Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 3, den 31. marts 2015
Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri
 
Kære læser

Torsdag den 12. marts afholdte InnoBYG forårskonference, hvor vi satte fokus på de bæredygtige initiativer i den byggepolitiske strategi. Det var en skøn forårsdag med mange gode diskussioner og indlæg, samt en flok aktive og engagerede deltagere, som stillede gode spørgsmål. Gik du glip af konferencen, kan du i denne mail se billeder, præsentationer og Storify fra dagen.

I denne mail kan du også læse om, hvordan det går med nogle af de opstartede projekter - følg projekternes blogs, når de løbende skriver nyt om projektet, fremskridt og kommende aktiviteter. Et af projekterne har allerede arrangeret en temadag, så sæt kryds i kalenderen 20. maj! 

Forberedelserne til konferencen i samarbejde med Dansk-Tysk Handelskammer er også godt igang, og vi har nu udarbejdet et spændende program, læs mere og tilmeld dig i denne mail. 

I denne mail kan du også lære Månedens Medlem bedre at kende, og så er der nyt fra InnoBYGs tur til Porto i anledningen af det nye europæiske klyngenetværk, samt højdepunkter fra InnoBYGs tur til Ecobuild og Resource i London.   

God læselyst!

De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

27. og 28. april 2015:
Nordisk konference

5. maj 2015:
Konference med Dansk-Tysk Handelskammer

20. maj 2015:
Temadag: Bygninger med bærende bygningsdele af træ 

26. maj 2015:
Konference om genanvendelse og cirkulær ressourceøkonomi i byggeriet

 

Månedens Medlem i april: Nueva
Nueva arbejder med at sætte fokus på de sociale og menneskelige dimensioner af bæredygtighed i byer, lokalsamfund og boliger – fra både et strategisk og forandringsorienteret perspektiv til betydningen af den enkeltes adfærd, som bl.a. er afgørende at tænke med for at opnå ønsket energireduktion.

Målet med Månedens Medlem er at give et indblik i de arbejds- og interesseområder, som netværkets medlemmer spænder over, og forhåbentlig kan det inspirere og føre til sparring og nye samarbejdsprojekter. 

Vil din virksomhed eller organisation også være Månedens Medlem? Vi har ledige pladser fra juni og frem, læs mere om hvordan I bliver det her 

Læs mere om Nueva her
Gik du glip af vores forårskonference?
Hvis du ikke var med til InnoBYGs forårskonference, 12. marts, kan du se præsentationerne fra oplægsholderne, en storify om tweets fra dagen samt billeder, via følgende links.

Præsentationer
(husk du skal bruge dit medlemslogin for at se dem)

Storify

Billeder
Med InnoBYG på Ecobuild og Resource
I marts 2015 var InnoBYG på messe i London. Ecobuild og Resource er to store events - Ecobuild er den største europæiske event dedikeret til det bæredygtige byggeri. Konferencen har mere end 10 år på bagen og mere end 40.000 årlige besøgende. Resource er et nyt side-kick og stadig mere græsrodsagtigt, men værd at besøge. Her er der fokus på cirkulær økonomi.

På messen oplevede InnoBYG biomaterialer, EU-projekter, gammel maling på nye spande, Brio-togbaner, usynlige solceller og meget mere. 

Læs hvad InnoBYG ellers oplevede på messen i år

- og hvorfor du skal med i 2016.
Projektopstart: spire- og lange projekter – følg deres blogs! 

Spireprojekt: Fortættet byggeri med lette materialer 
Spireprojektet er klar til deres første åbne temadag 20. maj 2015 under overskriften: Bygninger med bærende bygningsdele af træ: Arkitektur, byggesystemer og brandteknik.

Læs mere på projektets blog 

Læs projektbeskrivelse 


Spireprojekt: Det bæredygtige potentiale ved NVVK 
I spireprojektet analyseres det bæredygtige potentiale i forbindelse med det kombinerede varmepumpe, ventilations og kølekoncept NVVK. På nuværende tidpunkt har projektet identificeret to bygningscases.

Læs mere på projektets blog

Læs projektbeskrivelsen 


Langt projekt: Anvendelse og håndtering af ressourcer og affald 
InnoBYGs lange projekt forløber over 2 år. I dette projekt arbejdes der med afvikling af delmål, hvilket består af at afholde et arbejdsgruppemøde vedrørende udvikling af et materiale-/produktatlas, samt at afholde en workshop omkring nye designkoncepter.

Læs mere på projektets blog. 

Læs projektbeskrivelsen 
Nordisk konference - Nordic Built Cities Arena
Første del af den nordiske konference 27. og 28. april, omhandler Nordic Built Cities Arena.

Her kan du møde dine nordiske kolleger og lytte til inspirerende talere fra hele Norden, som deler deres erfaringer om, hvordan vi kan skabe attraktive, smarte og bæredygtige byer. Derudover får du mulighed for at give dit input til det nye Nordic Built Cities-program, hvor målet er at fremme, visualisere og eksportere nordiske innovative løsninger for bæredygtig byudvikling.
 
Konferencen er arrangeret af Nordic Innovation i samarbejde med det danske Ministerium for By, Bolig og Landdistrikter.
 
Nordic Built Cities Arena afholdes den 27. april i DR’s koncerthus

Det er gratis at deltage.

Læs mere om Nordic Built Cities Program 

Læs programmet

Tilmeld dig her 
Nordisk konference om bæredygtigt byggeri med InnoBYG rabat!
Anden del af den nordiske konference er arrangeret af Green Building Council Denmark, den 28. april 2015. Denne konference afholdes hvert andet år i samarbejde med Green Building Councils fra Sverige, Finland, Norge og Island.

Programmet byder på såvel internationale som danske oplægsholdere, der giver deres bud på, hvilken retning bæredygtighed i byggeriet udvikler sig i fremtiden.

Blandt gæstetalerne er bl.a. den norske arkitekt og partner hos Snøhetta, Kjetil T. Thorsen. Grundlægger af det Berlin-baserede arkitektfirma haas cook zemmrich STUDIO2050, Martin Haas, og fra USA optræder Ted van der Linden fra firmaet DPR. Eftermiddagen vil byde på paneldebatter, som sætter fokus på udvalgte centrale temaer.

Konferencen afholdes den 28. april i DR´s koncerthus.

Læs programmet

Læs mere om konferencen og tilmeld dig

Skriv "InnoBYG medlem" i kommentarfeltet og få 10% rabat! 
Dansk-tysk bæredygtighedskonference med fokus på innovative byggematerialer og bionik.
5. maj 2015 inviterer Dansk-Tysk Handelskammer i samarbejde med InnoBYG, byggeriets professionelle til en konference med fokus på innovative byggematerialer og bionik. Vi stiller også skarpt på bæredygtighed i Tyskland og Danmark.

Du får mulighed for at netværke, sparre med og blive inspireret af brancheeksperter, dygtige producenter og arkitekter fra Tyskland og Danmark.

Hør oplæg fra Werner Sobek Group, Mikkelsen Group, Bionikzentrum, DTU, Green Building Council, Energiewaechter GmbH, samt tyske producenter af innovative byggematerialer.

Læs mere om konferencen, program og tilmelding
Konference om genanvendelse og cirkulær ressourceøkonomi i byggeriet
26. maj 2015 er Teknologisk Institut vært for en konference om cirkulær ressourceøkonomi i byggeriet. Her bliver du klogere på regeringens ressourcestrategi og de seneste statusrapporter på området. Mød ledende repræsentanter for byggeriets parter, der debatterer dilemmaer og potentialer. Du kan også høre økonomiprofessoren fortælle om teorierne bag den cirkulære økonomi, samt møde praktikere med konkrete erfaringer ved genbrug af byggematerialer.

Tilmeld dig her

Som medlem af InnoBYG kan du få 10 % rabat på konferenceprisen!
InnoBYG indgår i et international samarbejde med andre europæiske netværk
I forbindelse med et samarbejde med andre europæiske netværk relateret til byggeriet, er der blevet etableret et ”International Cluster for Sustainable Construction”. Netværket består af klynger/netværk fra Danmark, Spanien, Sverige, Tyskland, Belgien og Portugal. Denne platform åbner op for, at der på internationalt niveau kan skabes grobund for at udveksle viden, forretningsmuligheder og innovation, til gavn for netværkenes medlemmer og vidensinstitutioner. Grundstenen er nu lagt for, at der fremadrettet kan laves en masse interessante aktiviteter.  

Horizon 2020 calls
Konkret omhandler det nye netværks første aktiviteter to Horizon 2020 calls, hvis sigte er at samle SMV’er, brancher og værdikæder fra hele Europa, for at dele viden og innovative ideer gennem en åben platform, som vil gavne involverede interessenter og gøre dem konkurrencedygtige på verdensmarkedet. Med andre ord, klyngenetværkets funktion vil være lidt ligesom InnoBYGs Spireprojekter. Der vil blive afsat midler igennem disse H2020-calls til konkrete projekter, som defineres og søges af virksomheder, foreninger og F&U centre, med det formål at slutte sig sammen og trække på innovationspotentiale af SMV’erne.

Synergi mellem aktører 
Således fremmes synergien mellem forskellige aktører fra forskellige værdikæder, og det vil føre til en udvikling af nyt tværgående industrielt samarbejde på tværs af EU. Ydermere vil det, som følge af deling af innovative ideer og ressourcer, fremme mere konkurrencedygtige og innovative sektorer.

InnoBYGs Horizon 2020 koordinator har deltaget i et ”kick off” møde i Porto sammen med andre klynger fra Spanien, Sverige, Tyskland, Belgien og Portugal, for at drøfte finansieringsmuligheder for sådan internationalt samarbejde. 

Kontakt InnoBYGs Horizon 2020 koordinator, Maggie Xiao Yan Jiang Lund, for mere information: 
Mobil: 7220 1735
Mail: mxl@teknologisk.dk
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2015 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp