Copy
Kun je deze e-mail niet lezen? Bekijk hem in je browser.Nieuwsbrief nr. 8, 16 november 2017


Start C4C Challenge: Week van de vriendelijkheid in de zorg

 

Vandaag, 13 november 2017, is het de Internationale Dag van de Vriendelijkheid. Compassion for Care geeft op deze speciale dag het startschot voor de C4C Challenge: Week van de vriendelijkheid in de zorg. Het is een estafetteactie waarbij zorgprofessionals alleen of in groeps- of organisatieverband een week lang vriendelijke dingen voor zichzelf en anderen doen. Zo kunnen ze ervaren dat hoe je in je dag staat (intentie en focus) verschil maakt in hoe je je dag beleeft. Vriendelijkheid is bovendien besmettelijk! De beste infectie die je de zorg kunt toewensen. Vriendelijkheid kan organisatieculturen blijvend veranderen.

Iets aardigs doen voor een ander:
– is een drijfveer van de mens,
– helpt om chronische stress te voorkomen,
– vergroot ons gevoel van geluk.

We worden er gelukkiger en gezonder van als we positieve ervaringen bewust ‘opslaan’. Vriendelijke daden op de werkplek werken aanstekelijk en dragen bij aan een cultuur van samenwerken. Hét kenmerk van goed functionerende teams blijkt vriendelijkheid te zijn: de mate waarin men goed voor elkaar zorgt.

We kunnen ons geen betere epidemie in de zorg voorstellen dan het lopende vuurtje van vriendelijkheid. Het helpt zorgprofessionals en zorgorganisaties veerkracht en vitaliteit te behouden of versterken.

Meedoen
Vandaag gaat de C4C Challenge van start bij Kinderbuik&Co in Bilthoven. In december gaat het BovenIJ Ziekenhuis van start. Daarnaast hebben we ook toezeggingen van andere zorginstellingen. Je kunt zelf of met jouw instelling op elke moment instappen! De C4C Challenge loopt door totdat de hele zorg is geïnfecteerd met vriendelijkheid.

Ondersteunende materialen
- gratis actieposters (downloads op onze website die je zelf kunt printen op A4 of A3 formaat) en
-  leuke actiebuttons voor slechts € 0,50 per stuk
ter beschikking om de C4C Challenge op jouw werkplek te ondersteunen.

Meer informatie

Ga naar onze website voor meer informatie en downloads

Lees artikelen over de wetenschappelijke onderbouwing van het belang van vriendelijkheid voor individuen en organisaties.

Volg de actie op onze Facebook-pagina, in onze speciale Facebook-groep: C4C Challenge: Week van de vriendelijkheid of via ons Twitter-account.Copyright © *|2012|* *|Stichting Compassion for Care|*, All rights reserved.
Je bent ambassadeur van Compassion for Care of belangstellende
Our mailing address is:
ZORGdotCOM
Esdoornlaan 4
Doetinchem, Gelderland 7004BA
Netherlands

Add us to your address book

info@compassionforcare.com
 unsubscribe from this list | update subscription preferences
Email Marketing Powered by Mailchimp