Copy
Destination september 2015. Ett nyhetsbrev om hållbara transportsystem som ges ut av nätverket Kompass.
Nätverket Kompass
Klicka här för att logga in på medlemssidorna. Där har du som medlem tillgång till information, bilder, artiklar och mycket mer. 

Klicka här för att läsa ett faktablad om spårbilar. 


Skytran får mångmiljonstöd från Googles fd VD

Ett av de äldsta företagen inom spårbilsbranschen har nyligen fått ett stöd som förtjänar speciell uppmärksamhet. Det är företaget Skytran som grundades redan på 90-talet och nu fått en rejäl injektion av kapital från Googles egen tidigare VD Eric Schmidt. Jag ringde upp John Cole på Skytran. Han berättade att de nu bygger för fullt den första delen på ett par hundra meter och räknar med att vara klara för tester inom några månader.

De kommer att presentera sitt arbete på Podcar City konferensen i november 4-6. Vi ser fram emot att få höra mer.

/Christer Lindström


Christer Lindström, 4Dialog/KOMPASS
 

Like KOMPASS nyhetsbrev: Destination september 2015 on Facebook

Anmäl er till PCC9!

Arbetet med den årliga internationella konferensen om spårbilar, automatsystem och hållbara transportlösningar är i full fart. Årets konferens kommer att gå av stapeln i Kalifornien, likt 2010. En mängd spännande seminarier väntar - håll utkik för mer information och anmälan. 


För mer information, besök www.podcarcity.org
 

Forskare tar fram prototyp för PRT i North Carolina, USA

(WNCN): I North Carolina, USA, har två forskare tagit fram en prototyp för ett PRT-system. Den självstyrande bilen som föreslås kunna transporteras både på väg och på separata banor har tagits fram med en budget om endast 10.000 dollar. Läs mer och se klippet här!

Fortsatt optimism kring spårbilar i Indien

(vocativ): Flera städer i Indien har på senare tid uppmärksammats då de har mycket höga halter av partiklar och smog. Indiens regering testar nu PRT-system som en del av lösningen för att hitta nya, mer miljövänliga och klimatsmarta transportsätt i landet. Se filmklippet här.
Copyright © 2015 KOMPASS.

Email Marketing Powered by Mailchimp