Copy

Coaching kan succesvol gebruikt worden als een reactieve individuele begeleiding van managers. Maar wat als u een stap verder gaat en een coachingstrategie en -cultuur invoert ?

View this email in your browser
Coaching newsletter   september 2015
volg me op Facebook
volg me op Twitter
volg me op LinkedIn
Contactformulier
Email

Kris Buggenhout richtte zijn kantoor BCS-HR Services op in 2008. Hij is een gecertificeerd coach met meer dan 20 jaar ervaring in interne en externe coaching. Vanuit zijn ruime Human Resources ervaring in bedrijven als CFE, Kraft Foods, BMW, BAT en Pfizer en zijn doorgedreven opleiding als gecertificeerd coach, begeleidt en ondersteunt hij leidinggevenden in de ontwikkeling van hun potentieel om succesvolle managers te worden.

COACHING SERVICES
COACHING NEWSLETTERS
GETUIGENISSEN
AFFILIATE PROGRAMMA
MEER INFORMATIE ?
SPREKER
Wenst u coaching voor te stellen aan uw leidinggevenden ? Of wilt u een uurtje of avond rond coaching organiseren ? Dan ben ik graag bereid hier aan mee te werken. Voor meer informatie bel naar 0476 43 00 75 of stuur een e-mail naar kbuggenhout@bcs-hr.be.
Interesse in mijn GRATIS E-book "7 voordelen van Business Coaching" ? Lees hier.

Coaching Excellence : alleen een ad hoc, reactieve ontwikkelingstool ?

 

Als full-time professioneel coach vind ik het absoluut noodzakelijk om op regelmatige tijdstippen te reflecteren over business coaching, coachingmodellen, -aanpak, wanneer coaching werkt en wanneer het niet lukt, succesvolle en minder succesvolle coachingervaringen, wat zie ik gebeuren bij coachees tijdens het coachingstraject en andere, volgens mij althans, relevante topics.

Mijn bevindingen vindt u hier terug.

Is dit oude wijn in nieuwe zakken ? Misschien wel...vanuit de theoretische kant van de zaak. Er is veel literatuur over verschenen, er is conceptueel over nagedacht, met uitstekende ideeën tot gevolg, maar de praktische toepassing is, naar mijn mening, voor verbetering vatbaar. Is er een coachingstrategie uitgewerkt die ondermeer weergeeft wanneer coaching wordt ingeschakeld, voor wie, welk proces wordt gevolgd ? Is er gewerkt aan een ontwikkelings- (lees : coaching) cultuur waarin het geloof in en de meerwaarde van individuele begeleiding verankerd is ?  

Ik merk dat momenteel coaching voornamelijk als reactieve tool wordt aangewend om gedragspatronen te veranderen of aan te passen via een individueel coachingtraject met duidelijke en afgestemde coachingdoelstellingen.  Dit heeft zonder twijfel een duurzaam, effectief en positief effect op de coachee. Wanneer daarentegen een door het management gedragen collectieve coachingaanpak gebruikt wordt, waarbij een selectie van leidinggevenden (bijvoorbeeld diegene die een kritische functie bekleden) en high potentials wordt gecoacht om hun potentieel verder te ontwikkelen, dan wordt het effect op het niveau van de bedrijfsresultaten voelbaarder.

Het ontwikkelen van een coachingstrategie, het definiëren én invoeren van een coachingcultuur, is natuurlijk een opdracht op zich.

De combinatie van meer dan 15 jaar HR management ervaring bij bedrijven als Kraft Foods, BMW, British AmericanTobacco, BMW en Capsugel (ex-divisie van Pfizer) met meer dan 20 jaar ervaring in interne en externe coaching, laten me toe inzicht te hebben in de werking van bedrijven, bedrijfsstrategieën en -cultuur, de verwachtingen naar leidinggevenden toe inzake vaardigheden, kennis en attitudes en de kracht van coaching.

Indien u de intentie zou hebben rond deze topics te werken, klik dan hier.
Ik kan u op basis van bovenstaande inzichten de nodige ondersteuning verlenen.Wenst u meer informatie, aarzel dan zeker niet me te contacteren, ofwel telefonisch op 0476 43 00 75, ofwel via email op kbuggenhout@bcs-hr.be.

Indien u deze blog wilt doorsturen naar relaties die meer willen weten over de proactieve, collectieve aanpak van coaching, gebruik dan de Forward knop onderaan.

Ik kijk alvast uit naar een verder contact.


Kris Buggenhout
Zaakvoerder - Gecertificeerd coach
BCS-HR Services
0476 43 00 75


 


 
 

 

Forward
Copyright © 2015, Kris Buggenhout, All rights reserved.

Mailing address :
Dorpsstraat 115
9420 Erpe-Mere
Tel. : 053 82 81 82
GSM : 0476 43 00 75
Website : www.bcs-hr.be
Email address : kbuggenhout@bcs-hr.be

unsubscribe from this list    update subscription preferences