Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 5, den 31. maj 2016
Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri
 

Kære læser

InnoBYG har åbnet op for en ny runde af spireprojekter, hvor medlemmer kan søge mellem 50.000 og 500.000 kr. til rådgivning og teknologisk bistand hos netværkets videnspartnere til et bæredygtigt projekt. Ansøgningsfrist er den 30. juni kl. 14.

I denne mail kan du også læse om, hvordan det går med de igangværende spireprojekter - husk at følge projekternes blogs, når de løbende skriver nyt om projektet, fremskridt og kommende aktiviteter. Læs, hvordan et spireprojekt planlægger 3 åbne arrangementer med brandtest! 

Du kan desuden læse om Roadmap projektet, som har afholdt den første workshop med masser af gode input og pointer og så kan du komme med ud over Danmarks grænser, fx til matchmaking i São Paulo, eller til seminar om Brasilien, Kina og Indien. Du kan også deltage, når InnoBYG-NET afholder workshop om Horizon 2020, hvor I kan få styrket jeres internationale konkurrencedygtighed i Europa. Alt dette og meget mere i denne mail!

God læselyst!

De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 
 


KALENDER

9, 10. juni 2016:
Seminar med Innovation Center Denmark  

13. juni 2016:
Horizon 2020 Workshop

16. juni 2016:
Netværksmøde for bygge og anlægsbranchen

8.-12. August 2016:
Matchmaking i Sao Paulo

DroneInspektion ApS er Månedens Medlem i juni!  
DroneInspektion har dispensation fra Trafikstyrelsen til at kunne udføre kommerciel droneflyvning. De understreger vigtigheden af at have styr på formaliteter og forsikringer, samt ved hvordan man skal begå sig i luftrummet med sin drone. Så er DroneInspektion medlem af InnoBYG som en naturlig del at af blive fagligt opdateret inden for bæredygtig byggeri.

Læs mere om Månedens Medlem her 

Vil din virksomhed eller organisation også være Månedens Medlem? Det er gratis at være med, og vi har ledige pladser fra juli og frem, læs mere om hvordan I bliver det her
Første skridt på vejen til udarbejdelse af en Roadmap til Bygningers rolle i den grønne omstilling
Energifonden bevilligede i starten af året midler til en kortlægning af bygningers rolle i den grønne omstilling - en såkaldt roadmap. Innovationsnetværket InnoBYG er sekretariat for projektet, som vil inddrage byggeerhvervet, energibranchen og relevante ministerier i arbejdet.

Den 26. maj 2016 blev der afholdt en workshop på Teknologisk Institut i Taastrup - hvor 40 deltagere bredt forankret i bygge- og energibranchen deltog for at give konkret input til Roadmappen.

Læs resten af bloggen her 
Åbent for nyt udbud af spireprojekter
Nu kan medlemmer af InnoBYG søge om hjælp til bæredygtig udvikling i en ny runde af spireprojekter. Der er netop åbnet for udbuddet, hvor InnoBYG medlemmer kan søge mellem 50.000 og 500.000 kr. til et bæredygtigt projekt.

Læs mere om spireprojekter her, hvor du også finder ansøgningsskema og vejledning.

Se en liste over spireprojekter og andre InnoBYG projekter her
Spirenyt: Ja, det er brændbart, men…
I spireprojektet "Brandpåvirkning af biobaserede facadesystemer" planlægges 3 åbne arrangementer med brandtest af forskellige facadesystemer i stor skala. Testopstillingen er en modificeret udgave af den svenske facadetest SP Fire 105. Til hvert arrangement udføres 2-3 brandtests og de krydres med relevante faglige indlæg.

Lære mere på bloggen her
Byggeaffald og spildevand skal omsættes til vækst og grønne byer
Som de første kommuner i Danmark har Vejle, Kolding og Slagelse fået medfinansiering fra EU’s Regionalfond – i alt 16 mio. kroner - til bæredygtige løsninger, der skal skabe grønnere byer og vækst gennem nye teknologier.

Helt konkret vil EU’s medfinansiering blandt andet bidrage til udviklingen af såkaldt cirkulære løsningsmodeller til håndtering af byggeaffald og alternative spildevandsløsninger, der kombinerer vandafstrømning med rekreative tiltag.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen udtaler "Det er meget glædeligt, at tre danske kommuner kan arbejde videre med projekter indenfor bæredygtige byløsninger."

Læs mere om investeringen 

Festivaller set med bæredygtige briller
Arkitektens Forlag har netop udgivet 3. nummer af Magasinet Bæredygtigt Byggeri - BYG, og denne gang er der fokus på festivaller. For hvordan kan disse store events blive mere bæredygtige, hvad gør de allerede og kan byggebranchen måske lære noget af den måde festivaller bygger midlertidigt på?

Læs magasinet her
Vil du med til InnoBYG-NET Horizon 2020 workshop for at styrke jeres internationale konkurrencedygtighed i Europa?
FI og InnoBYG inviterer til workshop om programmer og calls under Horizon 2020, inden for NMBP og Energi, den 13. juni kl.10-12:15 hos Teknologisk Institut Taastrup.

Formålet er at få flere danske virksomheder og organisationer til at arbejde med Horizon 2020 ansøgninger. På mødet vil der være tre eksperter fra EU-kommissionen og FI til at fortælle om det nye 2016-2017 NMBP og energiprogram. En dansk SMV vil dele deres erfaring og udbytte af at medvirke i Horizon 2020.

Du vil også have mulighed for at mødes og netværke med projektledere fra SBi, DBI og TI, som er nøglespillere inden for Horizon 2020 i Danmark. Hvert institut vil udvikle to Horizon 2020 projekter i de næste tre år.  

Læs programmet for workshoppen her

Du er velkommen til at dele invitationen til andre virksomheder og organisationer, du kender.

For registrering og yderligere spørgsmål, kontakt venligst InnoBYG koordinator for internationale aktiviteter Maggie Lund på mxl@teknologisk.dk eller på telefon 7220 1735.
Få tilknyttet en DTU forsker til udvikling af din virksomhed
Smart Innovation er Scion DTU’s projekt for effektiv udveksling af viden til produktudvikling i små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden. Igennem Smart Innovation udvikler din virksomhed et højteknologisk koncept eller en prototype i tæt samarbejde med forskere fra DTU. Forløbet understøttes løbende af Scion DTU’s innovationskonsulenter og forretningsrådgivere, der bistår virksomhederne i at opnå kommerciel succes.

Som deltagende virksomhed i Smart Innovation får I:

  • En solid og velafprøvet platform til at opnå et udbytterigt samarbejde med DTU
  • 400 timers målrettet rådgivning fra forskere fra DTU
  • Specialiseret forretningsrådgivning som sikrer kommerciel anvendelse af den modtagne rådgivning
Læs mere om Smart Innovation og hvordan du ansøger
Bæredygtig matchmaking i São Paulo
Et EU-finansieret projekt kaldet "Low carbon business action in Brazil" Inviterer dig til matchmaking om energieffektivitet i bygninger, som afholdes 8.-12. August i São Paulo.

Målet er at fremme partnerskab mellem europæiske og brasilianske virksomheder. Den første matchmaking er rettet mod de europæiske SMV'er, der leverer innovative løsninger inden for bæredygtigt byggeri til brasilianske selskaber med det formål at fremme samarbejder.

Læs mere om projektet og tilmelding til matchmaking

Fly og indkvartering for deltagerne vil blive refunderet af EU.
Seminar om de næste 4 milliarder!
Seminaret arrangeret af Innovation Center Danmark vil give dig indsigt og inspiration om tre store markeder for nye forbrugersegmenter - de næste 4 milliarder - Brasilien, Kina og Indien.

Kom og få inspiration og indsigt i den stigende nye middelklasse i de tre markeder, og hør hvordan innovative forretningsmodeller og produkttilpasninger kan hjælpe din virksomhed til at udvikle den rigtige strategi og tankegang til at få succes på netop disse markeder. Der er inviteret hovedtalere fra hvert marked til at inspirere danske iværksættere og små, mellemstore og store virksomheder. 

Seminaret afholdes den 9. juni i København og 10. juni i Aarhus.

Læs mere og tilmeld dig seminaret i København eller Aarhus
Netværksmøde for bygge og anlægsbranchen 
Den 16. juni slår Næstved Erhverv og PwC dørene op for en eftermiddag med fokus på samarbejde mellem virksomheder i bygge- og anlægsbranchen.
 
Denne branche har relativt mange små virksomheder. At kunne begå sig i store projekter kan derfor være en genvej for en mindre håndværker til at få opgaver som leverandør til en større virksomhed.
 
På mødet vil der være en præsentation af en ny PwC-rapport med nyttige tips til bygge- og anlægsbranchen. Derudover er der inviteret både en stor og en lille virksomhed til at fortælle om deres erfaringer med virksomhedssamarbejde.
 
Mødet finder sted klokken 15.30-18.00, holdes hos PwC Næstved og deltagelse er gratis. 

Læs mere om arrangementet og tilmelding her 
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2016 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp