Copy
InnoBYG Nyhedsmail nr. 13, den 1. december 2011
Innovationsnetværket for energieffektivit og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail

Så tager vi hul på årets sidste måned, og kan så småt begynde at gøre status over 2011, som blev året, hvor vi fik lejlighed til at møde rigtig mange af jer, både på vores forårskonference, efterårskonference og gå-hjem møder, og forhåbentlig kommer vi til at hilse på mange flere af jer i 2012.

Vores efterårskonference er vel overstået, og hvis du ikke var med, men er nysgerrig og vil vide, hvad oplægsholderne havde fokus på, kan du finde linket til præsentationerne længere nede i nyhedsmailen.

Du kan også læse mere om samarbejdet mellem InnoBYG og Innovationsradar.dk, et initiativ støttet af Realdania.

Hvis du har forslag til aktiviteter i det kommende år – emner til gå-hjem møder, lokationer du gerne vil besøge eller din virksomhed vil lægge hus til et arrangement, hører vi gerne fra dig i InnoBYG sekretariatet. Allerede nu kan du sætte kryds i kalenderen den 18. april 2012, hvor vi holder vores forårskonference under overskriften ”Bæredygtighed”.

Som du måske har bemærket, har vi fået nyt design på vores nyhedsmails. Bl.a. kan du finde en oversigt over kommende arrangementer i højre side. Vi håber, I tager vel imod det.

De bedste hilsner

InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

06.12.2011:

Vejledning om håndtering af fugt i Byggeriet

10.01.2012:
Fra Kvistgaard til Sitecover

26.01.2012:
Dansk Byggeri konference om energirenovering

18.04.2012:
InnoBYG Forårskonference
   


Gik du glip af vores Efterårskonference?
Onsdag den 9. november lagde NCC i Hellerup hus til InnoBYG’s Efterårskonference, hvor over 100 gæster fra alle dele af byggebranchen var samlet for at diskutere energirenovering og de store udfordringer med at reducere energiforbrug og CO2-udslip på sigt.

Se præsentationerne fra konferencen
Læs hele omtalen på Building Supply
Se billeder fra konferencen
 
InnoBYG har fået bevilliget midler til internationalt clustersamarbejde
Forsknings – og Innovationsstyrelsen har bevilliget 80.000 euro til InnoBYG, på baggrund af netværkets ansøgning til Innovation Express Puljen. Det nye projekt har fået navnet Knowledge Beyond Borders - Building Green Connections within the Construction Industry.

Pengene skal bruges til at styrke det internationale samarbejde med andre netværk (clusters), helt præcist 2 østrigske netværk, Wood Cluster Tyrol samt Green Building Cluster of Lower Austria, som også arbejder med bæredygtigt og energieffektivt byggeri, det ene netværk har særligt fokus på træ. Ordningen er målrettet InnoBYGs SMV medlemmer, som vil få mulighed for at blive inddraget i clustersamarbejdet med de østrigske netværk.
Sammenhæng mellem InnoBYG og Innovationsradar.dk
Michael H. Nielsen, formand for InnoBYG og direktør i Dansk Byggeri, Teknologisk Institut og Realdania har planlagt, hvordan de to initiativer: Innovationsradar og InnoBYG Projekthjælp bedst kan samarbejde, så brugerne oplever synergien og fordelen ved, at der er flere indgange til projektsupport. Michael H. Nielsen ser derfor at de to initiativer supplerer hinanden:

"InnoBYG projekthjælp er baseret på samme grundtanke som Innovationsradar.dk, nemlig at fremme innovation i byggeriet gennem målrettet rådgivning om projektudvikling og finansiering af innovationsaktiviteter. Derfor hilser vi den nye hjemmeside velkommen, og vi ser frem til at samarbejde og koordinere om at hjælpe byggeriet med innovation og udvikling” siger Michael H. Nielsen


Læs hele pressemeddelelsen om Innovationsradar.dk
Link til beskrivelse af InnoBYG projekthjælp

Arkitekt Rasmus Brodersen er ny Månedens blogger
Hvis du gik glip af Building Green Messen i oktober, kan du nu følge med i Rasmus Brodersens blog på InnoBYGs hjemmeside. Rasmus har lavet en reportage i 4 dele, som tager udgangspunkt i 3 oplæg om bæredygtighed i byggeriet på Building Green messen. De 4 dele vil blive lagt op som fire blogs i løbet af december måned.

1. blog tager udgangspunkt i oplægget af Lone Møller Sørensen, direktør for Byggeri & Design hos Rambøll, som holdt oplæg om helhedsorienteret bæredygtighed hos Rambøll.

Læs bloggen
Se mere om Rasmus Brodersen
Konference på Christiansborg, januar 2012
Dansk Byggeri holder den 26. januar 2012 en konference på Christiansborg med fokus på, hvordan vi får energirenoveringen af den eksisterende bygningsmasse i Danmark i gang.

På konferencen præsenteres en række nye forslag til, hvordan vi får knækket koden til, at især private boligejere begynder at energirenovere – både i form af energibesparelser og i form af øget produktion af vedvarende energi på matriklen.

Reserver allerede nu den 26. januar 2012 fra kl. 14.00 til 17.30. Program udsendes inden jul og kan allerede nu bestilles på mailadresse hlp@danskbyggeri.dk 
 
Nyt fra Højteknologifonden
Højteknologifonden åbner for nye investeringer i projekter og platforme med frist den 24. januar 2012.

Relevant materiale ligger nu klar på www.hoejteknologifonden.dk. Kontakt sekretariatet for information, materiale og møder på tlf. 33 63 72 80 eller info@hoejteknologifonden.dk

Har du brug for hjælp til en ansøgning, kan du kontakte InnoBYG Projekthjælp. Læs mere her
Er du interesseret i tørt byggeri?
Den Bæredygtige Byggeplads - der er et projekt under InnoBYG - tager nu hul på udvikling af konceptet "tørt byggeri": Vi ønsker at samle interessenter omkring emnet blandt leverandører, udlejere og entreprenører, der har erfaringer brede, som smalle, gode som dårlige på området, der har lyst til dialog og vidensdeling på området.

Målet er at udvikle et koncept, der dels lever op til Bygningsreglementets krav til "sundt byggeri", og dels gør dette på en "bæredygtig" måde også i byggeprocessen, eller sagt på en anden måde, hvordan undgår vi at indbygge "skimmelsvamp", uden at bruge mere energi end højst nødvendigt i byggeprocessen.

De første to arrangementer er fastlagt:
Tirsdag den 6. december 2011 kl.: 15:00 - 16:30
Tirsdag den 10. januar 2012 kl.: 15:00 - 16:30

Læs mere her
Strategisk samarbejde i byggeriet – præsentationer fra gå-hjem mødet
Gik du glip af InnoBYGs gå-hjem møde den 24. november 2011, om strategiske samarbejder i byggeriet, kan du nu downloade præsentationerne fra mødet.

Jonas Møller, specialkonsulent i Dansk Byggeri, og Anders Thomsen, projektchef på Teknologisk Institut, gav deres bud på de udfordringer og muligheder som byggebranchen har, når det gælder strategisk samarbejde. Mødet bød desuden på praktiske eksempler, hvor samarbejdet virker.

Læs mere og hent præsentationerne
(husk du skal bruge dit medlemslogin for at se præsentationerne) 
 
Hold et vågent øje med byggeplan i Tyskland
Når millionbyen Hamborg i de kommende år skal bygge sine skoler om, bliver det et kæmpe arbejde, hvor der også vil være opgaver at hente for danske virksomheder.

Det er derfor en rigtig god idé for danske byggevirksomheder at holde et vågent øje med udviklingen i hansestaden i den kommende tid. I de kommende 3-4 måneder vil en omfangsrig diskussion finde sted mellem alle implicerede parter. Denne diskussion vil ligge til grund for de senere udliciteringer.

Se udkastet for skoleudviklingsplanen (tysk)
Læs mere om byggeprojektet i Hamborg 
 
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri
Gregersensvej 3, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2011 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp