Copy
Destination maj 2015. Ett nyhetsbrev om hållbara transportsystem som ges ut av nätverket Kompass.
Nätverket Kompass
Klicka här för att logga in på medlemssidorna. Där har du som medlem tillgång till information, bilder, artiklar och mycket mer. 

Klicka här för att läsa ett faktablad om spårbilar. 

På besök i Umeå

Vid styrelsemötet med KOMPASS i april besöktes en av medlemskommunerna, Umeå. Studiebesök gjordes vid Designhögskolan som utbildar framtidens industridesigner i en internationell och kreativ miljö. Syftet med besöket var att undersöka möjligheterna att förena aktuella projekt till spårbilar men även att koppla samman den studentverksamhet som Ron Svensson bedriver med studenter i California USA.


KOMPASS besöker Umeå, en av nätverkets medlemskommuner. Fr.v. Bosse Andersson, Hans Lindqvist, Christer Lindvall och Christer Lindström

Umeå har sedan tidigare genomfört en förstudie för att titta på hur spårbilar kan ansluta till universitetsområdet, centrala Umeå samt Umeå Östra med befintlig kollektivtrafik.

En annan viktig och intressant del var besöket på Sliperiet som använder avancerad teknik för att skapa modeller och prototyper med hjälp av av 3D-skrivare, portalfräs, laser och vattenskärare. 

/Christer Lindvall, Umeå


Like KOMPASS nyhetsbrev: Destination maj 2015 on Facebook

Påminnelse om årsmöte 13/5

Glöm inte årsmötet den 13 maj kl. 10-15 som hålls på Nybygget, vid Arlanda. 

För att ta del av kallelsen i pdf-format, klicka här.

För frågor eller mer information, kontakta Christer Lindström eller Magnus Hunhammar, IST/KOMPASS.


2015 års konferens
Nu har arbetet med den årliga internationella konferensen om spårbilar, automatsystem och hållbara transportlösningar i full fart. Årets konferens kommer att gå av stapeln i Kalifornien, likt 2010. En mängd spännande seminarier väntar - håll utkik för mer information och anmälan. 


För mer information, besök www.podcarcity.org
 

Spårbilar i Sundbyberg

(Mitt i Sundbyberg): Lokaltidningen Mitt i Sundbyberg uppmärksammar i förra veckans nummer kommunens pågående utredning som utreder hur spårbilar kan fungera som kompletterande trafiksystem.  
Läs mer här!

Spårbilar i Järfälla

(Mitt i Järfälla): Förarlös transport - en vision för Järfälla. Det går att läsa i förra veckans nummer av Mitt i Järfälla.  Läs hela artikeln här.
Copyright © 2015 KOMPASS.