Copy
Hoe delegeer je effectief taken ?
View this email in your browser
Coaching newsletter oktober 2014
volg me op Facebook
volg me op Twitter
volg me op LinkedIn
Contactformulier
Email

Kris Buggenhout richtte zijn kantoor BCS-HR Services op in 2008. Hij is een gecertificeerd coach met meer dan 20 jaar ervaring in interne en externe coaching. Vanuit zijn ruime Human Resources ervaring in bedrijven als CFE, Kraft Foods, BMW, BAT en Pfizer en zijn doorgedreven opleiding als gecertificeerd coach, begeleidt en ondersteunt hij leidinggevenden in de ontwikkeling van hun potentieel om succesvolle managers te worden.

COACHING SERVICES
COACHING NEWSLETTERS
GETUIGENISSEN
AFFILIATE PROGRAMMA
MEER INFORMATIE ?
SPREKER
Wenst u coaching voor te stellen aan uw managers ? Of een uurtje of avond rond coaching te organiseren ? Dan ben ik graag bereid hier aan mee te werken. Voor meer informatie bel naar0476 43 00 75 of stuur een e-mail naar kbuggenhout@bcs-hr.be.
Share
Tweet
+1
Share
Read Later
Interesse in mijn GRATIS E-book "7 voordelen van Business Coaching" ? Lees hier.

EFFECTIEF DELEGEREN

 


Delegeren is het delen van verantwoordelijkheden met medewerkers bij het nemen van beslissingen en bereiken van objectieven. Dit proces is belangrijk enerzijds omdat u als manager wel eindverantwoordelijk bent voor de resultaten binnen uw domein, maar niet de mogelijkheden hebt om alles zelf te doen en anderzijds omdat delegeren bijdraagt tot de ontwikkeling van uw medewerkers.

Niettemin valt het meermaals voor dat managers liever niet delegeren. Hier zijn een aantal tips & tricks om de hindernissen om te delegeren te nemen.

- 'Ik heb geen tijd om uit te leggen wat er juist moet gebeuren'. Zonder twijfel soms wel waar, maar op langere termijn spaart hij tijd uit én ontwikkelt hij de vaardigheden van de medewerker
- 'Als ik
het zelf doe, wordt het beter gedaan'. De veronderstelling dat hij de enige persoon is die de taak aan kan, is gevaarlijk en miskent de capaciteiten van de medewerker.  Het is aangewezen deze drempel te nemen, bepaalde (eventueel kleinere en minder complexe) taken te delegeren en de medewerker te coachen naar een goed resultaat.
- 'Mijn medewerkers hebben al zoveel werk'. Dit is wellicht één van de meest voorkomende overtuigingen. Dit belemmert wel de ontwikkeling van de medewerker in probleemoplossend gedrag. Persoonlijk draagt de manager het risico in een burn-out terecht te komen.
- 'Mijn collega's presteren al niet goed in hun huidige functie'. Maar dit idee bestendigt juist ondermaatse prestaties. Het is beter hen een taak te geven die ze aankunnen en hen de nodige coaching te geven om hun prestaties op niveau te brengen.

 
2. Kies de taken die u wilt delegeren
- Schrijf alle taken op waarvoor u verantwoordelijk bent en splits ze op in die taken die u zelf kunt doen, die u samen met anderen kunt doen en die u kunt delegeren
- Wees kritisch ten opzichte van de taken die u zelf wilt doen. Misschien zijn er taken die minder complex zijn, maar heel tijdrovend, of kunt u medewerkers ontwikkelen door hen een bepaalde taak toe te wijzen ?

3. Kies de juiste medewerker waaraan u taken delegeert
De taken kiezen die u wilt en kunt delegeren is één ding, maar niet elke taak kunt u aan iedereen delegeren. Hou rekening met hun kennis en vaardigheden.  Ook hun motivatie voor bepaalde activiteiten speelt een belangrijke rol. Selecteert u de 'verkeerde' medewerker, dan loopt u het risico dat het fout afloopt, wat nadelig is voor elke betrokken partij.

4. Communiceer uw verwachtingen
Delegeren is meer dan instrueren welke taak of opdracht iemand moet doen. Geef een duidelijke richting en het gewenste resultaat :
- In functie van de ervaring kunt u de medewerker betrekken bij het kader van de opdracht : timing, methodes, aanpak enz.
- Informeer de medewerker over het gewenste resultaat
- Bespreek de opdracht grondig en laat de medewerker de mogelijkheid om vragen te stellen

5. Volg de vooruitgang op
Delegeren is niet loslaten want u behoudt de verantwoordelijkheid voor het resultaat. Opvolging is geen micro-management noch voortdurend tussenkomen in de uitvoering van de taak. Het is een periodiek proces waarin u de tussentijdse resultaten en eventuele vragen en problemen bespreekt.
Dit betekent dat u beschikbaar bent om vragen te beantwoorden of de zorgen van de medewerker te bespreken. Hoewel dit niet altijd voor de hand liggend is, vraagt dit de discipline om tijd vrij te maken voor uw medewerkers. 

Door taken te delegeren behalen u en uw team betere resultaten. Veelal wordt dit tegengehouden door een aantal vastgeroeste ideeën en overtuigingen. Een gerichte aanpak zoals bovenvermeld kan hierbij zeker helpen. Probeer het eens uit.

Met vriendelijke groeten,

Kris Buggenhout
Zaakvoerder - gecertificeerd coach
BCS-HR Services

 
P.S. Stuur, via de Forward knop hieronder, dit artikel gerust door naar collega's die interesse hebben in hoe delegeren op een effectieve manier kan gebeuren.  


P.P.S. Wilt u meer weten over mijn coaching services of mijn affiliate programma ? Wilt u een aantal getuigenissen lezen ? Vergeet dan niet de links in de linkerkolom aan te klikken. U kunt me ook een bericht sturen via Contactformulier.

 

 

Forward
Copyright © 2014, Kris Buggenhout, All rights reserved.

Mailing address :
Dorpsstraat 115
9420 Erpe-Mere
Tel. : 053 82 81 82
GSM : 0476 43 00 75
Website : www.bcs-hr.be
Email address : kbuggenhout@bcs-hr.be

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp