Kære læser
Så er der nyt fra Netværksgruppen for Træbyggeri.
Der er sket en del siden sidste nyhedsbrev. Vi har skiftet navn fra 'Netværk for Højhuse i Træ' til 'Netværksgruppen for Træbyggeri', læs mere om hvorfor herunder. Interessen for anvendelse af træ i byggeriet er stadig voksende, politikerne er også kommet mere på banen og der er stort fokus på vidensdeling, aktiviteter, uddannelse og udfordringer indenfor træområdet.
For bedre at kunne facilitere de igangsatte aktiviter er netværkskonsulent Lea Klaaborg Stubman blevet ansat på Teknologisk Institut. Lea er arkitekt og har fokus på at drive Teknologisk Instituts netværksaktiviteter på træområdet. Lea er desuden tilknyttet Build-in-Wood projektet, se mere om dette herunder.
Har du forslag til nye aktiviteter eller vil du gerne bidrage til eksisterende, så tag gerne fat i os.
De bedste hilsner fra
Netværksgruppeleder Peder Fynholm &
Netværkskonsulent Lea Klaaborg Stubman |
|

KALENDER
Building Green Aarhus
er desværre aflyst d.
25. & 26. marts 2020
Build in Wood
er datoen flyttet til d.
25. & 26. august 2020
|
|
|
Nyt navn: Netværksgruppen for Træbyggeri
Netværk for Højhuse i Træ skifter navn til Netværksgruppen for Træbyggeri for at målrette aktiviteterne mere bredt.
Netværkets aktiviteter vil fortsat have et uvildigt, fagligt og teknisk udgangspunkt, hvor det supplerer de netværksinitiativer der allerede findes. Netværket handler om at fremme træbyggeri og forebygge fejl og dårlige eksempler, så der er færre usikkerheder forbundet med anvendelsen af træ i byggeriet.
Det er gratis at deltage i netværket, vores forventning er, at medlemmer bidrager positivt til at opnå god og sikker anvendelse af træ i byggeriet.
|
|
Build-in-Wood
Build-in-Wood er et 4-årigt projekt med 21 partnere i og uden for Europa. Build-in-Wood ledes af Teknologisk Institut med projektpartnere, som repræsenterer hele værdikæden i byggeriet.
Build-in-Wood fokuserer på at gøre anvendelse af træ i etagebyggeri mere almindeligt end tilfældet er i dag. Projektet der har et budget på €10 mio er startet i september 2019 og løber frem til august 2023.
Build-in-Wood er støttet af EU’s Horizon 2020 program.
Læs mere om projektet på:
www.build-in-wood.eu.
Vi vil løbende fortælle nyt om Build-in-Wood i dette nyhedsbrev. Eksempelvis vil der i forbindelse med Build-in-Wood blive dannet et europæisk netværk, men mere om dette senere
|
|
Nordic Network for Tall Wood Buildings
I sidste nyhedsbrev omtalte vi netværket, Nordic Network for Tall Wood Buildings. Der har været stor interesse for initiativet og vi har været på studieture og workshops samt opbygget gode relationer til vores nordiske naboer.
Vi ønsker i netværket at erfaringsdele og inspirere på tværs af landegrænserne på baggrund af et veletableret forum for de nordiske lande.
Netværket faciliteres af Teknologisk Institut og støttes af InnoBYG.
Vi håber, at du har lyst til at være med til at forme det nordiske netværk yderligere.
Meld dig ind i Nordic Network for Tall Wood Buildings
|
|
Innovation Camp
Hvorfor bygger vi ikke flere bygninger i træ? Hvad er udfordringerne, der opleves i valget eller fravalget? Vil du gerne være med til at bygge mere i træ, men er du stødt på barrierer, der forhindrer dig i at se skoven for bare træer?
I uge 33 afholder InnoBYG i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus, Ingeniørhøjskolen v. Aarhus Universitet og VIA University College en Innovation Camp i Aarhus hvor der er mulighed for at få løst nogle af de udfordringer, I sidder med i det daglige omkring træbyggeri.
Vi håber, at I har lyst til at være med.
Her kan du tjekke eventet ud og tilmelde dig på InnoBYG’s hjemmeside.
|
|
Build in Wood Konference
Build in Wood konferencen er blevet flyttet til d. 25. & 26. august 2020 på grund af omstændighederne. Flere hundrede interessenter og træentusiaster samles for at diskutere og forbedre potentialet i anvendelsen af træ i byggeriet. Se mere på hjemmesiden her.
Teknologisk Institut har været med til at arrangere flere af oplæggene og I får hermed en rabatkode med 15% rabat: NNfTWB15.
Vi håber at se så mange træentusiaster som muligt, også selvom datoen er flyttet!
|
Arbejdsgrupper i
Netværksgruppen for Træbyggeri
Der er gået noget tid siden arbejdsgrupperne blev dannet og i mellemtiden kan vi se hvilke som har været meget interesssante samt mindre interessante, og vi har fået forslag til nye grupper.
Arbejdsgruppen Brandforhold har løbende haft stor aktivitet og drives med et varierende antal møder om året med Teknologisk Institut og DBI som tovholder. Det er tydeligt at mærke, at brand er et omdiskuteret emne og der er stor efterspørgsel på den nyeste viden indenfor området. Brandforhold arbejder blandt andet med lovgivningen, de har overværet en brandtest hos DBI samt de diskuterer de nyeste emner indenfor brandforhold.
Arbejdsgrupper der ellers er løbende igang er:
- Lydforhold
- Nordisk samarbejde
- Uddannelse
- Pilotprojekter
Ønsker du at tilmelde dig en arbejdsgruppe, eller har du forslag til nye arbejdsgrupper, kan du gøre dette på InnoBYGs hjemmeside her.
|
|
|