Copy
Destination mars/april 2015. Ett nyhetsbrev om hållbara transportsystem som ges ut av nätverket Kompass.
Nätverket Kompass
Klicka här för att logga in på medlemssidorna. Där har du som medlem tillgång till information, bilder, artiklar och mycket mer. 

Klicka här för att läsa ett faktablad om spårbilar. 

Kallelse till årsmöte

Runt om i landet har våren sakta men säkert börjat visa oss sin bästa sida. Den efterlängtade solen och med den värmen tinar upp naturen och oss människor. Nästa stora högtid med mat och ledighet, påsken, närmar sig med stormsteg.

Snart är det även dags för KOMPASS årsmöte, som den här gången hålls på Nybygget, Arlanda, i anslutning till paviljongen. Varmt välkommen att delta i intressanta diskussioner, lyssna till vad som händer på spårbilsfronten i Sverige och utomlands samt träffa KOMPASS-medlemmar från hela landet. 

Tid och plats för mötet:

 

13/5 kl. 10-15 vid Nybygget, Arlanda.

För att ta del av kallelsen i pdf-format, klicka här!


 

Glad påsk och väl mött!


/Redaktionen


Like Kallelse årsmöte KOMPASS & Destination on Facebook

Styrelsemöte 15/4

Nästa styrelsemöte för KOMPASS kommer att hållas i Umeå, onsdagen den 15 april. För mer information, kontakta Christer Lindström.


2015 års konferens
Arbetet med den årliga internationella konferensen om spårbilar, automatsystem och hållbara transportlösningar är i full fart. Årets konferens kommer att gå av stapeln i Kalifornien, likt 2010. En mängd spännande seminarier väntar - håll utkik för mer information och anmälan. 

För mer information, besök www.podcarcity.org
 

Spårbilar utreds i Greenville, South Carolina

(GreenvilleOnline.com): Nu utreds möjligheterna att integrera ett system med spårbilar i staden Greenville, South Carolina. Staden har likt många andra städer problem med "urban sprawl" och behöver knyta funktioner närmare varandra. Läs hela artikeln här. Mer info finns även i GreenVille Journal, som du kan läsa här

Like Kallelse årsmöte KOMPASS & Destination on Facebook

Spårbilar på gång till Dubai

(Emirates 24/7 News): Spårbilar har funnits i Masdar Eco-City några år och nu planeras projektet även i megastaden Dubai. Väg- och transportmyndigheten i Förenade Arabemiratet utreder nu möjligheter, behov och trafikefterfrågan. Genomförandet av projektet beräknas ta 3-4 år när utredningen är klar. Läs hela artikeln här.

Like Kallelse årsmöte KOMPASS & Destination on Facebook
Copyright © 2015 KOMPASS.