Copy
InnoBYG Nyhedsmail nr. 5, den 17. maj 2013
Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail

Der er fart over feltet og I får lige en hurtig opdatering på, hvad der er sket siden sidst.

Den bæredygtige byggeplads har fået ny projektleder, Ane Mette Walter fra Teknologisk Institut har overtaget projektledelsen efter Torben Kaas fra Dansk Byggeri. Læs hendes første projektblog længere nede i mailen, hvor du også kan tilmelde dig projektet, hvis du synes det lyder spændende.

Vi har også lige lanceret vores Medlemsundersøgelse 2013, er du medlem har du allerede fået en mail om undersøgelsen – men du kan også finde linket i denne mail. Vi håber, at alle medlemmer vil give os feedback og input til at lave det Innovationsnetværk I ønsker.

Der har også været afholdt to velbesøgte arrangementer, hvor den nye Hvidbog om Bæredygtighed i Byggeriet blev lanceret – bogen er gratis og kan hentes enten som PDF til download eller bestilles gratis hos GI – se hvordan i den første nyhed i mailen.

Building Green Connections – vores matchmaking område på Building Green Messen - er også gået i luften og det er allerede nu muligt at gå ind og oprette en profil, så man er klar, når der kan bookes møder. På hjemmesiden kan du også finde flere nye projektblogs og aktiviteter.

I ønskes alle en dejlig Pinse.
 
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

9.-10.10 2013:
Seminar om intelligent energistyring

26.08 2013:
Workshop i Bygherrens værdier

9.-10.10 2013:
Building Green

9.-10.10 2013:
Building Green Connections
 


Download Hvidbog om Bæredygtighed i Byggeriet
Bygherreforeningen har i samarbejde med Viegand Maagøe, InnoBYG og Grundejernes Investeringsfond udgivet en hvidbog om bæredygtighed i byggeriet.

Hvidbogen beskriver 'state of the art' om bæredygtighed i relation til byggeri - nybyggeri såvel som renovering og giver en generel introduktion til emnet og de parametre, som spiller en rolle, når der skal planlægges, bygges/renoveres og driftes byggeri.

Bogen beskriver også forskellige bæredygtighedsbegreber og certificeringsordninger, og sætter disse ind i den proces- og beslutningsmæssig ramme, som vil være velkendt for de fleste af byggeriets parter.
 
I tilknytning til hvidbogen har parterne bag udarbejdet en række forslag til initiativer, som skal bringe implementeringen af bæredygtighed videre i den danske byggesektor og gøre bæredygtighed til en naturlig del af sektorens tankesæt.
 
Download Hvidbogen gratis eller bestil et gratis trykt eksemplar på gi.dk 
 
Byggerimesse gentager speeddating-succes
 
Virksomheder vil igen få mulighed for at speeddate, når Building Green 2013 løber af stablen til efteråret, for der var fuld fart på forretningsmøderne, da fagmessen Building Green sidste år introducerede et nyt matchmaking-koncept.
 
"Building Green Connections" blev så en stor succes, at det også finder vej til årets udgave af Building Green, der afholdes i dagene 9. og 10. oktober i Forum, København.
 
Hvis du har fået lyst til at deltage i matchmakingen, kan du allerede nu oprette en profil på www.greenconnections.dk. I profilen beskriver du, hvem du er, og hvilke ønsker du har til samarbejde.
 
Medlemsundersøgelse
Det er igen blevet tid til at deltage i vores medlemsundersøgelse i InnoBYG.

Det er vigtigt, at du som medlem udfylder undersøgelsen, da den giver input til den kommende strategidag i Styregruppen i juni og til strategien for det kommende år. Den er også en mulighed for at give os feedback på det vi laver i netværket og dermed hjælpe os til at skabe et bedre og stærkere netværk for vores medlemmer.
 
Det tager ca. 5-10 minutter at udfylde undersøgelsen og der trækkes i år lod blandt deltagerne, om en dejlig overraskelse – vi siger ikke hvad det er, men vil godt love, at det er værd at deltage for at vinde den.
 
Arrangement i Bygherrens værdier
Den 26. august fra 13-15.30 holder udviklingsprojektet Bygherrens Værdier workshop om udbud af bæredygtigt byggeri og udfordringerne derved.

Programmet er ikke på plads endnu, men indholdet bliver bl.a.:
 
- Hvordan formulerer man bæredygtighed i udbuddet, så man opnår den ønskede bæredygtighed i byggeriet, også selv om det er svært at udtrykke, hvad det egentlig er man ønsker.

Workshoppen holdes på DTU, Bygning 101, 2800 Kgs. Lyngby.
 
Er du interesseret i at deltage så tilmeld dig ved at sende en mail med navn og e-mail på dem du tilmelder til: mshe@byg.dtu.dk. 
 
Vil du vide mere om projektet "Bygherrens Værdier" er du velkommen til at kontakte projektleder Carsten Rode på car@byg.dtu.dk
Ny blog fra InnoBYG projektet ”Brand og Byggematerialer”
I projekt "Brand og byggematerialer" afholdt DBI den 7. maj et opstartsmøde for en ny erfa-gruppe for leverandører af papir- og træfiberisolering.
 
Der var seks deltagende virksomheder og yderligere 3 der var interesseret i at deltage i erfa-gruppen fremadrettet.
 
Formålet med erfa-gruppen er, at videndele og samarbejde om udviklingsprojekter. 
 
Deltagerne var glade for initiativet og kunne alle se en værdi i at deltage i erfa-gruppen. Selvom de er konkurrenter var der en erkendelse af, at "vi er stærkere, når vi løfter i flok".
 
VE-løsninger til eksisterende ejendomme
Bygherreforeningen og Teknologisk Institut har i samarbejde med InnoBYG igangsat en undersøgelse af det aktuelle marked for bygningsrelaterede VE-løsninger – med særlig fokus på etageejendomme (boliger, erhverv mv.).

Som et led heri gennemføres en spørgeskemaundersøgelse blandt myndigheder og byggeriets aktører. Det tager 5 min. og fristen for besvarelse er den 31. maj 2013. Har du lyst til at deltage, kan du læse mere om undersøgelsen og finde spørgeskemaer her
Building Green åbent for tilmelding!
Der er nu åbnet op for forhåndstilmeldinger til Building Green 2013 – der i år afholdes den 9. og 10. oktober i Forum. Som altid er deltagelse gratis!
 
Building Green 2013 er vokset. Flere udstillere, mere indhold og nye samarbejdspartnere.   Der udvides blandt andet med udstilling på balkonen.
 
Skræddersy dine dage efter relevante indlæg på de åbne seminarer, hvor blandt andre Bygherreforeningen, Energiforum Danmark, bo.energi.net vil sætte fokus på vigtige temaer som energirenovering af lejeboliger og bæredygtighed i byggeriet.
 
Kombinér med inspirerende key-note indlæg fra bl.a. BIG og IDA Byg på konferencescenen. Det samlede konferenceprogram offentliggøres i den nærmeste fremtid.
 
Silkevejen til vækst for SMV’er
Dansk Erhverv inviterer onsdag den 12. juni til Kina-konference for små og mellemstore virksomheder i Børssalen i København. 
 
Konferencen arrangeres i samarbejde med Danish-Chinese Business Forum og The Bridge. Denne interaktive konference fokuserer på det store markedspotentiale som danske SMV’er har i Kina, men også på de udfordringer som mindre virksomheder har i forbindelse med indgang på det enorme kinesiske marked. 
 
Konferencen består af casestories fra erfarne virksomheder og indlæg fra kompetente Kina-kyndige. Konferencens formål er at give deltagerne konkret operationel information som fundament for udarbejdelsen af virksomhedernes Kina-plan, samt et overblik over, hvor man kan søge råd og vejledning.

Deltagelse i konferencen er uden beregning.
 
Blog: Flere projekter i gang og fremtidigt fokus på byggepladsaffald!
Der er nu ca. et år tilbage af projektet 'Den bæredygtige byggeplads' og vi sætter fuld skrue på, for at afdække projektmuligheder indenfor 'håndtering af byggepladsaffald', herunder nedbrydning og genanvendelse.

Der er stort fokus på dette område i øjeblikket og behovet for at gøre noget bliver kun større. Vi planlægger derfor at afholde en eftermiddagsworkshop med interesserede parter fra byggeriet, hvor behov og muligheder vendes. Derefter bliver der dannet en mindre arbejdsgruppe, som får ansvaret for at beskrive problemstilling og mulige løsninger. Det er planen, at der søges om ekstern finansiering til gennemførsel af projektet.   

Læs hele bloggen

Læs projektbeskrivelsen
 
Deltag i seminar og workshop om intelligent energistyring
Fjernelse af unødvendigt energispild, der forekommer når diverse energiydelser ikke kommunikerer og sikring af et godt indeklima er på dagsorden den 11. juni, når Teknologisk Institut inviterer til workshop.
 
Der er udfordringer af teknisk, økonomisk, planlægningsmæssig og produktionsmæssig karakter og som en del af udredningsarbejdet afholdes der en workshop med en efterfølgende udviklingsaktivitet.
 
Workshoppen gennemføres i samarbejde med InnoBYG.
 
Virksomheder kan vinde 200.000 kroner for innovation
Hver dag stormer danske virksomheder frem med banebrydende, ambitiøse, overraskende, dagligdags, fornuftige, skæve og nødvendige innovationer. 
 
Nu inviteres virksomhederne til at deltage i konkurrencen InnovationSTORM 2013. 
 
Konkurrencen er udskrevet for at belønne nogle af de mange innovative produkter, processer og services, som dagligt udvikles i de danske virksomheder. Vinderen får 200.000 kroner. Der uddeles desuden fire præmier på 100.000 kroner. 
 
Uddannelsesministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation, RTI, står bag konkurrencen, og uddannelsesminister Morten Østergaard håber, at InnovationSTORM 2013 kan være med til at bringe masser af gode ideer frem, som kan inspirere og udvikle andre virksomheder.

InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2013 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp