Copy
InnoBYG Nyhedsmail nr. 3, den 22. marts 2013
Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail

Påskeferien nærmer sig og selvom vejret tilsyneladende har glemt, at det er forår, så ser det ud til, at solen er begyndt at titte frem og smelte sneen væk.

Der er kommet nye blogs på vores hjemmeside. Blandt andet fra vores udviklingsprojekt om udvikling af installationspakker, hvor projektleder Christian Holm Christiansen har lavet en projektblog. 
 
Vores netværksleder Charlotte Darre er desuden på vej til Sydkorea, hvor vores nye Innovation Express projekt skal sparkes i gang. Er din virksomhed interesseret i at høre mere om projektet, kan du starte med at læse Charlottes blog eller kontakte Charlotte og høre mere. Følg evt. også Charlottes tur via InnoBYGs Twitter profil.
 
Og så har vores LinkedIn gruppe rundet 1400 deltagere. På grund af problemer med spam, har vi den seneste tid strammet op på reglerne, fx skal nye medlemmer godkendes for at komme ind i gruppen og vi fjerner indlæg, som ikke holder sig til InnoBYGs overordnede emner – bæredygtighed, energieffektivitet og innovation i byggeriet. Der er mange gode og spændende diskussioner i gang i gruppen – og er du endnu ikke medlem af gruppen, ja så er det ikke et øjeblik for tidligt at blive det.
 
I ønskes alle en dejlig weekend og en god påske!
 
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

30.04.2013:
ZEB konference - Towards Net Zero Energy Builidings

28.05.2013:
Workshop i Bygherrens Værdier "Udbud af bæredygtigt byggeri"

 


Blog: Samspilsramte flytter ind i lavenergibyggeri!
I projektet udvikles en installationspakke og med det mener vi en samling af installationskomponenter, der spiller sammen, så pris og energiforbrug minimeres og den forventede komfort opnås i praksis.
 
Der udvikles desuden forskellige værktøjer, der gør det lettere at sammensætte den rette installationspakke til en given bolig. Vi er længst med ventilationssystem og varmepumpe-solløsning, som allerede er installeret i Teknologisk Instituts EnergyFlexHouse.
 
Energirenovering i Albertslund, fra ældre parcelhus til moderne lav-energihus
Energirenoveringen er en del af det såkaldte "Albertslund Koncept" støttet af EUDP (Energiteknologisk Udviklings- og demonstrationsprojekt) , hvor borgere, private virksomheder og teknologiske videncentre samarbejder om at udvikle metoder og konkrete tekniske løsninger, der gør energirenovering billigere og mere effektiv.
 
Det er en vigtig del af projekt at inspirere andre husejere til at energirenovere. Det er ikke alene målet at opnå konkrete energibesparelser, men også at opnå et godt indeklima, samt en tidssvarende arkitektur. Dvs. renoveringen er tænkt som en helhedsløsning til inspiration for ejere af ældre parcelhuse som både trænger til energiforbedringer og et generelt arkitektonisk løft.
 
Se hele diskussionen og de 16 kommentarer i vores LinkedIn gruppe.
 
ZEB konference - Towards Net Zero Energy Buildings
Den 30. april kan du komme med til konference i det strategiske forskningscenter for energineutralt byggeri, ZEB. Overskriften for konferencen er "Towards Net zero Energy Buildings", og den afholdes i København, hos Aalborg Universitet (Sydhavnen), AC Meyers Vænge 15.
Konferencen foregår på engelsk. Tilmeldingsfristen er den 19. april 2013.

Som InnoBYG medlem får du 10 % rabat på din deltagelse - rabatten fratrækkes automatisk ved fakturering.
 
Har du en ide til en løsning, der kan håndtere regnvandet i byerne? 
Efter et velbesøgt KICK OFF på Realdania initiativet Klimaspring i februar er det tid til at komme i arbejdstøjet. De gode ideer til, hvordan byerne kan klimatilpasses skal findes og de stærke hold, der kan føre ideerne ud i livet skal sammensættes. 
 
Har du en ide til et udviklingsprojekt, er det nu den skal på banen. For i disse måneder bliver der afholdt møder med virksomheder, der både har gode ideer til, hvordan regnvandet håndteres og som har interesse i at deltage i et udviklingsforløb. Har du en ide til et udviklingsprojekt er det altså nu, den skal frem i lyset. 
 
Blog: Sydkorea – en af verdens fremherskende økonomier har fokus på bæredygtighed.
Sydkorea udmærker sig ved flere ting, bl.a. at deres vækstrate forventes at være på over 3 %, hvilket er det højeste niveau i OECD. Samtidig fokuserer de på grøn vækst, der i blandt flere initiativer under titlen 'Green New Deal' som omfatter, at der i 2012 blev oprettet særlige investeringsfonde på 6,8 mia. kr. målrettet grøn teknologi og it. 
Building Green – matchmaking 2013
Der er stadig lidt tid til, at Building Green Messen bliver afholdt – men vi er glade for allerede nu at kunne fortælle, at vi igen i år arrangerer matchmaking under samme navn som 2012 ”Building Green Connections” på messen.

Det gør vi sammen med Enterprise Europe Network og messearrangørerne IBC Euroforum og vi giver jer besked så snart det er muligt at lægge en profil op og begynde at booke aftaler.
 
Gå ikke glip af muligheden for at møde nye samarbejdspartnere – sidste år var der 85 profiler og der blev afholdt over 120 1:1 møder på kryds og tværs i branchen. Og så er det ganske gratis at deltage.

Building Green bliver i år afholdt den 9.-10.- oktober i Forum og der er åbent for salg af stande.
 
 
Læs mere om Building Green 2013

Har I en udfordring til Innovation Camp 2013?
Har din virksomhed en udfordring eller en problemstilling, som I gerne vil have input til at få løst, så har I nu mulighed for at melde jer som deltagere i Innovation Camp 2013, hvor alle Innovationsnetværkene mødes. Konferencen afholdes på Hotel Opus Horsens d. 6. - 7. juni.
 
Som en del af programmet torsdag d. 6. juni skal innovationsnetværkene arbejde løsningsorienteret med faktiske virksomhedsudfordringer, og som medlem af InnoBYG har du mulighed for at byde ind med netop jeres problemstilling, som I så vil få et bud på en løsning af. For at melde ind, skal I have følgende:
  • En reel, konkret udfordring, som netværkene kan arbejde med
  • Mulighed for at deltage på Hotel Opus Horsens torsdag d. 6. juni kl. 13.30 – 15.30 (gerne fra frokost kl. 12.30)
  • Mulighed for at præsentere jeres udfordring på campen (10- 15 min) og herefter være med i en gruppe, der skal arbejde med udfordringen
Er I interesserede i at byde ind med en udfordring/problemstilling, så send jeres bud på mail til sekretariatet senest den 27. marts, så er I med i udvælgelsen blandt alle Innovationsnetværkenes virksomheder.

Send en mail til sekretariatet

Se en beskrivelse af alle innovationsnetværkene

Call for proposals: Accelerating Nordic competitive concepts for a sustainable built environment 
Nordic Innovation and national cooperation partners have launched a joint Nordic funding programme for innovation, R&D and demonstration projects within sustainable retrofitting of the existing building stock.

The call composes the Module 3 of Nordic Built, with the overall objective to accelerate Nordic competitive concepts for a sustainable built environment.
 
Projects submitted by public and private businesses and research institutions, including universities, which are based and operate in one or more of the Nordic countries, can obtain funding.

Sekretariatet holder påskeferie i uge 14
Charlotte og Christine holder påskeferie i uge 13 og 14, men Vibeke er på pinden i uge 13.

Vi håber I alle får en dejlig påskeferie!

De bedste hilsner
Charlotte, Vibeke og Christine

InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2013 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp