Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 4, den 29. april 2016
Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri
 

Kære læser

InnoBYGs og RoboClusters forårskonference 2016 er vel overstået! Det var en spændende dag med gode oplæg, netværksstemning, aktiv deltagelse fra salen - og ikke mindst droner i luften og robotter in action. Deltog du ikke i konferencen, kan du i denne mail se en storify fra dagen samt læse hvordan robotter og droner kan forny byggebranchen. 

I denne mail er du også inviteret til gratis seminar i Aarhus om byggeriet i fremtidens bæredygtige byrum. InnoBYG giver også rabat på kurser i 2016 om praktisk anvendelse af LCA. 

Så præsenteres Månedens Medlem i maj, som fortæller at udlejning og bæredygtighed hænger uløseligt sammen.  

God læselyst!

De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet

 
 


KALENDER

19. maj 2016:
Shaping the Future- Byggeriet i fremtidens bæredygtige byrum

25. maj 2016:
Bygningers rolle i energisystemet

15. jun, 12. okt, 6. dec 2016:
Bæredygtighed, praktisk anvendelse af LCA i din hverdag

Garant Udlejning er Månedens Medlem i maj!  
For Garant Udlejning er det vigtigt for at være opdateret omkring nye tendenser i byggeriet. Denne viden bidrager InnoBYG til via relevante foredrag og herudover er det et oplagt mødested for nye potentielle samarbejdspartnere, f.eks. leverandører af ny teknologi til byggeriet, der ønsker en større udbredelse af deres produkter eller et nyt kundegrundlag. 

Læs mere om Månedens Medlem her 

Vil din virksomhed eller organisation også være Månedens Medlem? Det er gratis at være med, og vi har ledige pladser fra juni og frem, læs mere om hvordan I bliver det her
Der var droner i luften! 
InnoBYG og RoboClusters forårskonference satte fokus på, hvordan nye teknologier kan hjælpe, aflaste og skabe fornyelse i byggebranchen.

Droner og robotter oplever lige nu en stærk teknologisk udvikling, der åbner op for nye muligheder, hvor teknologierne kan være med til at lette arbejdsdagen i byggeriet, gøre processerne mere effektive og skabe nye forretningsområder. Det sker blandt andet i kraft af den eksponentielt voksende computerkraft, de store mængder af data, der i dag bliver indsamlet og ikke mindst den hastighed, vi kommunikerer med.

Deltog du ikke i konferencen den 19. april, kan du se hvordan dagen forløb i en storify her

Du kan også læse en artikel om, hvordan robotter og droner kan fornye byggebranchen. 
 
Bygninger er en forudsætning for grøn omstilling
"Bygningers rolle i energisystemet må ikke undervurderes, mener byggeriets parter. Der er konsensus i alle kendte scenarier for den grønne omstilling om, at markante reduktioner i energiforbruget i bygninger

Omstillingen til uafhængighed af fossile brændsler i 2050 forudsætter også en omstilling af bygningerne. Sammenhængen overses ofte, men det er uholdbart, mener byggeriets parter og peger på, at dansk energipolitik bør gå på to ben. (...)

Der afholdes en konference om bygningers rolle i energisystemet på Christiansborg den 25. maj. kl. 9-12 med deltagelse af bl.a. energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen, direktør i Dansk Energi Anders Stouge og vicedirektør i Energistyrelsen Stig Uffe Pedersen."

Læs hele artiklen her

Tilmeld dig konferencen på Christiansborg

Kursus: Bæredygtighed, praktisk anvendelse af LCA i din hverdag
Hvordan bliver bæredygtighed og LCA en del af hverdagen i din virksomhed? Få indsigt i sammenhæng mellem LCA som designparameter, designprocessen og konkrete krav til bæredygtighed i materialer og bygninger. Få også input til værktøjer, der kan effektivisere processer omkring LCA-vurdering i byggeprojekter og lær, hvordan LCA kan løfte niveauet for bæredygtighed generelt i byggeprojekter.

Kurset henvender sig til byggebranchen generelt. Rådgivere (ingeniør og arkitekter), entreprenører, bygherrer, underviserer og producenter.

Tid og sted

Som medlem af InnoBYG får du 10% rabat! 

Læs mere og tilmeld dig her 
Shaping the future – Byggeriet i fremtidens bæredygtige byrum
Bliv klogere på fremtidens byrum og de aktuelle og fremtidige udfordringer og muligheder, når Building Green, InnoBYG, Aarhus School of Architecture og VIA Byggeri / VIA Engineering inviterer til et gratis seminar i Aarhus d. 19. maj. Målgruppen er arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, bygherrer og byplanlæggere.

Mød blandt andre fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, Stadsarkitekt i Aarhus, Stephen Willacy og Projektchef i Odense Kommune, Svend Heegaard.

Dato: 19. maj 2016
Tid: 11.45-16.00
Sted: VIA University College , Lokale: A0.42
Adresse: Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C
Tilmelding: Gratis

Læs mere og tilmeld dig her

Spirenyt: Afslutning af første måleperiode
Spireprojektet om naturlig dreven radonsikringseffektivitet året rundt, har afsluttet den første måleperiode. Projektet venter nu på varmere vejr!

Læs mere her 
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2016 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp