Copy
InnoBYG Nyhedsmail nr. 9, den 26. september 2013
Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail

Building Green nærmer sig, og har du endnu ikke lavet en profil til Building Green Connections, så du kan holde korte forretningsmøder den 9.-10. oktober i Forum, så er det ved at være sidste udkald for den 1. oktober lukkes der for systemet.

Programmet for vores seminar på messen er også på plads. Vi holder seminaret den 9. oktober, fra kl. 13-14.30, sammen med Innovationsnetværket for Miljøteknologi, og der er fokus på genbrug af byggematerialer. Hør oplæg fra Genbyg, Egen Vinding og Datter, Copenhagen Cleantech Cluster og Teknologisk Institut. Læs mere om arrangementet i nyhedsmailen.

Den 21. oktober er der opstartsmøde i delprojektet om at udarbejde en branchestandard til beregning af energiforbrug i udviklingsprojektet om Bæredygtig energirenovering. Alectia lægger hus til, og hvis du er interesseret i at deltage i arbejdet, kan du læse mere om arrangementet og projektet længere nede i mailen. 

Gå heller ikke glip af vores efterårskonference den 23. oktober, som vi holder sammen med Dansk-Tysk Handelskammer. Konferencen holdes i Aarhus og du kan høre oplæg fra en lang række danske og tyske aktører under overskriften ”LCA og energirenovering af bygninger af høj arkitektonisk kvalitet.

Og kig forbi vores stand på Building Green messen – det er #36 lige ved siden af Building Green Connections.
 
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

9.-10.10 2013:
Building Green

9.-10.10 2013:
Building Green Connections

9.10 2013:
Building Green InnoMT og InnoBYG seminar

21.10. 2013:
Opstartsmøde om branchestandard

23.10. 2013:
Efterårskonference 2013
 


Efterårskonference i Aarhus
LCA og energirenovering bliver sat på spidsen, når InnoBYG og Dansk-Tysk Handelskammer afholder konference på Arkitektskolen i Aarhus d. 23. oktober 2013. 
 
Hør bl.a. hvordan Aarhus Kommune griber kampen an mod stadig stigende CO2 udledninger, bliv klogere på, hvad der er "need to have" og "nice to have", når det gælder miljøvaredeklarationer og bliv inspireret af succesfulde energirenoveringsprojekter.

Få også C.F. Møllers svar på, hvordan du griber de dilemmaer an, som kan opstå i forbindelse med energirenovering af bygninger med høj arkitektonisk værdi, og bliv præsenteret for tyske producenters nyeste produkter inden for energieffektivt og bæredygtigt byggeri. 
 
Konferencen byder på oplæg fra både danske og tyske aktører samt en paneldebat bestående af spændende profiler fra branchen, hvor du som deltager får mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten. Fokus vil især være på, hvordan man kan integrere bæredygtige løsninger i byudvikling og tænke bæredygtigt design ind i moderniseringsprojekter.

Der vil være rig mulighed for networking både i pauserne og til konferencens netværkscafé. 
 
Vær opmærksom på, at konferencen holdes på engelsk.
 

Building Green Connections – Sidste udkald for at oprette profil!
Den 1. oktober lukker vi for tilmeldinger til Building Green Connections – så hvis du endnu ikke er oprettet og har booket møder – så er det nu, du skal gøre det!
 
Det er gratis at deltage og den perfekte måde at møde nye potentielle samarbejdspartnere på. Møderne varer 20 minutter, og du bestemmer selv, hvem du vil mødes med. 
 
Der er lige nu 78 profiler deriblandt C.F. Møller, Lejerbo, Papirisolering Danmark ApS, Icopal Danmark A/S, Ecobeton Danmark, Miljømærkning Danmark, Ovenlyskompagniet, Kuben Management, Gaia Solar A/S samt flere interessante udenlandske profiler fra både Sverige, Tyskland og Holland. Du kan også møde videninstitutioner fx DTU, Teknologisk Institut samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut.
 
 
Bliv klogere på genbrug af byggematerialer
Den 9. oktober 2013, kl. 13.00- 14.30,til Building Green i Forum, kan du komme med seminar om genbrug af byggematerialer, når vi, sammen med Innovationsnetværket for Miljøteknologi, giver deltagerne svar på nogle af de spørgsmål, der dukker op, når man arbejder med genbrugsmaterialer i byggeriet i indkøb såvel som på byggepladsen.
 
På seminaret kan du møde indkøbschef og medejer, Tom Jørgensen fra tømmerhandelen Genbyg, som arbejder for at udbrede især brugte og nye miljøvenlige byggematerialer.

Fra Egen Vinding og Datter kommer medstifter Lars Koefoed Jørgensen, der bl.a. fortæller, hvordan virksomheden har arbejdet målrettet med genbrug i byggeriet gennem 33 år og om mulighederne i de konkrete materialer. Der vil blive talt om både økonomi, miljø, samfundets interesser og blive præsenteret erfaringer og viden fra Upcycle House i Nyborg. 
 
Du kan få inspiration til ressourceudnyttelse, forebyggelse og håndtering af fremtidens bygge- og anlægsaffald, når udviklingschef Thomas Alstrup fra Copenhagen Cleantech Cluster præsenterer innovationsplatformens forskningsresultater.  
 
Faglig leder i bygningsundersøgelser og indeklima, Martin Nerum Olsen fra Teknologisk Institut, stiller skarpt på, hvilke miljøskadelige stoffer man skal være opmærksom på, når man bygger i genbrugsmaterialer, PCB og retningslinjer, love og regler i et meget komplekst myndighedsområde omkring de miljøskadelige stoffer.
 
Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejning. 
 
Læs mere og tilmeld
Invitation til opstartsmøde om branchestandard til beregning af energiforbrug
Energibesparelser og lavt energiforbrug i bygninger har været højt på den politiske agenda. Samtidig har troværdigheden af energiberegninger været et "problembarn" for hele branchen.
 
Som en delaktivitet under InnoBYG er der ønske om at udarbejde en branchestandard til beregning af energiforbrug, der består af to primære komponenter:
 
- Et værktøj til forventningsafstemning mellem bygherre og dem der leverer energiberegninger
 
- En beskrivelse af inddata til beregninger, der fører til, at beregninger kommer tættere på det reelle forventede forbrug.
 
Formålet med branchestandarden til beregning af energiforbrug er at få et værktøj til kommunikation, som fastlægger fælles betingelser for energiberegninger. Dermed forventes projektet at få opbakning både fra dem, der har interesse i at der leveres valide beregningsresultater og dem, som faktisk udfører beregningerne.
 
På mødet præsenteres et oplæg til indholdet i branchestandarden for beregning af energiforbrug i større bygninger ved energirenovering.

Mødet holdes den 21. oktober fra kl. 14-16, hos ALECTIA A/S, Teknikerbyen 34, 2830 Virum. Det er gratis at deltage med tilmelding er nødvendig.
 
Månedens blogger: Best principles fra verdens største innovatør
Selvom innovation ofte associeres med nuet og fremtiden vil jeg i denne gæsteblog dele nogle tanker fra verdens mest kendte innovatør, nemlig Thomas Edison. Vi er omgivet af hans opfindelser og over 1000 patenter.

Edison udviklede de første talefilm, forløberen til moderne tatoveringsmaskiner og roterovne til at producere cement. Og det er cement, der bringer os tilbage til USA omkring århundredet til et mindre eventyr som ikke er så kendt. 

 
Edison er fantastisk fordi han så fejl og ”endnu en måde det ikke virker” som vigtig læring og en lidt kortere vej frem mod en løsning. Der er best principles at tage med fra denne anekdote om Edisons systembyggeri i beton, så selvom der er mere fejl end succes i de følgende linjer, inspirerer historier som denne mig altid.

Anne-Mette Manelius, fra Teknologisk Institut er ny månedens blogger.

Læs hele bloggen

Læs mere om Anne-Mette Manelius
Sound Settlements på Arkitekturens Dag
Den 1. oktober inviterer Kunstakademiets Arkitektskole til arrangement om Sound Settlements fra kl. 16-18 på Arkitekturens Dag.
 
Det sociale boligbyggeri adskiller sig fra de omgivende parcelhuskvarterer ved, at beboergrupperne ofte er sammensatte og ofte lever med afsæt i forskellige kulturer. Derudover er der flere nærbutikker, institutioner og skoler end i de omgivende parcelhuskvarterer. De sociale boligbebyggelsers udtryk er ensartede, de er store og præget af industrialiseringen. 
 
Hør lektor Peder Duelund Mortensen fra Kunstakademiets Arkitektskole fortælle om det netop afsluttede forskningsprojekt: ”Sound Settlements”, der belyser det sociale boligbyggeri med udgangspunkt i fire bydele i Øresundsregionen.Tre af områderne, Albertslund Syd i Københavns omegn, Drottninghög i Helsingborg og Lindägen i Malmø er midt i en omfattende fornyelsesproces, hvor målet er at gøre dem mere miljømæssigt, økonomisk og socialt holdbare. Det fjerde område, Brunnshög i Lund, er en ny bydel under planlægning.

Det er gratis at deltage. 
 
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2013 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp