Copy
InnoBYG Nyhedsmail nr. 11, den 20. november 2012
Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail

Den 14. november afholdt vi vores Efterårskonference 2012. Det var en super god dag, hvor både oplægsholdere, styregruppefacilitatorer og ikke mindst deltagere, bidrog aktivt i at definere dagens output – InnoBYGs 5 anbefalinger til, hvordan vi får energirenoveret Danmark.

Tak til alle jer som deltog i konferencen og som bidrog til at lave anbefalingerne. Du kan finde anbefalingerne på vores hjemmeside og også se dem længere nede i denne nyhedsmail.
 
Vi har endnu 2 arrangementer på plakaten i InnoBYG regi inden årsskiftet. Den 5. december holder vi gå-hjem møde om solceller og den 19. december kan du deltage aktivt i at definere vores nye projekt om bæredygtig energirenovering, når vi holder workshop for alle interesserede. Begge arrangementer er gratis at deltage i og du kan læse mere og finde link til tilmelding længere nede.
 
God læselyst!
 
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

05.12.2012:
Gå-hjem møde om solceller

19.12.2012:
Workshop om bæredygtig energirenovering
 


Sådan får vi energirenoveret Danmark!
InnoBYG har ved sin efterårskonference den 14. november 2012 udarbejdet 5 anbefalinger til, hvordan vi får gang i energirenovering i Danmark.
 
InnoBYGs 5 anbefalinger skal ses som et konstruktivt input til de mange overvejelser der pt. gøres i forhold til at aktivere energirenoveringsaktiviteterne i Danmark.

Læs de 5 anbefalinger

Se oplægsholdernes præsentationer

(OBS: Du skal bruge dit medlemslogin)

Nyt projekt om bæredygtig energirenovering
Den 19. december kan du være med til at definere InnoBYGs nye projekt om bæredygtig energirenovering.
 
Idéen med projektet er at adressere de udfordringer der er i forbindelse med at foretage energirenovering af eksisterende byggeri. Arbejdstitlen bæredygtig energirenovering er valgt for netop at påpege at energirenovering alene ikke giver en bæredygtig løsning.
 
Projektet søsættes med en åben definitionsfase, hvor virksomheder/ bygherre/ branchen er med til at definere projektet, for at sikre at projektet adresserer problemstillinger der er relevante for og kan gavne danske virksomheder.
 
Vil du være med til at definere projektet og deltage aktivt, så meld dig til Kick-Off Workshop onsdag den 19. december. Workshoppen afholdes på Teknologisk Institut i Taastrup, fra kl.13-16.
 
 
Årets sidste gå-hjem møde om Solceller
Den 5. december kan du komme med til gå-hjem møde under overskriften "Hvordan får vi en solrig fremtid med lovgivning, solceller og arkitektur?"

På mødet er der oplæg fra Albertslund Kommune, Gaia Solar og Arkitektforeningen. Mødet afholdes i samarbejde med GI og VE-Net og GI lægger hus til. Vi mødes kl. 15-17 og slutter dagen af med julenetværk og julegodt til ganen.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

 
Samarbejde med Innovationsradar.dk om finansieringsmuligheder
Nu kan du nemt finde relevante finansieringsmuligheder inden for InnoBYGs interesseområder.

På Innovationsradar.dk kan du screene fundinglandskabet, og finde relevante fonde og puljer. Du kan også se projektcases, og finde værktøjer til beskrivelser og udviklingsprocesser.
 
Sammen med Innovationsradar.dk har vi lavet en liste over udvalgte puljer og fonde, inden for InnoBYGs interesseområder.

Tag med InnoBYG til konference om byernes grønne omstilling til reduceret pris
TRANSFORM2012 finder sted d. 21. og 22. november 2012 i København. InnoBYG har indgået en aftale med Gate 21 om en reduceret pris for vores medlemmer.
 
Som deltager i TRANSFORM2012 vil du blive præsenteret for ny viden om byernes grønne omstilling inden for konferencens 3 områder: Bygninger, Transport og Energi.  På dag 1 byder programmet på ekskursioner og temasessioner på forskellige adresser i Københavnsområdet.

På dag 2 mødes alle deltagere i DGI-byen til et fælles program og flere breakoutsessions. Inden for bygningsområdet kan man blandt andet deltage i forskellige sessioner om byggesektoren.
 
Bæredygtigt specialesamarbejde
Lige nu leder flere specialestuderende efter den helt rigtige case til at undersøge et CSR-relateret emne (Cradle2Cradle, Social Innovation, bæredygtighed osv.).

Er I interesserede i at samarbejde med en specialestuderende, så deltag i matchmaking arrangement mellem virksomheder og specialestuderende på CBS, onsdag den 6. februar 2013, fra kl. 15.00-17.30, på CBS, Kilen (The Wedge), Kilevej 14 A, 2000 Frederiksberg

Et specialesamarbejde er en unik mulighed for at:
 
•Nå ud over hverdagens drift, og få udforsket, udfordret og udviklet virksomheden.
•Få specifikke udfordringer og muligheder analyseret.
•Samarbejde med engagerede studerende, der er fyldt med ny viden, og som brænder for at bringe deres kompetencer i spil.
•Få indsigt i, hvad vores kandidater kan tilbyde af faglige og personlige egenskaber.
 

Invitation til workshop om CleanTechBlock
CleanTechBlockens (CTB) skabelse er nået til et stadie, hvor Egernsund Tegl og Teknologisk Institut gerne vil inddrage fagfolk med holdninger og idéer til de næste faser. Derfor inviterer vi alle Arkitekter, Ingeniører og Entreprenører til workshop på Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup, onsdag d. 9. januar 2013 kl. 8.45-16.00.

Kom og vær med til at sætte jeres fingeraftryk, og vær med i front omkring viden om CTB, der vender op og ned på murværkstraditionerne.
 
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. (Max. deltagerantal: 45 personer). Tilmeld dig senest 20.12.2012 hos konsulent Søren Henrichsen på mail: soh@egernsund-tegl.dk eller på tlf.: 2010 2277.
 

Nu kan du se film om energirenovering fra Skodsborgvej 
Kan du huske vores 3 on-site besøg sammen med Videncenter for Energibesparelser, hvoraf vi på det ene besøgte en energirenoveret murmestervilla på Skodsborgvej?

Energistyrelsen har nu offentliggjort filmene fra de 3 huse som er blevet energirenoverede, deriblandt huset på Skodsborgvej og du kan nu, på film, følge 3 familiers vej mod en bedre og billigere bolig.
 
Studietur til Aarhus
Den 1. november var InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk på inspirations- og netværkstur til Aarhus, hvor vi fik en masse spændende viden om byudvikling og energirenovering af almene boliger.
 
På netværksturen så vi nærmere på 2 ambitiøse energirenoverede projekter, Ringgården og Langkærparken. Turen gik også til Aarhus havn, hvor et af Europas største havnefront projekter lige nu er i fuld gang.

Udover en rundvisning på havnen, var vi på besøg i 3 forskellige lejligheder i havnens ikonbyggeri, Lighthouse*, hvor venlige lejere havde inviteret os inden for i deres hjem.

Det var en fantastisk dejlig dag, hvor der blev netværket på kryds og tværs og vi fik nogle rigtig gode oplæg og rundvisninger.
 

Deltag i Nordic Built Challenge
Nordic Built Challenge, consisting of five unique, multidisciplinary design and refurbishment competitions, was launched on 8 November.
 
Actors from across country borders and disciplines participated at the Nordic launch event in Stockholm, where the five buildings of the Challenge, and their specific needs and challenges were presented.
The iNordic Built Challenge is in two stages, where the first stage is an open idea competition with anonymous evaluation. 
 
Deadline for sending in competition proposals for stage one is on 8 February.
 
Watch the presentations on the Challenge website (click on the country name to find each presentation).
 
Byggeriet datede på livet løs
På Building Green 2012, satte 85 virksomheder hinanden stævne gennem to dage i København. Korte og præcise møder viste sig at være en effektiv genvej til nye kontakter, ordrer og strategiske partnerskaber.
 
Producenter, leverandører, rådgivere og bygherrer fra ind- og udland var i sidste uge samlet i København, da Forum for anden gang dannede rammen om Danmarks nye messe for bæredygtige byggeløsninger, Building Green.
 
I et hjørne af hallen summede det lystigt ved de opstillede borde, hvor virksomhedsrepræsentanter fik mulighed for at introducere sig for hinanden på tomandshånd. Under overskriften "Building Green Connections" havde Enterprise Europe Network, InnoBYG og IBC Euroforum arrangeret en form for speeddating for virksomheder, og initiativtagerne var ovenud tilfredse med tilslutningen.

Læs hele artiklen i Building Supply
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2012 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp