Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 7, den 30. juli 2015
Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri

Kære læser

Selvom mange af jer sikkert stadig har ferie, kan I se frem til mange spændende aktiviteter i sensommeren og i efteråret.

I efteråret ser InnoBYG frem til igen i år at være samarbejdspartner på årets bæredygtighedsmesse, Building Green, og du kan tilmelde dig allerede nu! Sidste år lagde knap 5000 deltagere fordelt på mere end 40 forskellige nationaliteter vejen forbi, og der blev booket 188 møder til det populære faglige matchmaking-koncept Building Green Connections.

Desuden er vi i fuld gang med at planlægge nogle interessante faglige arrangementer på messen. Husk at vi igen i år uddeler prisen Det Bæredygtige Element, læs mere i denne mail.

I denne mail kan du også læse mere om konceptet bag Månedens Medlem. Hver måned sætter vi fokus på en organisation eller en virksomhed på tværs af branchen. Du kan læse mere om, hvordan I bliver Månedens Medlem i denne nyhedsmail. 

Vi ser også nærmere på medfinansiering samt en spændende studietur til Østrig. 

Nyd resten af sommeren og god læselyst!
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 
 


KALENDER

20.-21. august 2015:
7PHN Sustainable Cities and Buildings

15. september 2015:
Frist for indstilling til Det Bæredygtige Element

28. september 2015:
Frist for ansøgning til spireprojekt

28. og 29. oktober 2015:
Building Green, Building Green Connections

Månedens Medlem holder sommerferie!
Siden vi startede Månedens Medlem op, har vi lært mange organisationer og virksomheder bedre at kende. Det har været medlemmer på tværs af branchen, men de havde alle en tilknytning til det bæredygtige byggeri til fælles.

Målet med Månedens Medlem er at give et indblik i de arbejds- og interesseområder, som netværkets medlemmer spænder over, og forhåbentlig kan det inspirere og føre til sparring og nye samarbejdsprojekter.  

Medlemmerne har eksempelvis været rådgivende virksomheder, boligselskaber, advokater, håndværkere og uddannelsesinstitutioner.

Se alle Månedens Medlemmer her   

Månedens Medlem er tilbage igen til september, hvor vi skal lære en tegnestue bedre at kende, find ud af hvem i den næste nyhedsmail.

Vil din virksomhed eller organisation også være Månedens Medlem? Det er gratis at være med, og vi har ledige pladser fra oktober og frem, læs mere om hvordan I bliver det her
Invitation til "Trækonstruktioner og Bæredygtig Arkitektur" i Vorarlberg, Østrig.  
I samarbejde med den østrigske ambassade har InnoBYGs medlemmer mulighed for at deltage i en studietur omhandlende ”Trækonstruktioner og Bæredygtig Arkitektur” i delstaten Vorarlberg i Østrig den 20.-22. oktober 2015.
 
Hvorfor: Østrig, og især Vorarlberg, kan se tilbage på mange års erfaring med byggeprojekter med træ og energieffektive byggeteknikker. En intensiv forskningsindsats og et godt samarbejde mellem industrien, arkitekter og håndværkere har gjort Vorarlberg berømt for sin teknologiske know-how inden for området.
 
InnoBYG medlemmer kan få hotellet og bustransport betalt af den østrigske ambassade under studieturen (20.-22. oktober, to overnatninger). Du skal kun betale for fly tur-retur. Da der er et begrænset antal pladser for betalte hotelophold, vil tilmeldinger modtages efter først-til-mølle princippet.
 
Hvornår: 20.-22. oktober 2015
Hvor: Vorarlberg i Østrig
Dine fordele: Unikt indblik i nye tiltag, ideer og trends inden for byggeri, bæredygtig arkitektur og trækonstruktioner samt mulighed for at finde nye samarbejdspartnere og udvidelse af dit netværk

Se programmet her
 
Ønsker du at opholde dig i længere tid i Østrig, kan vi hjælpe dig med forslag til yderligere virksomhedsbesøg.
  
Hvis du er interesseret i at deltage, er du velkommen til at kontakte InnoBYG International Activities, Maggie Lund på mxl@dti.dk eller på telefon: 7220 1735
Indstilling til Det Bæredygtige Element 2015 er åben!
Siden indstillingen til Det Bæredygtige Element 2015 åbnede, har vi allerede modtaget de første bud på, hvem der fortjener prisen, som overrækkes på Building Green, der afholdes den 28. og 29. oktober i Forum.

Prisen gives til nogen - eller noget - som har gjort en forskel, det kan eksempelvis være en person, en renovering, et nybyggeri, et firma, et produkt, en artikel, en afhandling, et magasin, en blog eller andet, som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse.

I har stadig mulighed for at nominere det element, I mener fortjener prisen. 

Klik her eller på knappen "DBE 2015" på InnoBYGs forside.

Der er åben for indstilling indtil 15. september 2015 kl 12.

Læs mere om sidste års vinder, Gamle Mursten, her
Sæt gang i jeres innovationsproces med et spireprojekt
Overskriften for spireprojekterne er "bæredygtigt byggeri", og som InnoBYG medlem er det muligt at søge 50.000-500.000 kr. til rådgivning og teknologisk bistand hos netværkets videnspartnere.

Som virksomhed får du desuden mulighed for at trække på sekretariatets hjælp i forhold til at finde relevante samarbejdspartnere, afdækning af videre støttemuligheder, internationalt netværk mv.

Der er afsat 1,2 million kr. til støtte fra 2015-2016 og frist for ansøgning er den 28. september 2015 kl. 14.

Læs mere her 
InnoBYG medfinansiering for 1. halvår 2015
Det er blevet tid til at indhente medfinansiering for 1. halvår 2015, og vi har derfor brug for din hjælp som medlem af InnoBYG.  

Konceptet med medfinansiering er medlemmernes måde at betale til netværket på. Der er meget arbejde i at drive et netværk som InnoBYG, både for Styregruppen, projektlederne og for sekretariatet. Forsknings- og Innovationsstyrelsen vil gerne bevillige penge til at drive et sådan netværk, men de vil også gerne have, at der er interesse fra erhvervslivet og de relevante organisationer, før de bevilliger penge til et netværk.

Man medfinansierer, hvis man som medlem bruger tid på at deltage i aktiviteter arrangeret af InnoBYG, bruger tid på matchmaking, videnspredning og B2B inkl. forberedelse samt deltagelse i arrangementer, projekter, Projekthjælp mv. Virksomheder, organisationer og offentlige institutioner kan medfinansiere. Privatpersoner og studerende kan ikke medfinansiere.

Så husk at tjekke din mail, når vi sender mere information ud omkring medfinansiering

Du kan også læse mere om medfinansiering her 
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2015 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp