Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 4, den 30. april 2014
Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail
 
Vores store forårskonference om indeklima nærmer sig. I sekretariatet er vi begyndt at tælle ned til den 15. maj med daglige tweets om, hvad du kan forvente at opleve. Vi pipper fra @innoBYG. Nedenfor kan du desuden læse mere om, hvad du får med hjem af viden ved at deltage. Vi håber at se rigtig mange af jer til en dag i indeklimaets tegn.

Derudover har vi glædet os til at præsentere jer for vores nye netværksleder. Kasper Lynge Jensen, sektionsleder i Bæredygtigt Byggeri på Teknologisk Institut i Aarhus, vil fremover være netværksleder i InnoBYG. Du kan læse en præsentation af Kasper i denne nyhedsmail.

Længere nede kan du læse om InnoBYGs Horizon 2020-indsats, blogindlæg fra udviklingsprojekterne om udvikling af installationspakke og branchevejledning for energiberegninger. Og så får du endnu en chance for at nå med til workshop om projekt-, produkt- og servicedomæner i byggeriet, da de to planlagte arrangementer er udskudt til slut- maj. Du finder henvisninger til sidstnævnte arrangementer under kalenderen til højre.
 
Sidst men ikke mindst afslører vi, hvem der er Månedens Medlem i maj.
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

15. maj 2014:
InnoBYG forårskonference

26. maj 2014:
Workshop i bæredygtige forretningsmodeller TAA 

27. maj 2014:
Workshop i bæredygtige forretningsmodeller AAR 
 

InnoBYG har fået ny netværksleder
Kasper Lynge Jensen er ny netværksleder i InnoBYG. Kasper er ansat som sektionsleder på Teknologisk Institut i Aarhus, i Center for Bæredygtigt Byggeri, hvor han har været siden 1. januar 2014. Kasper har tidligere været ansat i Alectia, hvor han har arbejdet med indeklima og bæredygtighed. Han er civilingeniør og har desuden skrevet ph.d. vedrørende indeklimaets påvirkning af kontoransattes produktivitet og beregning af de heraf økonomiske konsekvenser. Kasper er også involveret som vejleder og underviser på Aarhus Universitet.

Kaspers passion er det byggede miljø, og han arbejder for, at bygninger skal være både arkitektonisk smukke, bæredygtige og at indeklimaet samtidig er optimalt, så bygningerne også er behagelige at opholde sig i. 

Du kan møde Kasper på vores forårskonference den 15. maj i Industriens Hus. Du kan også følge Kasper på hans blog: www.detgodeindeklima.dk og på twitter @KasperLynge
Indeklimaeksperter samles den 15. maj i DI. Skal du med?
Indeklimaet er noget af det mest komplekse ved et byggeri, fordi der er mange faktorer at tage hensyn til. Et godt indeklima er dog helt afgørende for værdien af opholdet i den færdige bygning. Det ved DTU professor Geo Clausen, som gennem mange år har beskæftiget sig med indeklimaets effekt på menneskers komfort, sundhed og præstationer. Den 15. maj indleder han InnoBYGs forårskonference med et oplæg om, hvad det gode indeklima er.

Lige så godt som dagen begynder lige så spændende bliver den afsluttet. Hjerneforsker Peter Lund Madsen er sidste hovedtaler og fortæller om hjernens egentlige arbejdsopgaver, og hvorfor et godt indeklima er afgørende for en optimal hjernefunktion. 

Hele arrangementet, inkl. forplejning på dagen, koster 400 kr. ekskl. moms.

Du kan se programmet og tilmelde dig konferencen på InnoBYGs hjemmeside. Her kan du også se en deltagerliste over, hvilke virksomheder og organisationer, der er er repræsenteret på dagen. Den opdateres løbende.
InnoBYG og Horizon 2020 
Går din virksomhed med en idé til en ansøgning, eller har I lyst til at være med i et udviklingsprojekt, som kan bringe jeres virksomhed med i front inden for nedestående områder, så hører vi gerne fra jer i InnoBYG sekretariatet.

Som InnoBYG medlem kan du få specifik hjælp til at deltage i projekter, som falder inden for vores overordnede fokusområde, bæredygtighed i byggeriet.

Læs mere og se nogle af de relevante calls for InnoBYG medlemmer 
Udviklingsprojekt om installationspakker nærmer sig afslutningen
"Visionen er, at man ud fra forskellige design- og dimensioneringsværktøjer kan sammensætte en installationspakke, hvor komponenterne spiller sammen, så pris og energiforbrug minimeres og den forventede komfort og totaløkonomi opnås i praksis."

De sidste analyser af data er i gang og en rapport med resultater fra projektet vil være tilgængelig på InnoBYGs hjemmeside i slutningen af juni 2014.

Læs seneste blogindlæg med præsentationer fra de afholdte workshops.
Månedens Medlem: KEA
Maj måneds medlem er uddannelsesinstitutionen Københavns Erhvervsakademi, i daglig tale kendt som KEA
KEA uddanner bygningskonstruktører, installatører, energiteknologoer, byggekoordinatorer samt en lang række andre uddannelser indenfor andre brancher. KEA har eksisteret i 5 år og har ca. 5.000 fuldtidsstuderende, ca. 3.500 deltidsstuderende og ca. 500 medarbejdere.

Vi har bedt KEA om at tage stilling til et valgfrit emne, læs hvilket emne det blev og bliv klogere på KEA på InnoBYGs hjemmeside.

Vil I også være Månedens Medlem? Læs mere her
Innovationsfondens opslag om INNO+
Innovationsfonden annoncerede i april det længe ventede udbud om samfundspartnerskaber inden for 5 INNO+ udfordringer, hvor Innovatorium til bygningsrenovering i verdensklasse er det ene af dem. InnoBYG er i gang med at gennemlæse udbuddet.

Læs opslaget
 
Nyt fra Branchevejledning for energiberegninger
En branchevejledning for beregning af energiforbrug er et ønske fra byggebranchen, da energibesparelser og lavt energiforbrug i bygninger har været højt på den politiske agenda. Samtidig har troværdigheden af energiberegninger været et ”problembarn” for hele branchen.

I projektet Bæredygtig energirenovering arbejder de i øjeblikket på videreudvikling af første udkast af en branchevejledning for energiberegninger. Projektets følgegruppe var inviteret til et sparringmøde i marts i år, og deres reaktioner er ved at blive bearbejdet og inkorporeret i ny og forbedret udgave af branchevejledningen. Vejledningen vil være tilgængelig via InnoBYGs hjemmeside, når den ligger klar. 

Læs seneste blogindlæg fra delprojektet branchevejledning for energiberegninger.
 

InnoBYG udforsker muligheder for samarbejde ved EU konference i Palermo
Den sicilienske by Palermo var den 27. - 28. marts samlingspunkt for konferencen "Europe 2020 Strategy for Growth", og InnoBYG var med. Konferencen var arrangeret af den regionale sicilianske regering og EU Kommissionen med det formål at sætte fokus på forretnings- og samarbejdsmuligheder i og omkring Sicilien for europæiske virksomheder.

For InnoBYGs Horizon 2020-koordinator Maggie Xiao Yan Jiang Lund var resultatet nogle gode kontakter til primært italienske, men også andre europæiske klyngeorganisationer, institutter og SMVer, som på sigt kan føre til spændende samarbejdsprojekter.

Læs hele blogindlægget på Sekretariatets blog

ZEB inviterer til konference om energineutralt byggeri
Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (ZEB) afsluttes i år, og i den forbindelse afholder det en afsluttende konference den 26. maj 2014 fra kl. 9.00-17.00 på Aalborg Universitet.

Temaer for dagen er blandt andre den fremtidige rolle for energineutralt byggeri, dets design principper og tekniske løsninger. Det er gratis at deltage.

Se konferenceprogrammet og læs mere

Tilmeld dig.
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2014 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp