Copy
InnoBYG Nyhedsmail nr. 2, den 25. februar 2013
Innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri
 
Kære medlem af InnoBYG samt modtager af nyhedsmail

Der er ingen undskyldning for ikke at kunne udfylde de kolde vinterdage med at blive klogere. Der bliver nemlig afholdt flere spændende arrangementer om alt fra innovation og vækst til energiinfrastruktur og bæredygtige systemprodukter – og du kan finde et udvalg af dem i nedenstående nyhedsmail. De fleste af dem er gratis, og ellers får du medlemsrabat, hvis du er medlem af InnoBYG.

Vores udviklingsprojekt om Bæredygtig Energirenovering har siden opstartsworkshop i december, arbejdet på at definere projektet og du vil snart kunne finde en opdateret projektbeskrivelse på vores hjemmeside. 

Har du lyst til at være månedens blogger i InnoBYG, hører vi gerne fra dig i sekretariatet. Som Månedens Blogger har du mulighed for at diskutere et eller flere emner inden for vores fokusområder og udover at blive eksponeret på hjemmesiden, vil dine blogindlæg komme med i vores nyhedsbrev. Læs mere om muligheden længere nede i nyhedsmailen.
 
 
God læselyst!
 
 
De bedste hilsner
InnoBYG sekretariatet
 


KALENDER

27.02.2013:
Temadag "Scenarier for energiinfrastruktur i ny by "Vinge" og erhvervspark Copenhagen Cleantech Park"

21.03.2013:
Netværksmøde om bæredygtige systemprodukter

 


Invitation til temadag om "Scenarier for energiinfrastruktur i ny by "Vinge" og erhvervspark, "Copenhagen Cleantech Park"
Du kan stadig nå at komme med den 27. februar kl. 12-16, når Teknologisk Institut i samarbejde med innovationsnetværkene InnoBYG og VE-Net, inviterer til temadag om "Scenarier for energiinfrastruktur i ny by "Vinge" og erhvervspark, "Copenhagen Cleantech Park".

Her kan du høre resultaterne fra et EUDP projekt fra Frederikssund Kommune, hvor formålet har været at udvikle scenarier (decentrale, semi-decentrale og centrale) for energiforsyningsinfrastrukturen i det oprindeligt kaldet "Ny By og Erhvervspark i St. Rørbæk".

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
 
 

Blog: Opstart af Bæredygtig Energirenovering
I Januar 2013 har vi arbejdet med at få udarbejdet en samlet liste med projektideer indenfor bæredygtig energirenovering på baggrund af input fra workshoppen d. 19. december.
Tak til alle jer InnoBYG medlemmer, som var med på workshoppen, hvor der var stor opbakning og en livlig diskussion.
 
Resultatet af workshoppen er en liste med 13 projektideer, som er indarbejdet i en projektbeskrivelse til styrelsen for forskning og innovation, FI.
 
Ultimo januar godkendte FI projektbeskrivelsen og dermed opstarten af vores fælles InnoBYG projekt om bæredygtig energirenovering.

Vi glæder os til samarbejdet!

Mvh.
Lone H. Mortensen, Projektleder på Bæredygtig Energirenovering


Energirenovering af almennyttigt boligbyggeri
Tirsdag d. 19. marts, 2013, kan du komme til temamøde i Hvalsø fra 13.30-17.00.
 
Temamødet gennemføres i et samarbejde mellem det Strategisk forskningscenter for energineutral byggeri og IEA ECBCS Annex 56 Cost Effective Energy and Carbon Emissions Optimization in Building Renovation og ser nærmere op to byggerier, som er blevet eller bliver gennemgribende energirenoveret:
 
- Traneparken: 3 blokke med 66 lejligheder opført i 1969 renoveres til Lavenergiklasse 2015.
 
- Ungdommens hus opført i 1973, der indtil sidste år har været et kollegium og børneinstitutioner, ombygges til 30 boliger på i gennemsnit ca. 110 m2. Bygningen renoveres til Bygningsklasse 2020

Kom og bliv inspireret på en temadag, hvor Boligselskab Sjælland fortæller, hvordan de griber sagen an.
 
OBS: På grund af udenlandske deltagere, vil temamødet foregå på engelsk - rundvisning dog også på dansk. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Netværksmøde om bæredygtige systemprodukter
Den 21. marts kan du komme med til Netværksmøde om Bæredygtige og energieffektive systemprodukter til det danske og udenlandske marked.

Som InnoBYG medlem får du rabat på din deltagelse, så du deltager for kr. 300,- (normalpris kr. 500,-)
 
Hør oplæg fra Rockwool, CINARK og Teknologisk Institut.
 

Innovation og vækst i byggeriets SMV'ere
Hvorfor skal små virksomheder bruge tid og penge på innovation? Og hvor er egentlig de innovative virksomheder inden for byggeriet? Det vil innovationsradar.dk gerne prøve at give nogle svar på til et gå hjem møde den 21. marts 2013 for SMV'ere i byggebranchen.
 
Det kan være forbundet med store udfordringer, når små og mellemstore virksomheder skal præstere vedvarende innovation og fx give sig i kast med at udvikle nye produkter og services. Det står særligt klart for folkene bag Realdania-initiativet innovationsradar.dk, der gennem det sidste år har afholdt over hundrede møder med forskellige udviklingsorienterede virksomheder inden for byggeriet – heraf mange SMV’ere.
 
Temaet for arrangementet er innovation og vækst i byggeriets SMV'ere og der vil blive præsenteret spændende cases og indlæg på dagen. Arrangementet finder sted hos den innovative solcelleproducent Gaia Solar i Hvidovre, og deltagerne vil gennem eftermiddagen blive forkælet af Madeleines Madlaboratorium. Det er gratis at deltage.

Se programmet og tilmeld dig her
 

Vil du være månedens blogger?
Har du et emne du gerne vil diskutere eller har du noget på hjerte, som du gerne vil dele med InnoBYGs medlemmer, kan du blive månedens blogger på InnoBYGs hjemmeside. Emnet er frit under overskrifterne innovation, bæredygtighed og energieffektivitet.

Se tidligere månedens bloggere

Kontakt sekretariatet og bliv månedens blogger

 
 

InnoBYG
v/ Teknologisk Institut, Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4, DK-2630 Taastrup
Telefon: +45 72 20 29 89
E-mail: innobyg@teknologisk.dk
www.innobyg.dk
Mød os på LinkedIn
 

Følg os på LinkedInFølg os på Twitter | Videresend til en ven
Copyright © 2013 InnoBYG v/Teknologisk Insitut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp