Copy
InnoBYG Nyhedsmail nr. 10, den 29. oktober 2013
Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail

Efteråret er over os, og vi har netop afholdt vores efterårskonference i Aarhus sammen med Dansk-Tysk Handelskammer. Du kan læse mere om dagen og få link til oplægsholdernes præsentationer i denne mail.
 
Der er også godt gang i vores projekter, og du kan bl.a. komme med til workshop i udvikling af installationspakker – mere bestemt om decentrale ventilationsløsninger – den 12. december og til projektafslutning den 20. november på delprojekt om enfamiliehuse under projektet om bæredygtig energirenovering.

Den 10. december holder vi gå hjem-møde sammen med GI med juleafslutning i form af netværk, gløgg og æbleskiver. Mødet holdes hos GI, og så snart vi er klar med et program, giver vi besked. Vil du sikre dig en plads til arrangementet, kan du tilmelde dig allerede nu via link længere nede i mailen. 
 
På vores website kan du desuden finde nye blogs, billeder fra vores aktiviteter og links til vores LinkedIn gruppe samt vores Twitter profil – sidstnævnte kan du læse mere om længere nede i nyhedsmailen.
 
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

12. december 2013:
Workshop om decentrale ventialtionsløsninger

10. december 2013:
Gå hjem-møde InnoBYG og GI - Energirenovering med respekt for kulturhistorien
 


Se præsentationer fra vores Efterårskonference
Den 23. oktober holdt vi vores efterårskonference i Aarhus sammen med Dansk-Tysk Handelskammer. Fokus var på LCA og energirenovering af bygninger med høj arkitektonisk kvalitet.
 
Dagen bød på en række forskellige oplæg, og der var mange gode eksempler og inspirerende cases dagen igennem. Derudover var 7 tyske producenter på scenen med hver deres produkt og løsning til det bæredygtige byggeri, og der var afsat god tid til at netværke på tværs af deltagere og lande.
 
Hvis du gik glip af konferencen, eller hvis du gerne vil gense præsentationerne fra dagens oplægsholdere, kan du finde flere af dem på vores hjemmeside. Der mangler stadig godkendelse af deling af præsentationer fra nogle af oplægsholderne, så listen opdateres løbende. Husk at du skal bruge medlemslogin for at se præsentationerne.
Workshop: Aggregater til boligventilation – nye løsninger, markeder og krav
InnoBYG’s udviklingsprojekt for installationspakker holder den 12. december 2013 en workshop om nye løsninger til boligventilation.

Workshoppen vil have fokus på ventilationsaggregater beregnet for en enkelt boligenhed: Hvordan skal aggregater og kanaler dimensioneres så der fås et samlet effektivt system? Hvordan skal systemerne installeres? Hvilke barrierer er der? Hvilke krav kan forventes til aggregater i fremtiden herunder Ecodesign-krav? Endelig præsenteres positivlisten for ventilationsaggregater og der lægges op til diskussion om anvendelsesmulighederne i forbindelse med bygningsrenovering.
 
Hvornår: 12. december 2013 kl. 10-15
 
Hvor: Teknologisk Institut, Taastrup
 
Program: Under udarbejdelse – forventes udsendt medio november
 
Workshoppen arrangeres i samarbejde med Dansk Ventilation

Du kan allerede nu tilmelde dig workshoppen her, hvor også programmet bliver lagt op, når det er på plads.

Du kan også finde præsentationerne fra workshoppen i gruppen den 17. september her Du skal dog bruge medlems- eller gruppelogin for at se præsentationerne
InnoBYG på Building Green 
For tredje år var InnoBYG samarbejdspartner på Building Green messen i Forum. Og igen i år var det en stor fornøjelse at møde så mange af vores medlemmer både på vores stand og til seminar og matchmaking på Building Green Connections. Vi har også fået en række nye medlemmer, som vi glæder os til at møde til vores kommende arrangementer. 
 
Sekretariatet og flere af InnoBYGs projektledere bemandede vores stand, og om onsdagen holdt vi seminar, hvor Genbyg, Egen Vinding og Datter, Teknologisk Institut og Copenhagen CleanTech Cluster holdt oplæg. Seminaret var velbesøgt, og der var også godt gang i vores matchmakingområde Building Green Connections, hvor Susanne og Kaspar fra Enterprise Europe Network styrede de 109 deltagere gennem to dage med 160 møder.
 
Energirenovering af enfamiliehuse - projektafslutning
Delprojekt  3A under projektet bæredygtig energirenovering nærmer sig sin afslutning og afholder derfor projektmøde på DTU onsdag d. 20. november med emnet ”Energirenovering af enfamiliehuse” på dagsorden.

På mødet præsenteres projektets resultater og boligejernes erfaringer med energirenoveringer, og der vil også blive arbejdet med konkrete løsningsforslag, som kan fremme energirenoveringer af enfamiliehuse. Programmet for dagen offentliggøres i løbet af ugen på vores hjemmeside. Mødet bliver afholdt den 20. november kl. 14-17 på DTU, byg. 101A, lokale S09.

Alle er velkomne til at deltage i mødet, det er gratis, men meld fra hvis du bliver forhindret - vi tager et no show-gebyr på kr. 300.

Tilmelding til gå hjem-mødet sker ved at sende en e-mail til Esmir Maslesa på esmas@dtu.dk. Oplys navn, virksomhed og e-mail-adresse på dem du tilmelder. Tilmeldingsfrist er onsdag d. 13. november 2013.
InnoBYG på Twitter
Vidste du, at du kan følge InnoBYG på Twitter? 
 
Vi bruger vores Twitterprofil til at tweete fra arrangementer og lægge billeder op i realtime samt små videofilm. Så hvis du ikke selv kan deltage, kan du følge med i arrangementerne ved at følge os på Twitter. Vi sender desuden vores nyhedsmail ud via Twitter.
Årets sidste InnoBYG gå hjem-møde
Årets sidste gå hjem-møde, holder vi sammen med GI. På mødet sætter vi fokus på Energirenovering med respekt for kulturhistorien - erfaringer, metoder og løsninger.
 
Så snart programmet er på plads, bliver det offentliggjort på hjemmesiden. Efter de faglige indlæg er der julenetværk med gløgg og æbleskiver.
 
Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 10. december 2013 fra kl. 15.00-17.30.
 
Det er gratis at deltage i mødet, men husk at melde fra hvis du bliver forhindret, så undgår du vores no show-gebyr på 300 kr.
 
Du kan allerede nu sikre dig en plads til arrangementet ved at tilmelde dig her.
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2013 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp