Copy
Destination februari 2015. Ett nyhetsbrev om hållbara transportsystem som ges ut av nätverket Kompass.
Nätverket Kompass
Klicka här för att logga in på medlemssidorna. Där har du som medlem tillgång till information, bilder, artiklar och mycket mer. 

Klicka här för att läsa ett faktablad om spårbilar. 

Reserapport USA

Det fortsätter att röra på sig i USA kring spårbilar, autonoma fordon och stadsutveckling. Det som främst kan noteras är följande händelser:

Greenville, South Carolina
Sedan konferensen Podcar City i Washington D.C 2013 besöktes av Fred Payne, County Councilmember för Greenville, har framför allt flygplatsen blivit aktiv i spårbilsfrågan. Den välkände PRT-konsulten Peter Muller fick under 2014 ett uppdrag att förbereda en rapport vilket nyligen resulterade i en upphandlingsomgång. Vi ser fram emot hur detta går under 2015. Se länk till Peter Mullers rapport nedan.

http://www.advancedtransit.org/wp-content/uploads/2013/05/GSP-PRT-Feasibility-Study.pdf

San Jose, Kalifornien
I San Jose har VTA - Silicon Valleyregionens trafikhuvudman - bjudit in till alla i världen att erbjuda förslag till hållbara transportsystem. Se länk nedan.

http://www.vta.org/News-and-Media/Connect-with-VTA/VTA-Collaborates-on-Call-for-Transit-Innovators

Dessutom har studentarbetet under Professor Burford Furmans arbete och Ron Swensons initiativ fortsatt med oförminskad kraft. Det är nu ett trettiotal studenter som arbetar vidare på de tidigare projekten 2013-2014 och vi ser nu att fullskaliga system börjar testas på plats i San José. Arbetet fortskrider i en nedlagd industrilokal mitt i staden. Projektet heter SMSSV (se länk nedan) och på bilden nedan ses studenterna som arbetat med projeket.Transportation Research Board Conference, Washington D.C.
Varje år anordnas en av världens största transportkonferenser om transporter av USA:s Department of Transportation (DOT). Detta år bjöds KOMPASS in att föreläsa om projekten i Sverige samt samarbetet med USA. Vi deltog i samma pass som Ron Diridons projekt om Autonoma fordon (Professor Alessandrini), Singapores arbete med samma sak samt det spårtaxiliknande systemet i Peruggia, Italien. Vår session var välbesökt med ca 40 olika representanter från konsultföretag, state DOT:s, akademiker och industrifolk.

Tidigare föredrag av Alessandrini:
http://videolectures.net/tra08_alessandrini_acc/

Peruggias GRT system:
https://www.youtube.com/watch?v=1kv0nq2mBMM

Om TRB-mötet:
http://pressamp.trb.org/aminteractiveprogram/EventDetails.aspx?ID=32419
 /Christer Lindström, KOMPASS

Like KOMPASS nyhetsbrev: Destination februari 2015 on Facebook

Förstudier på gång

Ett flertal av KOMPASS medlemmar är på gång att ta fram nya förstudier för spårbilar. Vi kommer att rapportera om detta löpande vartefter arbetet fortskrider.


2015 års konferens
Nu har arbetet med den årliga internationella konferensen om spårbilar, automatsystem och hållbara transportlösningar i full fart. Årets konferens kommer att gå av stapeln i Kalifornien, likt 2010. En mängd spännande seminarier väntar - håll utkik för mer information och anmälan. 

För mer information, besök www.podcarcity.org
 

Copyright © 2015 KOMPASS.