Nieuwsbrief Carolien Adriaansche


Beeldend kunstenaar Carolien Adriaansche maakt al 20 jaar beesten van afval: recycle kunst.
Haar werk was te zien in Parijs (bij Collette) en New York.
Sinds 2005 geeft ze ook als recycle workshops aan kinderen en volwassenen.

 


Van Gogh Museum
Vrijdagavond 20 januari stond het van Goghmuseum in teken van duurzaamheid.
Tijdens deze avond gaf ik een recycle workshop aan volwassenen  met afval van het museum zelf. In de voorgaande week verzamelde ik in het museum het afval voor mijn workshop. Met veel plezier gingen de deelnemers aan de slag met de door mij verzamelde petflesjes uit het restaurant, kabels en oude lampen van de techniesche dienst en plasticafval uit het kantoor en de winkel.
Eervolle vermelding
In februari was mijn werk geselecteerd voor de 'Verzameling Drenthe' en was te zien bij het CBK Emmen.
Mijn werk kreeg een eervolle vermelding en een vervolgexpostie is vanaf 9 mei te zien bij het CBK Assen.
De expositie van het 'zwartepietenspel', waar ik ook een een bijdrage aan heb geleverd, is nog te zien bij Toonbeeld in Terneuzen. Je kunt het spel bij mij bestellen: kosten: € 10.


11 Supermartktentocht
Mijn beesten waren ook
tijdens de dag van de duurzaamheid op 11-11-11 te zien in 11 supermarkten.
100% PuurPlastic
Mijn Plasticparty vlaggen
zijn steeds vaker van de partij op verschillende feesten en festivals. Speciaal voor 'Lovepotion nr 1' maakte ik voor Wereldwaterdag, 22 maart, een slinger van de labels van waterflesjes en ander plastic afval. Voor Klean maakte ik ook een vlaggenlijn met petflesetiketten om hun actie 'Wees erbij, maak schoon dat IJ' te ondersteunen.


In de pers
Een interview en foto van mij staan in het magazine 'ONE WORLD'
, artikel: design uit de vuilniszak.

WORKSHOPS  PO en VO
Afgelopen maanden gaf ik natuurlijk ook workshops op scholen,
zo gaf ik recycle workshops op BS de Springbok tijdens hun winterschool. LKP/brede school workshops gaf ik op BS de Krullevaar, BS Prinsehage, BS de Leeuwerikshoeve en BS Nutshage. Daarnaast gaf ik als 'Afvaljuf' mijn workshop afvalbeesten op: de Erasmusschool, BS Waalse Louise de Colligny in Den Haag (opdrachtgever Koorenhuis) en op BS het Palet in Gouda. Op het Voortgezet Onderwijs gaf ik 'Cradle2Cradle' workshops aan leerlingen van het Dalton Lyceum in Barendrecht en op de Goudsewaarden in Gouda maakten 15 jarige jongens gelukspoppetjes van plastic flesjes en oude electraspullen (opdrachtegever Het Kunstgebouw).Anders in beweging
Naast mijn kinderworkshops geef ik ook workshops aan volwassenen. Kwestfactory vroeg mij een workshop te bedenken voor hun personeel met als thema: 'anders in beweging'. De deelnemers maakten van afval een object en hingen die in een mobile van metalen kleerhangers. Evenwicht en samenwerking waren belangrijke thema's tijdens deze avond.


 


Carolien Adriaansche


06 10625391

atelier: Prinsegracht 64, 2512 GB Den Haag
 
Email Marketing Powered by Mailchimp