Copy
InnoBYG nyhedsmail nr. 2, den 26. februar 2015
Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri
 
Kære læser

I denne mail kan du læse alt om forårets kommende arrangementer.

Vi inviterer dig bl.a. til at mødes med os på EcoBuild, Europas største bæredygtige messe i London. Derudover afholder vi det 3. netværksmøde i Region Sjællands forretningsnetværk for SMV'er, og så skal du ikke gå glip af vores Forårskonference 2015, hvor vi tager de fem bæredygtige initiativer i Den Byggepolitiske Strategi, under kærlig behandling sammen med en række dygtige oplægsholdere - så husk at tilmelde dig senest den 9. marts!  

Har du ikke mulighed for at deltage i alle InnoBYGs arrangementer i årets løb, så hold øje med de sociale medier, hvor vi tweeter highlights fra InnoBYGs aktiviteter. 

Vi er også så småt begyndt at forberede en konference 5. maj i samarbejde med Dansk-Tysk Handelskammer, som vi også afholdt konference med i 2013 - så vær med, når vi gentager succesen.

I denne mail kan du også læse om InnoBYGs seneste projektresultat, nyt fra branchen og møde Vestsjællands Vinduer og Døre, som er Månedens Medlem i marts. 

God læselyst!

De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 
 


KALENDER

4. marts 2015:
InnoBYG til Ecobuild og Resource

12. marts 2015:
InnoBYG forårskonference

17. marts 2015:
Møde #3 i Forretningsnetværk i Region Sjælland

5. maj 2015:
Konference med Dansk-Tysk Handelskammer

 

Månedens Medlem i marts: Vestsjællands Vinduer og Døre 
Vestsjællands Vinduer og Døre er din fagmand, når du handler døre og vinduer. Gennem  årene har vi arbejdet med flere forskellige vinduesproducenter og altid kun leveret  kvalitetsprodukter.  Vi ønsker at give kunden det absolut største udvalg og til særdeles gode priser.

Målet med Månedens Medlem er at give et indblik i de arbejds- og interesseområder, som netværkets medlemmer spænder over, og forhåbentlig kan det inspirere og føre til sparring og nye samarbejdsprojekter. 

Vil din virksomhed eller organisation også være Månedens Medlem? Vi har ledige pladser fra marts og frem, læs mere om hvordan I bliver det her 

Læs mere om Vestsjællands Vinduer og Døre her 
Programmet på plads til vores forårskonference 12. marts
I november 2014 lancerede regeringen den Byggepolitiske Strategi under overskriften "Vejen til et styrket byggeri i Danmark".

Strategien indeholder et punkt om bæredygtighed, som består af 5 initiativer. Den 12. marts 2015 inviterer InnoBYG til forårskonference, hvor vi tager afsæt i de fem initiativer.

Mød blandt andre Energistyrelsen, DK-GBC, Teknologisk Institut, Henning Larsen Architects, Active House Alliance, Chora Connection og Genbyg.

Læs mere og tilmeld dig her
Slå til nu! Tag med InnoBYG til Ecobuild og Resource i London 4. marts 2015!
InnoBYG inviterer dig til at mødes med andre danske deltagere på Ecobuild, som er Europas største messe med fokus på bæredygtigt byggeri samt Resource, som er en kongres og udstilling, der handler om cirkulær økonomi og som afvikles sideløbende med EcoBuild.

På messerne er der udstillinger fra virksomheder og brancheorganisationer, samt et væld af seminarer, konferenceoplæg og workshops. Med over 40.000 besøgende på tre dage, kan Ecobuild og Resource være uoverskuelige at besøge - særligt hvis man kommer alene.

Derfor inviterer InnoBYG alle fra den danske byggebranche til et netværksarrangement på messernes anden dag, onsdag den 4. marts 2015. Vi mødes og besøger stande og seminar sammen, samt spiser netværksfrokost. Der er også mulighed for at deltage i faciliteret, international matchmaking.

Det er gratis at være med, men rejsen og overnatning er for egen regning.

Læs mere om arrangementet, programmet og hvordan du tilmelder dig
Projektresultat om initiativer til at fremme energirenovering af enfamiliehuse
Delprojektet om energirenovering af enfamiliehuse udkommer med en kritisk gennemgang af konkrete initiativer til at fremme energirenovering i enfamiliehuse. Gennem en analyse af initiativer, har rapporten til formål at give et overblik over, hvilke faktorer, der kan inkluderes i den beslutningsproces, der ligger bag en boligejers motivation for at gennemføre en energirenovering. Rapporten vil fremme, at boligejernes tilgang til energirenovering bliver mere håndgribelig.

I rapporten analyseres 6 konkrete initiativer til at fremskynde og effektivisere energirenovering af enfamiliehuse, herunder initiativer fra ProjektZero, BedreBolig, SparEnergi.dk, Energitjenesten, Energibolig.dk og Energihjem.dk.

Læs rapporten "Initiativer til at fremme energirenovering af enfamiliehuse"
Forretningsnetværk for bæredygtigt byggeri i Region Sjælland
Det Grønne Iværksætterhus og InnoBYG inviterer til netværksmøde #3 i forretningsnetværket for SMV'er i Region Sjælland.

Mødet afholdes: 17. marts 2015, fra kl. 16-18.

Dette er det 3. møde, hvor vi arbejder med at skabe et lokalt forankret netværk for virksomheder i Regional Sjælland, som ønsker at dele erfaringer og lære af hinanden. På mødet vil der bl.a. være oplæg fra Musicon i Roskilde, som bl.a. er kendt for Rabalder Parken.

Hvis du ikke er medlem af netværket og gerne vil deltage, kan du kontakte InnoBYG og melde dig ind, på innobyg@teknologisk.dk. Du kan kun deltage i netværksmøderne, hvis du er med i netværket.

Læs mere om arrangementet 
Sæt kryds i kalenderen allerede nu! InnoBYG konference med Dansk-Tysk Handelskammer 
Den 5. maj 2015 afholder InnoBYG i samarbejde med Dansk-Tysk Handelskammer et heldagsarrangement med danske og tyske oplægsholdere.

Fokus vil være på innovative og energieffektive byggematerialer.

Arrangementet foregår på engelsk og  afholdes i København.

Hold øje med InnoBYGs hjemmeside for mere information.
Gratis gå-hjem-møde om bæredygtighed for byggevareproducenter
Teknologisk Institut giver nu byggevareproducenter det gyldne overblik over krav, muligheder samt nye og kommende initiativer inden for bæredygtighed i byggeriet. Mødet har fokus på hvilke krav producenter møder, den nye byggepolitiske strategi, bygningsreglementet, deklarering af bæredygtighed, EPD'er, CE-mærkningen og alle de andre mærker. 

Har ovenstående fanget din interesse? Så deltag i gå-hjem-mødet og bliv klogere på bæredygtighed, udfordringer og muligheder som producent. 

Mødet afholdes på Teknologisk institut i både Aarhus (10. marts) og Taastrup (18. marts) - begge dage fra kl. 14-16.30.

Tilmelding efter først-til-mølle princippet, da der er plads til max 30 deltagere.

Læs mere om gå-hjem-mødet og tilmelding   
Artikel: Gamle bygninger efterisoleres for 37. mio. kr.  
"Det nye tværfaglige udviklingsområde ReBuild ved DTU Byg deltager i et stort forskningsprojekt, der skal indsamle viden om og erfaring med indvendig efterisolering af bygninger fra før 1945.

Projektet hedder RIBuild, strækker sig over fem år og skal munde ud i klare anbefalinger til, hvordan ældre bygninger bedst efterisoleres. Det er støttet af EU-programmet Horizon 2020, og projektstart var 1. januar 2015. Projektet har en værdi af 37 mio. kr., og DTU Bygs andel er godt 5 mio. kr.

DTU Byg deltager i EU-projektet sammen med andre forskningsinstitutioner fra en række europæiske lande. Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, en del af Aalborg Universitet, koordinerer projektet".

Læs resten af artiklen på Building Supply
InnoBYG på de sociale medier! 
Vidste du, at InnoBYG er aktiv på både Twitter og LinkedIn? 

Vi har lige nu over 1900 medlemmer i InnoBYGs LinkedIn gruppe. Her diskuterer vi emner og holder hinanden opdateret om ny viden inden for det bæredygtige byggeri. På Twitter har vi over 300 followers, og hvis du er en af dem, kan du altid følge InnoBYG når vi holder konferencer, gå-hjem-møder, netværksmøder mv. – også når vi er ude af huset. 

Vil du være med i et fællesskab med fokus på bæredygtigt byggeri, så find os på LinkedIn og Twitter!  
Indstil renoveringsprojekter til RENOVER 2015!
RENOVER prisen 2015 uddeles af Realdania og GI, og sætter fokus på renovering af bygninger, da de er centrale for vores livskvalitet, udfoldelsesmuligheder og økonomi. Det er derfor vigtigt, at de gode eksempler kommer frem i lyset, så renoveringen kan få den synlighed og status, som det fortjener.

Frem til søndag den 1. marts kan du indstille renoveringsprojekter, der fortjener særlig anerkendelse og titlen som ”Danmarks bedste renovering”,

Vinderen kåres ved en prisfest den 3. september 2015.

Læs mere om prisen og hvordan du indstiller et projekt
InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
Følg os på Twitter
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2015 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp