Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 10, den 30. oktober 2015
Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri
 
Kære læser

Først og fremmest vil vi gerne sige tak til alle jer, som kiggede forbi Building Green Messen. Det var en fornøjelse at møde så mange af vores medlemmer, men også rart med så mange nye ansigter. 

Igen i år havde InnoBYG travlt på messen, med bl.a. rundbordssamtaler om cirkulær økonomi og innovation, hvor mange perspektiver blev debatteret omkring bordene. Tak til dem som deltog! 

Der var også travlt i Building Green Connections, hvor deltagerne speeddatede på kryds og tværs. Mange gode nye kontakter blev skabt og vi hører gerne fra jer med eventuelle nye samarbejder, som blev startet på Green Connections.

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse, hvem der løb med prisen for årets "Bæredygtige Element". Der er også nyt fra Månedens Medlem - og husk, at InnoBYG holder to arrangementer i november - fyraftensseminar sammen med KEA den 12. november, under overskriften "Renovering i praksis", og besøg i det åndbare hus den 5. november sammen med Byens Netværk og IDA.

De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 
 


KALENDER

5. november 2015:
Besøg i Det Åndbare Hus

12. november 2015:
InnoBYG og KEA - Renovering i praksis

Stort tillykke til vinderen af Det Bæredygtige Element 2015
Det blev entreprenørvirksomheden Logik og Co., der løb med den ærefulde pris, som blev uddelt på Building Green i går. 

Søren Meyer, udviklingschef i Grundejernes Investeringsfond har indstillet virksomheden til prisen og han siger:

- Jeg har indstillet dem, fordi jeg og synes, at de er et forbillede for hele branchen. Han fremhæver, at det er værd at bemærke, at virksomheden selv ved ikke-tænkte bæredygtige projekter får bæredygtighedstankegangen med i valget af materialer, og at de ligeledes har fokus på den sociale bæredygtighed. 

- Det er en supercool virksomhed, som virkelig fortjener prisen på alle leder og kanter, siger han og roser desuden virksomhedens daglige leder, Balder Johansen for hans ildsjælhed og virksomheden for at køre med økonomisk demokrati, hvor alle får samme løn.

Læs hele artiklen i Building Supply/Licitationen

Læs også artiklen i Dagens Byggeri

Free Energy er Månedens Medlem i november! 
Ifølge Free Energy har samarbejdet med InnoBYG allerede båret frugt, i det de er blevet sat i forbindelse med en kinesisk partner, der ønsker samarbejde omkring deres produkt i Kina.

Læs mere om Månedens Medlem her 

Målet med Månedens Medlem er at give et indblik i de arbejds- og interesseområder, som netværkets medlemmer spænder over, og forhåbentlig kan det inspirere og føre til sparring og nye samarbejdsprojekter.  

Vil din virksomhed eller organisation også være Månedens Medlem? Det er gratis at være med, og vi har ledige pladser fra november og frem, læs mere om hvordan I bliver det her
InnoBYG og KEA inviterer til fyraftensseminar!
Tilmeldingen til fyraftensseminar den 12. november 2015 er i fuld gang. Arrangementet afholdes 12. november i samarbejde med KEA og temaet vil være renovering i praksis.  

Til arrangementet vil der være oplæg med afsæt i industrialiseret byggeri med 5 oplæg. Ind imellem oplæggene vil der blive lagt op til debat. 

På seminaret kan du møde:
Teknologisk Institut 
MT Højgaard
Aalborg Universitet / SBi
Enemærke og Petersen
Dansk Byggeri 

Læs mere og tilmeld dig her 
Besøg Det Åndbare Hus!
I samarbejde med Byens Netværk og IDA Bygningsfysik, inviterer InnoBYG til rundvisning og oplæg om Det Åndbare Hus hos Egen Vinding & Datter.

Det Åndbare Hus bliver bygget med diffussionsåbne konstruktioner og af miljøvenlige og bæredygtige materialer, med ingen eller meget lav afgasning af skadelige kemiske stoffer. Målet er at sikre et godt indeklima og samtidig sikre en meget lav belastning af miljø og ressourcer. Der vil på rundvisningen også være mulighed for at se nogle af de produkter, som Egen Vinding og Datter producerer.

Vi mødes torsdag den 5. november 2015 kl. 15:00 - 17:00 på adressen Haslevvej 81, 4100 Ringsted (transport foretages på egen hånd). Der er begrænsede antal pladser

Læs mere om Det Åndbare Hus og tilmeld dig 
Building Green 2015 - godt gået!
I InnoBYG sekretariatet vil vil gerne sige tak for endnu en veloverstået Building Green messe.

InnoBYG har været samarbejdspartner på messen siden den første blev skudt i gang i 2011 og det er en fornøjelse at se, hvordan messen har udviklet sig år for år i en rigtig positiv retning.

Igen i år har InnoBYG været involveret i en masse sjove events på messen - uddeling af prisen Det Bæredygtige Element, matchmaking på Building Green Connections, to seminarer og så har vi talt med en masse interessante besøgende på vores messestand.

Tak til alle der deltog i vores aktiviteter og til alle jer som deltog i debatter og i matchmaking - vi ses igen i 2016!

De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet

Se billeder fra årets messe - med InnoBYG øjne
EU-støtte for grønne virksomheder 
Copenhagen EU Office leder og finansierer CopenVirk, som gratis kan hjælpe dig og din virksomhed i Region Hovedstaden med identificere EU-støttemuligheder, finde internationale partnere og komme i gang med ansøgningen.
 
Virksomheden skal arbejde med teknologier eller processer, der endnu ikke findes på markedet, og produktet skal være rettet mod det internationale marked for at komme i betragtning til EU-støtte. Indtil nu har CopenVirk været i kontakt med over 30 virksomheder og 3 virksomheder har indtil videre indsendt en ansøgning til EU.
 
Copenvirk samarbejder med repræsentanter for den lokale erhvervsservice, Væksthuset, klyn­georganisationer, GTS-institutter og universiteterne i Region Hovedstaden
 
CopenVirk, Væksthuset og klynger i Region Hovedstaden afholder i november og december tre virksomhedsarrangementer, der har fokus på:
 
Informationsmøde om Eurostarts og EU-midler
Styrelsen for Forskning og Innovation i samarbejde med Cluster Excellence Denmark og Capnova inviterer jer, virksomheder, til informationsmøde den 11. November kl. 13.30-17.00 på Capnova i Roskilde.
 
Kom med til informationsmøde, hvor i vil kunne høre mere om Eurostars og Horizon 2020 og blive klogere på programmerne og hvordan I får del af midlerne. Der vil være mulighed for at tale med erfarne rådgivere, få inspiration fra spændende indlægsholdere, høre erfaringer fra andre virksomheder og gå individuel rådgivning.
 
Det er gratis at deltage. 
 
Læs mere om arrangementet, programmet og tilmelding her
Nordic Built Cities Challenge: Har du løsningen på urbane udfordringer?
Er du en frontløber inden for teknologi, byggeri, IT, byplanlægning, arkitektur, transport, boliger, Smart City, energi eller socialt iværksætteri - eller er du bare brænder for byudvikling? Nordic Built Cities Challenge blev lanceret 7 okt. 2015, hvor seks nordiske byer er på udkig efter innovative og tværfaglige løsninger på deres bymæssige udfordringer.

Læs mere om konkurrencen
 
Matchmaking, mød byerne - og dine potentielle kollegaer
I november og december vil der være arrangementer i forbindelse med Nordic Built Cities Challenge. Du kan bl.a. tilmelde dig Nordic Built Cities Matchmaking Event i Arlanda, 5. november i Stockholm, hvor du kan møde projektlederne, som deltager i The Norden Built Cities Challenge - og måske finde din perfekte samarbejdspartner, så i kan løse nogle af de bymæssige udfordringer.
Arrangementet er gratis, og du kan endda få dine rejseudgifter refunderet af Nordic Built Cities.

Tilmeld dig her

Du kan også deltage i arrangementer, som besøger af de 6 nordiske byrum.

Læs programmet og tilmeld dig her
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2015 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp