de verbeelding. Dat sluit qua stijl aan bij de historische waarde die veel mensen toedichten aan de plek. Een tweede stijl die hoog scoort is duurzaam & gedurfd. Dat sluit qua stijl aan bij de groene en lommerrijke kwaliteit van de plek. Het minst tot de verbeelding spreken de beelden die iconisch & postmodern zijn. Wellicht omdat deze het minst aansluiten op de (historische) betekenis van de plek.


Online bijeenkomst over de resultaten van de peiling
Voordat we overgaan tot de selectie van drie architecten, willen we de resultaten van de peiling graag met u bespreken. Dit doen we tijdens een online bijeenkomst, waarbij stedenbouwkundige Mark van der Heide de meest en minst gekozen beelden tracht te duiden. Daarbij heeft u de gelegenheid te reageren en uw aandachtspunten aan het projectteam mee te geven. Ook zullen we u inzicht geven in het vervolgtraject. Deze bijeenkomst vindt online plaats. U ontvangt hiervoor in januari een uitnodiging.

Vragen

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Eric De Winter (projectmanager) via info@participatierijksstraatweg125.nl of 020 - 421 70 84.

Wij wensen u een gezond 2021!
Wibaut Projectontwikkeling is voornemens om op de locatie Rijksstraatweg 125 woningbouw te realiseren. Hier is nu het bedrijf Audio Electronics (AEM) van de familie Mattijsen gevestigd. Om de omgeving en belanghebbenden zo goed mogelijk te betrekken, is in december 2020 een participatietraject gestart.

www.participatierijksstraatweg125.nl
Copyright © 2020 Wibaut - Rijksstraatweg 125, All rights reserved.