Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 1, den 31. januar 2017
Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri
Kære læser

Vi håber I alle har fået en god start på 2017! Det har vi og vi er i fuld gang med at arrangere spændende aktiviteter for jer - læs mere i denne mail.

Vi ser frem til konferencen om 3D print i byggeriet den 28. februar. Vi har åbnet for tilmeldingerne og de strømmer ind, så vent ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du vil med.Se program og info længere nede i mailen.

I slutningen af marts er vi spændte på Building Green messen, som for første gang er i Aarhus. Vi er selvfølgelig med og håber at møde rigtig mange af jer til vores forskellige aktiviteter. Vi har bl.a. arrangeret en studietur rundt i Aarhus og så holder vi to faglige aktiviteter på messen, læs mere i denne mail. 

Endelig kan du i denne mail læse nyt fra branchen samt finde projektresultater fra to InnoBYG spireprojekter. Projektet om LCA har udarbejdet en branchevejledning, mens projektet om naturlig dreven radonsikring bl.a. har udarbejdet en slutrapport. 

Rigtig god læselyst!

De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

8. feb 2017:
Få rabat til Sustania Living

28. feb 2017:
3D print i byggeriet

28. feb 2017:
Morgendebat, Christiansborg

2. marts 2017:
Temamøde om elev8 living

7.- 9. marts 2017:
Ecobuild i London 

29.- 30. marts 2017:
Building Green, Aarhus 2016

Velkommen til de nye InnoBYG medlemmer!
Vi byder velkommen til følgende medlemmer:
  • BYG-ERFA 
  • Fårup Betonindustri A/S
InnoBYG optager nye medlemmer, som har interesse inden for netværkets område og som er interesserede i at være en del af netværket, er det dig? Så bliv medlem her - det er gratis! 
3D print i byggeriet - tilmeld dig nu!
Den 28. februar er InnoBYG med til at arrangere en konference med fokus på 3D print i byggeriet. 

Disruption er et af de helt store buzzwords for tiden. Innovative teknologier ser dagens lys og nyskabende virksomheder, der anvender de nye teknologier på en smart måde, ”forstyrrer” (disrupter) kendte brancher og vender op og ned på konkurrence-forholdene ved at skabe helt nye forretningsmuligheder.  

På denne konference sætter vi den nye 3D print teknologi under luppen og ser nærmere på de muligheder, der allerede nu er til stede - hvad kan vi, hvad kan de i udlandet og hvordan kan fremtidens byggeri blive disruptet af den nye teknologi? Der bliver rig mulighed til at lære af udlandet, da konferencen byder på oplæg fra fem af de førende udenlandske eksperter.

Konferencen støttes af Grøn Omstillingsfond, så det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Konferencen arrangeres af Partnerskabet for 3D Printet Byggeri i samarbejde med InnoBYG og Teknologisk Institut, hvor konferencen afholdes. 

Konferencier og ordstyrer på dagen er arkitekt, designer og TV-vært Emil Thorup. 

Læs mere og tilmeld dig her

Læs programmet her 

Spirenyt: Projektresultater om LCA og Radonsikring.
Spireprojektet om branchevejledning til LCA, har udarbejdet en fælles branchevejledning som byggebranchen kan henvise til, når man ønsker at foretage livscyklus vurderinger (LCA) i forbindelse med renoveringsprojekter.

Læs branchevejledningen her

Der er derudover en slutrapport fra spireprojektet om naturlig dreven radonsikring året rundt, som har undersøgt effektivitet af radonsug med naturligt aftræk set i forhold til variationen. Projektet har fået omtale i flere medier.

Læs slutrapporten her
Building Green i Aarhus - Program ude nu!
I 2017 afholdes Building Green for første gang i Aarhus. Messen finder sted d. 29.-30. marts 2017, på Centralværkstedet i Aarhus.

Building Green, Aarhus har, ligesom messen i København, fokus på bæredygtige løsninger til byggeriet. Der vil naturligvis fortsat indgå et omfattende og aktuelt konferenceprogram som i Aarhus indeholder keynotes fra ind- og udland samt mange større debatter og cases.

InnoBYG arrangerer to spændende debatter på messen: 

Genbrug er genialt - men kan det gå galt? (29. marts kl. 9.45-10.30)
Vi ser nærmere på dilemmaer og udfordringer, når InnoBYG i samarbejde med VIA University College, inviterer til debat. Læs mere om debatten her 

Historiske byggematerialer – er de fortid eller moderne bæredygtige løsninger? (30. marts kl. 13.00-13.45)
I samarbejde med VIA University College inviterer InnoBYG til oplæg om emnet ved Birgitte Tanderup Eybye. Hun er nylig Ph.d. stipendiat fra Arkitektskolen i Aarhus. Hun vil fortælle om nogle af aspekterne fra hendes forskning og vil facilitere en debat om, hvad vi kan lære fra tidligere tiders byggetraditioner i det moderne bæredygtige byggeri. Læs mere om debatten her 

Tilmeld dig allerede nu! Det er gratis deltage på Building Green, Aarhus. 

Tilmeld dig her.

Se programmet her 

Netværksmuligheden “Green Connections” følger også med til Aarhus!
Hvis du ikke allerede kender Building Green Connections, er det kort fortalt speeddating, hvor man forud for messen opretter en profil og arrangerer møder à 20 minutter med de andre deltagere.

Man vælger selv, om man vil sige ja til en invitation til et møde, og man kan også selv invitere dem, man gerne vil tale med. Det er gratis at deltage.

Opret din profil allerede nu - du kan se profilerne der allerede er oprettet via nedenstående link. Mødebookingen er desuden i gang, så sørg for at booke dem du gerne vil møde nu - inden de er optagede.

Læs mere og tilmeld dig her 
Kom på studietur om bæredygtigt boligbyggeri i Aarhus
Den 30. marts 2017 kan du, i forbindelse med afholdelsen af Building Green i Aarhus, komme med på en inspirerende studietur til bæredygtige boliger i Aarhus. 

Studieturen, som foregår med bus, sætter fokus på udvalgte boligbyggerier, som har taget bæredygtighedens tre parametre seriøst, bl.a. via miljømæssig optimering ved præfabrikation, fokus på tæthed, isolering og C2C tænkning vedr. materialevalg. Ved prioritering af social bæredygtighed, inklusion og med en anlægsøkonomi indenfor det almene rammebeløb. 

Studieturen tager udgangspunkt i en holistisk tilgang til arkitekturen og stiller skarpt på sammenhængen mellem den arkitektoniske kvalitet og valget af bæredygtige løsninger. 

Det er gratis at deltage på studieturen, som foregår i tidsrummet fra kl. 8:30 - 11:15 men der er begrænsede antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle princippet. 

Læs programmet og tilmeld dig her 

Blog: Vellykket netværksaktivitet!
I det internationale udviklingsprojekt Eco Construct, blev der afholdt en vellykket netværksevent, som Teknologisk Institut lagde hus og laboratorier til, i slutningen af 2016.

Netværkseventet bestod af en workshop om fibre fra fornybare ressourcer, som et led i aktiviteterne for det nordiske netværk FiberTies En række førende eksperter var inviterede og gjorde deltagerne klogere på emner inden for biobaserede fibre til kompositter og fremstilling af pulp.

Læs mere om aktiviteten på bloggen her 

Kronik: Brug robotter til det tunge og slidsomme i byggeriet!
"Hvis vi automatiserede de tunge løft og de mest ensformige opgaver, ville mange problemer være løst. Håndværkere kan bygge bedre og hurtigere og sundere med robothjælp!"

Uddraget er fra kronikken skrevet af Tom Togsverd, formand for RoboCluster og Michael H. Nielsen, formand for InnoBYG.

Læs hele kronikken her
Temamøde om Elev8 living - tilmelding åben! 
Temaet for workshoppen 2. marts 2017, er at diskutere, hvordan vi skaber byer med prisbillige og bæredygtige boliger til lavindkomstgrupper i befolkningen i fx Jakarta, Cambodia og Laos. Hvilke danske teknologier er relevante, og hvad er succes-kriteriet for at benytte disse teknologier? Hvordan kan vi sammensætte et koncept for disse boliger, og hvad er næste skridt? 

Temamødet er arrangeret som opfølgning på Vand i Byers tur til Singapore, hvor virksomheden Green Place Assets har kontaktet os for med henblik på, at vi skal udarbejde et koncept for de prisbillige og bæredygtige boliger. Temamødet holdes i samarbejde med InnoBYG.

Se program og tilmelding her 

Ny publikation: Innovation fra byggeriets praksis
Publikationen ”Visioner i praksis” sætter fokus på den nytænkning, der finder sted blandt byggeriets praktikere – arkitekter, ingeniører, håndværkere og entreprenører – i forhold til at skabe en bedre renoveringspraksis.

”Visioner i praksis” giver 11 konkrete eksempler på innovation fra byggeriets praktiske hverdag fortalt af praktikere til praktikere – men også alle andre med en interesse for byggeriets udvikling. Målet er derfor også at inspirere andre, der går rundt med visioner for en bedre renoveringspraksis. Og som ønsker at flytte byggeriet i nye retninger gennem praksis, hvad enten det er inden for nye materialer, nye digitale værktøjer eller nye bæredygtige byggeprocesser.
 
”Visioner i praksis” er udarbejdet af Bygherreforeningen og Smith Innovation med støtte fra GI.
 
Publikationen er gratis og kan downloades her og bestilles her 
Huse skal bygges af affald!
Et partnerskab mellem virksomhederne RGS90, Søndergaard Nedrivning og DJ Miljø- og Geoteknik har med deres innovative forretningsmodel vundet et udbud, der skal sikre en bedre genanvendelse af nedrevne byggematerialer.

I stedet for at genanvende byggematerialer og affald i støjvolde og som underlag til veje, vil man nu bruge materialerne til nybyggeri.

Med i projektet er de tre bygherrer Kolding Kommune, Faxe Kommune og Amager Ressourcecenter, der står overfor fremtidige nedrivninger. Med deres deltagelse i projektet vil de sikre en bedre genanvendelse af byggematerialerne.

Læs mere her
Morgendebat om bygningers rolle i den grønne omstilling
Dansk Folkeparti og Dansk Byggeri inviterer til morgendebat om bygningers rolle i den grønne omstilling på Christiansborg den 28. februar 2017.

Til debatten lanceres også Dansk Byggeris Energianalyse 2017 og du vil kunne høre mere om en række centrale eksperter og politikeres holdninger til bygningers rolle i den grønne omstilling.

Se programmet og tilmeld dig her 

InnoBYG sekretariatet mangler hænder
Til opgaver i bl.a. InnoBYG, søger vi lige nu en fuldtidsansat samt en studentermedhjælper. Er det dig eller en i dit netværk?

Interesserer du dig for bæredygtigt byggeri?
Kunne du tænke dig at arbejde med virksomheder i byggebranchen, netværke, og skabe gode oplevelser, dele viden, få virksomheder til at møde andre virksomheder og lave arrangementer? Så kunne vi godt tænke os at høre fra dig til en stilling med ansættelse på Teknologisk Institut, hvor en stor del af din tid vil være opgaver i InnoBYG sekretariatet.

Stillingen er en fuldtidsstilling med opgaver i InnoBYG sekretariatet og på Teknologisk Institut i Sektion for Bæredygtigt Byggeri. Det er en forudsætning, at du har styr på projektledelse.
Læs mere her

Er du vores nye studentermedhjælper?
Byggeridivision på Teknologisk Institut søger lige nu en kommunikationsstuderende, som har brede kompetencer og lyst til at arbejde i sekretariatet for vores Innovationsnetværk, InnoBYG, samt i samfundspartnerskabsprojektet REBUS, 10-15 timer om ugen efter behov. Du skal kunne arbejde selvstændigt og have evnerne og lysten til at arbejde med forskellige typer af opgaver inden for kommunikation og administration.
Læs mere her
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2017 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp